نمایش نتایج: از 1 به 2 از 2
Like Tree2Likes
  • تالار گفتگوی پرشین پت (Mypet.ir) 2 Post By iranmarina

آشنایی با خانواده ماهیان خلیج‌فارس و دریای عمان_ جراح ماهیان

This is a discussion on آشنایی با خانواده ماهیان خلیج‌فارس و دریای عمان_ جراح ماهیان within the آکواریوم های دریایی و ماهیان آب شور forums, part of the تالار دوستداران آکواریوم و ماهیان category; مشخصات کلی خانواده جراح ماهیان(Acanthuridae) جراح ماهیان متعلق به راسته سوف ماهی شکلان (Perciformes) می‌باشند ریشه لغوی: یونانی >> Akantha= ...

  1. Top | #1

    کاربر تازه آشنا

    کاربر تازه آشنا


    محل سکونت
    تهران
    لايك دريافتي
    6
    لايك كرده
    0
    نوشته ها
    9
    می پسندم
    0
    مورد پسند : 4 بار در 4 پست

    پیش فرض آشنایی با خانواده ماهیان خلیج‌فارس و دریای عمان_ جراح ماهیان

    مشخصات کلی خانواده جراح ماهیان(Acanthuridae)
    جراح ماهیان متعلق به راسته سوف ماهی شکلان (Perciformes) می‌باشندریشه لغوی: یونانی >> Akantha= خار + oura=دمنام انگلیسی: tang, unicornfishes, sturgeonfishesنام فارسی: جراح ماهیان

    خصوصیات زیستی و شیلاتی
    1- بدن بسیار فشرده دارند چشم‌ها در بخش بالایی سر، همراه با استخوان پیش چشمی دراز2- باله پشتی پیوسته و غیر مضرس دارند با 4 تا 9 خار و 19 تا 31 شعاع نرم3- باله مخرجی با سه خار(در جنس Naso ) و 19 تا 36 شعاع نرم4- باله شکمی با یک خار و پنج شعاع(در Naso و Paracanthurus سه شعاع )5- فلس‌های بسیار کوچک شانه‌ای دارند6- دهان کوچک میانی با یک ردیف مفرد دندان7- تغذیه اغلب آن‌ها از جلبک‌های کف زی و برخی از زئوپلانکتون و دتریتوس های است 8- اغلب روده بلندی دارند9- باله دمی اغلب آن‌ها دارای خارهای تیزی است که با حرکت دادن دم می‌توانند ماهیان دیگر را فراری بدهند10- پراکنش این خانواده منحصر به خلیج‌فارس و دریای عمان، اقیانوس هند، اقیانوس اطلس و اقیانوس آرام، در نواحی گرمسیری به‌ویژه صخره‌های مرجانی است 11- بیشتر در نواحی نزدیک ساحل در عمق کمتر از بیست متر دیده می‌شوند ولی برخی از گونه‌ها در اعماق پائین تر هم هستند12- بیشتر گونه‌ها در روز فعال بوده و شب‌ها در میان سنگ‌ها و مرجان‌ها پناه می‌گیرند. اغلب دریازی هستند13- زندگی گله‌ای در بین گونه‌های این خانواده دیده می‌شود14- در نواحی پلاژیک تخم‌ریزی می‌کنند و اغلب از نوزاد و تخم نگهداری نمی‌کنند15- ازنظر شیلاتی به‌عنوان منبع غذایی و برخی از گونه‌ها به‌عنوان ماهی آکواریومی موردعلاقه هستند16- صید خانواده جراح ماهیان با قلاب، تورهای ثابت عمقی، ترال و انواع گرگور انجام می‌شود

    پراکنش در آب‌های ایراندر خلیج‌فارس و دریای عمان، تاکنون 1 جنس از خانواده جراح ماهیان گزارش شده است

    آشنایی با خانواده ماهیان خلیج‌فارس و دریای عمان_ جراح ماهیان - وبلاگ
    ویکی and sohei55 like this.

  2. کاربر مقابل پست iranmarina عزیز را پسندیده است:


  3. Top | #2

    کاربر تازه آشنا

    کاربر تازه آشنا


    لايك دريافتي
    0
    لايك كرده
    0
    نوشته ها
    1
    می پسندم
    0
    مورد پسند : 0 بار در 0 پست

    پیش فرض

    معرفی ماهی های خلیج فارس و دریای عمان

    ماهی حلوا سفید یا زبیدی:
    خوزستانی ها به حلوا، زبیده می گویند و زبیدی در زبان عربی از زبده گرفته شده به معنای برگزیده.
    این ماهی کتابی شکل و چهار گوش است به رنگ نقره فام، فلس بسیار نرمی دارد که با مالش دست برداشته می شود. برای تمیز کردن آن کافی است شکافی در زیر گوش آن بدهید و آبشش ها را با انگشت بیرون بکشید.
    سر و دم ماهی را نیز لازم نیست ببرید. معمولاً این ماهی را به صورت شکم خالی در روغن سرخ می کنند.
    ماهی صبیتی:
    شبیه سنگسر است.پشت این ماهی قهوه ای یا خاکستری مایل به نارنجی است. زیر شکمش سفید است. این ماهی برای سرخ کردن و قلیه مناسب است.
    ماهی سرخو:
    شبیه سنگسر است. رنگ آن نارجی است. گوشت سفید و لطیف دارد.
    برای سرخ کردن و قلیه مناسب است.
    ماهی خارو:
    پوست صاف به رنگ نقره ای درخشان دارد. تسمه ای شکل است.
    چنانکه از نام این ماهی پیداست، تیغ فراوان دارد ولی خارهای آن درشت است. این ماهی را می توان کبابی کرد. فیله آن برای سرخ کردن مناسب است.
    ماهی تن:
    برخی از گونه های این خانواده در آب های جنوب کشور ما زندگی می کنند. این ماهی دارای سرعت زیادی هنگام شنا کردن هستند. اگر این ماهی را در استخرهای کوچک، آکواریوم یا در محیطی قرار داد که از شنا کردن آنها جلوگیری به عمل آید بدون شک فوراً خواهند مُرد. این ماهی بیشتر به صورت کنسرو تهیه می کنند، کنسرو این ماهی بین کنسرو ماهی ها از معروفیت خاصی برخوردار است.
    ماهی راشکو:
    شکل دوکی، پوست نقره ای روشن با فلس کوچک، دم دو فاق، اطراف چشم و پوزه آن گاهی به رنگ سرخ است. راشکو ماهی مرغوب جنوب است. ضایعات آن کم است. گوشت آن سفید و لطیف است. برای هر نوع پخت و پز سرخ کرده، بخار پز، کبابی، قلیه مناسب است.
    ماهی سنگسر:
    ماهی کتابی شکل، پوست نقره ای گاهی به سرخی می زند. فلس درشت، استخوان نسبتاً زیاد دارد. فیله سنگسر را می توان سرخ کرد و برای قلیه و کبابی هم مناسب است.
    ماهی شانک:
    از خانواده صبیتی است. این ماهی برای قلیه مناسب است و فیله آن برای سرخ کردن خوب است.
    ماهی شیر:
    ماهی دوکی شکل، درشت و کشیده از خانواده، تن با پوزه باریک و دم باز، پوست آن نازک و صاف، به رنگ سربی نقره ای دارد. گوشت خام آن صورتی کمرنگ است. این ماهی تقریباً بی خار است. گوشت فراوان دارد. ضایعاتش کم است. این ماهی را می توان به صورت سرخ کرده، بخارپز، کبابی و شکم گرفته پخت.
    ماهی شوریده:
    دوکی شکل ظریف و کشیده با فلس ریز نقره ای. گوشت آن سفید و کم خار است و پس از پخت، نرم و لطیف است. شوریده را درسته و با شکم خالی می توان سرخ کرد.
    ماهی صافی:
    ماهی لوزی و کتابی است به رنگ سربی تیره، گوشت سفت و نسبتاً کم چربی دارد. برای سرخ کردن و بخار پز مناسب است.
    صبور ماهی:
    صبور ماهی رودخانه است، کتابی شکل، رنگ نقره ای درخشان، فلس درشت، گوشت پر چرب خوشمزه، ولی با خارهای ریز فراوان. پخت این ماهی بیشتر به صورت کبابی و شکم گرفته مناسب است.
    ماهی کفال قرمز:
    جزء بهترین ماهی های دریای جنوب به حساب می آیند. البته بعضی مواقع برخی از آنها ممکن است باعث اشتباه شوند. مثلاً ماهی کفال قرمز به هیچ وجه جزء کفال های معمولی نبوده و اسم علمی، شکل ظاهری، رنگ، طعم آن کاملاً متفاوت با کفال است. توجه داشته باشید هنگام تمیز نمودن نباید جگر این ماهی را دور انداخت زیرا از ارزش غذایی خاصی برخوردار است.
    ماهی حلوا سیاه:
    این ماهی به حلوا سفید شباهت دارد. پوست آن خاکستری تیره است. گوشت حلوا سیاه به لطافت حلوای سفید نیست ولی مزه آن بسیار خوب است.
    ماهی هامور:
    هامور نام عمومی چندین ماهی خوب خلیج فارس و دریای عمان است. هامور قهوه ای خالدار زیباترین نوع هامور است. این هامور را برای میهمانی های بزرگ به صورت درسته کبابی می کنند. گوشت هامور پس از پختن سفید و نسبتاً سفت است. پوست هامور لعاب فراوان دارد و برای همین موقع پخت قلیه، از پوست آن صرف نظر نمی کنند. گوشت هامور برای سرخ کردن، قلیه، بخارپز و کبابی مناسب می باشد.
    ماهی قباد:
    از خانواده ماهی تن است. گوشت سفید و پر چربی و لطیف دارد ولی زود تازگی خود را از دست می دهد. قباد را به صورت کبابی، بخار پز، سرخ کرده مصرف می کنند.
    ماهی سکن:
    دوکی شکل، رنگ فولادی بسیار تیره دارد. گوشت پر چرب این ماهی مناسب است برای سرخ کردن، قلیه، کبابی، بخارپز.
    ماهی ساردین:
    اولین ماهی که از آن کنسرو ماهی تهیه گردید، ساردین بود.برای تهیه کردن ماهی را پس از پاک کردن در بخار روغن پخته و در همان روغن بسته بندی می کنند.

موضوعات مشابه

  1. آشنایی با خانواده ماهیان خلیج‌فارس و دریای عمان_دهان لانه ماهیان
    توسط iranmarina در انجمن آکواریوم های دریایی و ماهیان آب شور
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 14th February 2016, 01:11 PM
  2. آشنایی با خانواده ماهیان خلیج‌فارس و دریای عمان_ عقرب ماهیان زنبوری
    توسط iranmarina در انجمن آکواریوم های دریایی و ماهیان آب شور
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 14th February 2016, 01:09 PM
  3. ماهیان تزیینی خلیج فارس
    توسط Sanaz ho در انجمن آرشیو
    پاسخ: 1
    آخرين نوشته: 11th January 2013, 02:50 AM
  4. شناسایی ___ه ماهیان خلیج فارس
    توسط بهناز در انجمن آرشیو
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 14th November 2009, 04:35 AM

Visitors found this page by searching for:

هنوز جستجو برای این متن در پرشین پت صورت نگرفته است

کلمات کلیدی این موضوع

تالار گفتگوی پرشین پت (Mypet.ir) مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
اطلاعات تماس با پرشین پت
جهت ارتباط با مديران پرشین پت مي توانيد از اطلاعات زير استفاده نماييد .
Email : persianpet@gmail.com
SMS : 10000128394214




Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556