فیبر یک کربوهیدرات است که با آنزیم های گوارشی شکسته نمیشود، بنابراین قند خون را بالا نمی برد و هیچ کالری ای ندارد. تحقیقات نشان داده مصرف روزانه 25 گرم فیبر از طریق رژیم غذایی از خطر بیماری عروق کرونر قلب و دیابت می کاهد و در عین حال عملکرد روده را بهبود می بخشد و از یبوست پیشگیری می کند. برای افراد مبتلا به دیابت فیبر سطح گلوکز خون را پایین می آورد. بهترین منابع فیبر میوه ها، غلات و سبزیجات بخصوص حبوبات هستند. منابع غذایی با منشائ حیوانی فیبر ندارند.

فیبر ها به دو صورت وجود دارند:

فیبر نامحلول: فیبر نامحلول نمی تواند در آب حل شود، اما در روده به صورت مواد سلوزی باقی می ماند و به جلوگیری از بروز یبوست کمک می کند. فیبر موجود در نان های حاصل از غلات سبوس دار، پوست میوه ها و سبزی ها از این نوع فیبر می باشد.
فیبر محلول: این نوع فیبر در آب حل می شود و در دستگاه گوارش به توده حجیمی تبدیل می شود. این نوع فیبر به کاهش سطح کلسترول و گلوکز خون کمک می کند. فیبری که در جو، برنج قهوه ای، انواع لوبیا، میوه ها و سبزیجات وجود دارد از نوع فیبر حلال در آب است.

ادامه مطلب را در فرادانا:: فیبر غذایی چست بخوانید