صفحه 8 از 8 نخستنخست ... 4 5 6 7 8
نمایش نتایج: از 71 به 80 از 80
Like Tree4Likes

خواص چايي و انواع آن

This is a discussion on خواص چايي و انواع آن within the تالار گیاهان و خواص دارویی گیاهان forums, part of the تالار گیاهان category; خواص چای سبز(1) چای علاوه بر اینکه می‌تواند در آب و هوای گرم رشد کند همچنین می‌تواند در ارتفاعاتی به ...

  1. Top | #71

    کاربر موثر

    کاربر  موثر


    حیوان خانگی
    خرگوش(لوسی جون)
    محل سکونت
    دور نیست همین وراست!
    لايك دريافتي
    206
    لايك كرده
    453
    نوشته ها
    260
    می پسندم
    592
    مورد پسند : 468 بار در 221 پست
    حالت من :
    My Mood
    Amazed
    نوشته های وبلاگ
    1

    Icon2008 خواص چای سبز(1)

    خواص چای سبز(1)

    خواص چايي و انواع آن
    چای علاوه بر اینکه می‌تواند در آب و هوای گرم رشد کند همچنین می‌تواند در ارتفاعاتی به بلندی 2100 متر از سطح دریا نیز رشد نماید.

    چای علاوه بر اینکه می‌تواند در آب و هوای گرم رشد کند همچنین می‌تواند در ارتفاعاتی به بلندی 2100 متر از سطح دریا نیز رشد نماید. بهترین چایها را می‌توان در ارتفاعات یافت جایی که برگهای آنها به آرامی رشد می‌کنند و طعم بهتری دارند. با توجه به ارتفاعی که چای در آنها می‌روید، برگهای تازه چای بین دو سال و نیم تا پنج سال طول می‌کشد تا برای چیدن آماده شوند. چای برگهای فراوانی دارد و گلهای آن بسیار شبیه گلهای کاملیاست اما تنها برگهای جوان و کوچک آن برای مصرف چیده می‌شوند. جوانه زدن چای در مناظق کم ارتفاع هر هفته صورت می‌گیرد ولی در ارتفاعات بالا، هفته‌ها طول می‌کشد.
    فواید چای
    حدود 30٪ از وزن برگ چای سبز از فلانویید تشکیل شده است که برای سلامتی بسیار مفید می‌باشد.محققان مشاهده نموده اند که فواید چای سبز برای سلامتی بستگی به میزان مصرف آن دارد که بیشترین مصرف آن در کشورهای آسیایی حدود 3 فنجان در روز است. ( که حدود 240 ـ 320 میلی گرم از پولی فنول بدن را تهیه می‌نماید.)
    در افرادی که بصورت روزانه چای سبز مصرف می‌نمایند احتمال ابتلاء به انواع بیماریها اعم از بیماریهای باکتریایی و یا عفونتهای سخت و همچنین بیماریهایی نظیر سرطان، سکته، بیماریهای قلبی ـ عروقی و بیماریهای استخوانی را کاهش می‌دهد.
    یکی دیگر از فواید مصرف چای سبز، کاهش مرگ و میر به دلیل هر نوع بیماری مخصوصاً بیماری قلبی ـ عروقی می‌باشد. در مطالعه‌ای که در سال 2006 صورت گرفت محققان دریافتند که چای از هر نوع نوشیدنی دیگر حتی آب خالص ، برای سلامتی مفیدتر است زیرا چای نه تنها بخوبی آب خالص ، بدن را هیدراته(آب رسانی) می کند بلکه منبعی غنی از پلی هنولز می‌باشد که از بیماریهای قلبی جلوگیری می‌کند.
    در سال 1994 در ژاپن تحقیقی بر روی 40.530 فرد در سنین بین 40 تا 79 سال انجام گرفت که به مدت 11 سال به طول انجامید. در این گروه انتخاب شده 80٪ از افراد روزانه حدود 3 فنجان از چای سبز مصرف می‌نمودند. در این تحقیق مشاهده گردید که در افرادی که 5 فنجان در روز چای سبز می‌نوشیدند،‌ در مقایسه با افرادی که 1 فنجان چای می‌نوشیدند احتمال مرگ به دلیل هر بیماری خصوصاً بوسیله بیماریهای قلبی ـ عروقی بسیار کمتر بود حتی این آمار نشان داد که تاثیر چای سبز بر روی زنان بیشتر از مردان می‌باشد.

    فواید چای سبز

    در زنان در مردان
    23٪ کاهش مرگ به دلیل هر بیماری 12٪ کاهش مرگ به دلیل هر بیماری
    31٪ کاهش مرگ بدلیل بیماریهای قلبی ـ عروقی 22٪ کاهش مرگ بدلیل بیماریهای قلبی ـ عروقی
    62٪ کاهش مرگ بدلیل سکته 42٪ کاهش مرگ بدلیل سکته


    همچنین در مطالعه‌ای که بر روی زنانی که از چای سبز مصرف می‌کردند و کسانیکه مصرف نمی‌کردند صورت گرفت مشاهده شد که ریسک ابتلاء به سرطان سینه در زنانی که چای سبز مصرف می‌نمودند 22٪ کمتر از افراد دیگر است.
    جلوگیری از بیماری گرفتگی رگها
    در ژاپن طی مطالعاتی جداگانه بر روی چای سبز به این نتیجه رسیدند که افرادی که 5 فنجان و یا بیشتر از 5 فنجان در روز چای سبز می‌نوشند 16٪ احتمال ریسک ابتلاء به گرفتگی رگها در آنها کمتر است. میزان وجود رادیکالهای آزاد در رگها،‌ کلید ابتلاء به بیماریهای قلبی ـ عروقی می‌باشد. آخرین تحقیقات نشان داده‌اند که کتچینهای موجود در چای سبز مانع از درگیر شدن آنزیمها در تولید رادیکالهای آزاد موجود در رگها می‌گردد.
    مشاهده شده است که چای سبز بوسیله کاهش کلسترول بد(LDL)، تری گلیسیرید،‌لیپید پروکسایدLipid Proxides ( رادیکالهای آزادی که باعث تخریب کلسترول بد و چربیها می‌شود) و فیبرینوژن( پروتئینی که در خون وجود دارد و باعث لخته شدن خون می‌شود) ریسک ابتلاء به گرفتگی رگها را کاهش می‌دهد و باعث می‌شود میزان کلسترول خوب بیشتر از کلسترول بد در بدن باشد.
    تاثیر چای سبز روی افراد مبتلاء به تری گلیسیرید
    تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف چای سبز برای سلامت قلب افرادی که دارای تری گلیسیرید بالا هستند بسیار مفید می‌باشد. آزمایشات نشان داده‌اند کتچینهای موجود در چای سبز که با میزان مصرف نسبت مستقیم دارد(dose-dependently) مانع از فعالیت لیپاز پانکراس می‌شود(آنزیمی که بوسیله پانکراس ترشح می‌شود و چربیها را هضم مینماید.) در نتیجه این عملیات، سرعت شکستن چربیها و تبدیل آنها به تری گلیسیرید و همچنین افزایش تری گلیسیرید در خونی که بعد از صرف غذا اندازه گیری می‌شود بسیار آهسته صورت می‌گیرند.
    با توجه به اینکه افرایش تری گلیسیرید بعد از خوردن غذا یکی از مشخصه‌های بیماری گرفتگی رگها است، نوشیدن 2 فنجان چای سبز همراه با غذا، بسیار مفید می‌باشد.
    رقیق شدن خون و جلوگیری از لخته شدن آن
    کتچینهای موجود در چای سبز بوسیله جلوگیری کردن از تشکیل مواد التهابی باعث رقیق شدن خون و مانع از ایجاد لختگی در خون می‌شود که این مواد التهابی از اسیدهای امگا 6 بوجود آمده اند و در گوشت و سبزیجات روغنی غیر قابل اشباع نظیر ذرت و روغن سویا یافت می‌شوند.
    به حداقل رساندن میزان صدمات وارد شده به مغز و قلب
    طبق بررسی های انجام شده، چای سبز نه تنها تعداد سلولهای مرده قلب و مغز را بعد از حمله قلبی و یا سکته مغزی کاهش می‌دهد بلکه بوسیله (EGCG) که بنظر می‌رسد عامل اصلی در ایجاد سلامتی می‌باشد در تسریع بهبودی بعد از سکته و حمله قلبی کمک می‌نماید.
    ادامه دارد.....

    تهیه و ترجمه:گروه سلامت سیمرغ _ مهرنوش نصوری

    اختصاصی سیمرغ www.seemorgh.com/health

  2. 3 کاربر پست little rabbit عزیز را پسندیده اند .


  3. Top | #72

    کاربر نمونه

    کاربر قدیمی


    حیوان خانگی
    Cat
    محل سکونت
    Tehran
    لايك دريافتي
    2648
    لايك كرده
    4952
    نوشته ها
    2,567
    می پسندم
    10,318
    مورد پسند : 6,281 بار در 2,022 پست

    پیش فرض

    به تالار مربوطه منتقل گردید.

  4. Top | #73
    تالار گفتگوی پرشین پت (Mypet.ir)
    محل سکونت
    تهران
    لايك دريافتي
    5586
    لايك كرده
    7397
    نوشته ها
    5,914
    می پسندم
    46,437
    مورد پسند : 10,971 بار در 4,015 پست
    حالت من :
    My Mood
    Relaxed
    نوشته های وبلاگ
    1

    پیش فرض 10 فایدۀ چای سبز را بشناسید


    همشهری آنلاین: بسیاری از ویتامین‌ها در چای سبز وجود دارند، مثل: C، P، B1، B2، PP و کاروتن . ویتامین C در چای سبز پس از دم کردن نیز باقی می‌ماند.

    خواص چايي و انواع آن


    1. چای سبز موجب بهبود عملکرد تمام اعضای بدن می‌شود و به جلوگیری از ابتلا به روماتیسم و هپاتیت کمک می‌کند، همچنین موجب تنظیم ضربان قلب می‌شود.


    2. دانشمندان معتقدند که کاتچین موجود در چای سبز پوست را جوان تر می‌کند.


    3. چای سبز به کاهش وزن کمک می‌کند و چربی‌های ذخیرۀ بدن را کاهش می‌دهد و از بروز بیماری‌های متابولیک و رسوب چربی‌های مضر بر دیوارۀ رگ‌های خونی جلوگیری می‌کند و میزان کلسترول خون را کاهش می‌دهد.

    4. چای سبز باکتری‌های مضر روده را از بین می‌برد.


    5. چای سبز برای کسانی که
    آسم دارند، بسیار مفید است ، همچنین انقباض و انبساط ریه را بهبود می‌بخشد.


    6. چای سبز مواد مضر برای بدن را که در نتیجۀ اثرات آن‌ها سنگ کلیه و مثانه ایجاد می‌شود، از بین می‌برد.


    7. چای سبز محافظی مناسب در برابر اشعه‌های مضر صفحه نمایش تلویزیون و کامپیوتر است.


    8. چای سبز باعث باز شدن رگ‌ها و عروق مغز می‌شود، و تغذیه و اکسیژن‌رسانی را بهبود می‌بخشد. این روند به پایین آوردن فشار خون کمک می‌کند و خطر ابتلا به حملۀ قلبی و تصلب شرائین را کاهش می‌دهد.


    9. تنین که از کافئین سبک‌تر است، نیز در چای سبز وجود دارد .این ماده،محرک کارکرد سیستم عصبی مرکزی است و عملکرد قلب را تنظیم می‌کند. تنین در سلول‌ها انباشته نمی‌شود و امکان ندارد که کسی در اثر استفادۀ زیاد و مکرر آن مسموم شود.


    10. چای سبز بر سه دستگاه مهم در بدن( عصبی، تنفسی و قلبی- عروقی) اثر مثبت دارد. به همین دلیل کسانی که از چای سبز استفاده می‌کنند، بسیار سالم‌ترند و انرژی بالایی در انجام کار‌های روزمره دارند.

    همانطور که می‌بینید، چای سبز مزایای زیادی دارد، اما به هر حال، همه چیز را باید به اندازه مصرف کرد.
    Protector56 likes this.

    تالار گفتگوی پرشین پت (Mypet.ir)





  5. 2 کاربر پست ToOoTi عزیز را پسندیده اند .


  6. Top | #74
    تالار گفتگوی پرشین پت (Mypet.ir)
    حیوان خانگی
    سگ
    محل سکونت
    زیر آسمان خدا
    لايك دريافتي
    30740
    لايك كرده
    10885
    نوشته ها
    40,071
    می پسندم
    12,247
    مورد پسند : 58,195 بار در 24,452 پست
    حالت من :
    My Mood
    In Love
    نوشته های وبلاگ
    16

    Gh روش استفاده از چای سبز

    اگر شما نیز با اتکا به تبلیغاتی که در این زمینه وجود دارد و با هدف لاغری سریع و آسان سراغ چای سبز رفته‌اید، باید بدانید سخت در اشتباهید، بنابراین به شما پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید تا با جزئیات بیشتر خواص چای سبز به منظور درمان چاقی، اضافه وزن و پیشگیری از ابتلا به این عارضه آشنا شوید.

    چه زمانی چای سبز بخوریداگر تصمیم دارید با مصرف چای سبز با چاقی و اضافه وزن خداحافظی کنید، باید برای مصرف آن در طول روز برنامه‌ریزی داشته باشید و از مصرف این نوشیدنی گیاهی بدون برنامه پرهیز کنید. بهترین زمان برای نوشیدن چای سبز به منظور کاهش وزن، ۲ ساعت پس از صرف غذا در وعده‌های غذایی است. به این ترتیب شما علاوه بر آنکه از خواص درمانی چای برای کاهش وزن بهره می‌برید، خللی در میزان جذب آهن به وجود نمی‌آورید؛ زیرا چای سبز همانند چای سیاه موجب کاهش جذب آهن موجود در غذا می‌شود. چای سبز به تنهایی کافی نیستبسیاری از مردم تصور می‌کنند تنها با نوشیدن چای گیاهی در طول روز می‌توانند به هدف بزرگی مثل کاهش وزن دسترسی پیدا کنند. در حالی که این دیدگاه به هیچ وجه صحیح نیست. نوشیدن چای گیاهی در کنار رعایت رژیم غذایی، فعالیت‌های بدنی و ورزش می‌تواند روند لاغری را سرعت ببخشد و با بهبود سوخت‌وساز بدن میزان کاهش وزن را در طول هفته قابل ملاحظه کند، بنابراین افرادی که تصور می‌کنند بدون رعایت هیچ یک از نکات ذکر شده و تنها با نوشیدن چای سبز می‌توانند اضافه وزن خود را آن هم به شکل کاملا محسوس درمان کنند، سخت در اشتباهند. از پرخوری‌های عصبی پیشگیری کنیدیکی دیگر از خاصیت‌های چای سبز خاصیت آرامش‌بخشی آن است که به پیشگیری از پرخوری‌های عصبی که منجر به اضافه وزن و در ‌‌نهایت چاقی می‌شود، کمک می‌کند. افراد زیادی وجود دارند که به محض دریافت فشار عصبی، استرس یا تنش‌های ناشی از کار روزانه مشغول به خوردن می‌شوند و به ریزه‌خواری روی می‌آورند که این مسئله به مرور به عادت آن‌ها تبدیل می‌شود. برای پیشگیری از بروز این عادت نامناسب یا درمان آن، می‌توان از چای سبز استفاده کرد. نوشیدن این چای به شما کمک می‌کند تا از خاصیت آرامش‌بخشی این گیاه دارویی برای تقویت سیستم عصبی خود استفاده کنید و به این ترتیب مانع بروز اشتهای کاذب ناشی از استرس‌ها یا تنش‌های روزمره شوید. چای سبز؛ چای چربی سوز طبیعیافرادی که عادت به نوشیدن چای سبز دارند با کمک این نوشیدنی گیاهی به افزایش سوخت و ساز بدنشان کمک می‌کنند. در حقیقت چای سبز به دلیل داشتن ماده‌ای به نام «پلی‌فنول» می‌تواند به افزایش حرارت درونی بدن کمک کرده و به این ترتیب میزان سوخت انرژی موجود در سلول‌های چربی را افزایش دهد و تاثیر قابل ملاحظه‌ای بر روند چاقی افراد داشته باشد. به شرطی که افراد چاق یا دارای اضافه وزن در روند رژیم غذایی خود و مقدار کالری روزانه‌ای که دریافت می‌کنند نیز تجدیدنظر کنند. اینگونه نیست که ما هر میزان کالری که دوست داریم به بدن برسانیم و توقع داشته باشیم با نوشیدن یک تا ۲ لیوان چای سبز در روز لاغر شویم و کالری بسوزانیم. چند لیوان چای بنوشیداگر برای افزایش سوخت‌وساز بدن قصد دارید چای سبز را به برنامه روزانه خود اضافه کنید، باید توجه داشته باشید نوشیدن ۳ تا ۴ لیوان چای سبز در طول روز می‌تواند به این موضوع کمک کند. این تصور که نوشیدن چای سبز در دفعات زیاد می‌تواند میزان کالری‌سوزی در بدن را افزایش دهد، ایده اشتباهی است، زیرا با نوشیدن بیش از حد چای سبز در طول روز، بدن علاوه بر آنکه با مشکل تحریک‌پذیری پایانه‌های عصبی روبه‌رو می‌شود، با اختلال دفع آب و الکترولیت‌های بدن مواجه می‌ شود. به این ترتیب همانطور که باید در نوشیدن چای معمولی پرهیزهای لازم را رعایت کنید توصیه شده که در نوشیدن چای سبز نیز افراط نکنید. پیشگیری از چاقی ناشی از افزایش سنافرادی که در آستانه می‌انسالی با بالارفتن سن دچار اضافه وزن و چاقی می‌شوند نیز می‌توانند از چای سبز برای پیشگیری از این بحران کمک بگیرند. به شرط آنکه مصرف روزانه چای سبز را از ۳۰ سالگی در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانند. چای سبز علاوه بر آنکه به کندی روند پیری سلول‌ها در اندام‌های مختلف بدن کمک می‌کند به این افراد کمک می‌کند تا در می‌انسالی حداقل افزایش وزن را تجربه کنند، زیرا چای سبز به آن‌ها کمک می‌کند کمترین میزان ذخیره چربی و مواد زائد را در طول‌ سال‌های جوانی و می‌انسالی در بدن داشته باشند. قرص چای یا چای سبز؟ تبلیغات زیادی درباره لاغری سریع با قرص یا کپسول چای سبز در سایت‌های اینترنتی و برخی از مراکز فروش گیاهان دارویی دیده می‌شود که به مردم وعده می‌دهند با قرص‌های چای سبز می‌توانند در مدت زمان بسیار کوتاهی وزن کم کنند. این قرص‌ها در صورتی که تنها حاوی گیاه چای سبز باشند، دقیقا‌‌ همان خاصیت چای سبز را دارند و می‌توانند به افزایش متابولیسم بدن کمک کرده و روند جذب چربی‌ها را در بدن کاهش دهند. مصرف این قرص‌ها نیز مانند چای سبز باید بر اساس قاعده باشد، زیرا زیاده‌روی در مصرف این قرص با وجود آنکه گیاهی و طبیعی است می‌تواند‌‌ همان عوارض چای سبز را داشته باشد. عوارض احتمالی چای سبز را بشناسیدافزایش بیش از حد دمنــوش چــای سبـــز، کپسول‌ها و قرص‌هایی که از این گیاه دارویی وجــود دارد، عوارض جانبی متعددی را به همراه دارد. سوء مصرف این گیاه دارویی ممکن است عوارضی مانند سردرد، اختلال در عملکرد دستگاه گوارش، اسهال و تهوع را به همراه داشته باشد که با اصلاح شیوه مصرف به مرور مرتفع می‌شود. اما از طرفی افزایش فشار خون، تغییرات خلقی و تحریک‌پذیری، بی‌قراری و نامنظم شدن ضربان قلب نیز از جمله عوارض جانبی مصرف بیش از اندازه این گیاه دارویی در طول روز است که باید بلافاصله پس از مشاهده آن برای بررسی و پیشگیری از شدت آن با متخصص یا پزشک مشورت شود. این نکته را جدی بگیریدافرادی که به نوشیدن چای سبز یا دیگر فرآورده‌های این گیاه عادت دارند به این معنی که برای بهره‌مندی از خواص درمانی این گیاه دارویی به منظور پیشگیری از اضافه وزن روزانه از این گیاه مصرف می‌کنند ممکن است در صورت عدم مصرف این گیاه دارویی با عوارضی مانند سردرد، عصبانیت یا افزایش میزان تحریک پذیری رو به رو شوند، بنابراین توصیه شده که برای مصرف هدفمند از این گیاه دارویی با قصد درمان بهتر است با پزشک یا متخصص طب سنتی مشورت شود. علاوه بر این، تجویز این گیاه به هر صورتی برای خانم‌های باردار، مادران شیرده و کودکان و نوجوانان پیش از سن بلوغ توصیه نشده است. با خواص دیگر چای سبز آشنا شوید افرادی که برای کاهش وزن و تنظیم سوخت‌وساز بدنشان از چای سبز استفاده می‌کنند، علاوه بر بهره‌مندی از خواص این گیاه دارویی برای درمان چاقی خود می‌توانند از فواید آن برای کاهش فشار خون، کاهش قند خون، تقویت سیستم ایمنی بدن و تخفیف علائم و نشانه‌های بیماری‌هایی مانند پارکینسون، آلزایمر و بیماری مفصلی- استخوانی مانند آرتریت روماتوئید بهره ببرند. علاوه بر این، در تحقیقات مختلف به این نکته اشاره شده که مصرف چای سبز می‌تواند تاثیر بسیار چشم‌گیری در کاهش بیماری‌های قلبی-عروقی، پیشگیری از بروز سرطان‌هایی مانند سرطان کولون و تخفیف علائم و نشانه‌های افسردگی داشته باشد.
    2sara likes this.
    خواص چايي و انواع آن

  7. کاربر مقابل پست ویکی عزیز را پسندیده است:


  8. Top | #75
    تالار گفتگوی پرشین پت (Mypet.ir)
    حیوان خانگی
    سگ
    محل سکونت
    زیر آسمان خدا
    لايك دريافتي
    30740
    لايك كرده
    10885
    نوشته ها
    40,071
    می پسندم
    12,247
    مورد پسند : 58,195 بار در 24,452 پست
    حالت من :
    My Mood
    In Love
    نوشته های وبلاگ
    16

    پیش فرض

    این چای را فراموش نکنید + طرز تهیه

    خواص چايي و انواع آن


    به گزارش افکارنیوز، بسیاری از نوشیدنی های مختلف مانند چای های میوه ای و یا دم نوش های گیاهی برای جایگزینی چای یا قهوه استفاده می کنند اما باید این نکته را بدانید که یکی از بهترین گزینه های روبروی شما می تواند چای ترش باشد.

    این چای که رنگی قرمز دارد به چای ترش یا چای مکه معروف شده است و می توانید از عطاری ها آن را تهیه کنید. برای آنکه با این چای بیشتر آشنا شوید مطلب را تا به انتها دنبال کنید.

    خواص چای ترش

    ** اولین خاصیت این چای خنک کننده قوی برای بدن است از این رو برای فصل تابستان گزینه بسیار مناسبی می تواند باشد. این چای میزان تعرق را افزایش داده و دمای داخلی بدن را کاهش می دهد.

    ** فشار خون و کنترل آن توسط چای ترش یکی دیگر از خواص این چای است که باید دقت داشته باشید. برای بیمارانی که فشار خون بالایی دارند این چای همیشه توصیه شده است.

    ** از بین بردن کلسترول خون کاری است که چای قرمز تا حد توانش آن را انجام می دهد. این چای می تواند گزینه بسیار مفیدی برای هنگامی باشد که شما یک غذای چرب خورده اید.

    ** از دیگر خاص آن می توان به از بین بردن اختلالات کبد و تصفیه کننده خون اشاره کنیم. این چای همچنین می توان آهن مورد نیاز بدن شما را تامین کند.

    طرز استفاده

    افرادی که دارای قند، چربی و فشارخون بالا هستند، می‌‌توانند یک تا دو نوبت از چای روزانه خود را به چای قرمز اختصاص دهند و برای هر بار مصرف، ۵ گرم از گل برگ‌‌های چای قرمز را داخل یک فنجان ریـخـته و سپس آب جوش روی آن بریزند و سرپوشی گذاشته، ۱۰ دقیقه بماند تا دم بکشد، سپس صاف کرده و میل کنید.مصرف دم کرده چای ترش بیش از چای معمولی بر پرفشاری خون افراد دیابتی موثر است.
    خواص چايي و انواع آن

  9. کاربر مقابل پست ویکی عزیز را پسندیده است:


  10. Top | #76
    تالار گفتگوی پرشین پت (Mypet.ir)
    حیوان خانگی
    سگ
    محل سکونت
    کرمانشاه
    لايك دريافتي
    1872
    لايك كرده
    1044
    نوشته ها
    3,299
    می پسندم
    1,195
    مورد پسند : 4,160 بار در 2,054 پست

    Tavajoh آشنایـی با انـواع چـای های گیـاهی و خـواص آنها

    دلایل زیادی وجود دارد که ما از یک فنجان چای داغ لذت ببریم. ما عطر گونه های مختلف چای را دوست داریم، در دست گرفتن یک لیوان چای داغ در یک صبح سرد زمستانی و گرم شدن دست ها دلنشین است و مزه مزه کردن چای در مقابل شومینه یک راه عالی برای رسیدن به آرامش است و مهمتر اینکه پس از گذراندن یک روز پر دغدغه بهترین معجون برای رفع خستگی و تجدید قوای جسمی است ... در بین چای ها خصوصا برای ما ایرانی ها بطورکلی می توان گفت نوشیدن چای معمولی طرفداران زیادی دارد. اما به جز چای معمولی چای های گیاهی دیگری هم هستند که جنبه دارویی دارند و خواص آنها درمان بیماری های متعددی را موجب می شوند.* چای گل گاوزبان و سنبل طیب (طبیعت گرم و تر) خواص: آرام بخش اعصاب، خواب آور، ضد سردردهای عصبی، ضد سودا و صفرا، ضد قولنج و اسپاسم، ضد تشنج و صرع، تقویت کننده قوای جنسی طرز تهیّه: 4 قاشق چایخوری گل گاوزبان یا 1 قاشق سنبل طیب بعلاوه 1 عدد لیموعمانی* چای بادرنجبویه (طبیعت بسیارگرم)خواص: در بعضی مزاج ها بالا برنده فشارخون، مقوی قلب و اعصاب خون ساز، تقویت کننده سلول هـای مغزی، خـواب آور، آرام بخش، نشاط آور، ضد بوی بددهان (گیاه مورد علاقه حضرت علی (ع))طرز تهیه: یک قاشق غذاخوری + 2 لیوان آب جوش + نبات تذکر: افرادی که دچار فشار خون هستند با احتیاط مصرف کنند.چای دارچین (طبیعت گرم و خشک) خواص: محّرک اعصاب، ضد وسواس و جنون، مؤثر در درمان ناراحتی های گوارشی، دیابت، دردهای استخوانی و سردی بدن، مفرّح و تقویت امور جنسی، تقویت کبد و معده طرزتهیّه: چند قلم دارچین + 2 لیوان آب چوش + نباتچای زنجبیل (طبیعت گرم و خشک) خواص: بالا برنده فشارخون، ضدضعف اعصاب، تقویت حافظه، ضد درد مفاصل، تقویت کننده قوای جنسی، مقوی معده، خون ساز، ضد سم غذایی طرزتهیّه: یک قاشق چایخوری کوبیده زنجبیل + 2 لیوان آب جوش + نبات چای اسطو خودوس (طبیعت گرم و خشک)خواص: آرام بخش اعصاب، تقویت کننده سلول های مغزی، ضدمیگـرن ضدزکام و آسم و برونشیت، ضد اگزما، مؤثر در درمان روماتسیمطرز تهیّه: یک قاشق غذاخوری + 2 لیوان آب جوش + نباتچای آویش (طبیعت معتدل)خواص: بالا برنده فشارخون، تقویت اعصاب، رفع کولیتهای مزمن، مدر ( ادرارآور)، ضد انگل و رطوبت بدن، ضد صفرا، مؤثر در درمان زکام ، سرفه و آسم، اشتهـارآور، کاهش دهنده غلظت خون، مقوی جهاز هاضمه ( گوارش )، تقویت بینایی طرز تهیّه: یک قاشق غذاخوری + 2 لیوان آب جوش + نباتچای نعنا یا پونه (طبیعت گرم)خواص: ضداسهال و استفراغ، ضد نفخ، مقوی معده، خوش بوکننده دهان، رفع خستگی، مؤثردردرمان بیماری های ریوی از جمله تنگی تنفس آسم، سرفه، مقوی قلب ، مؤثردر درمان سرماخوردگیطرز تهیّه: یک قاشق غذاخوری + 2 لیوان آب جوش + نبات چای اکلیل کوهی (طبیعت گرم و معتدل) خواص: گیاه معجزه گر، مقوی اعصاب، مدر (ادرارآور)، ضد عفونت کلیه، ضد صفرا، ضددلهره و اضطراب، ضد زکام و سرما خوردگی، آسم، سیاه سرفه تقویت کننده بدن، مقوی معده، ضد دردهای روماتیسمی، استخوان و کمر، مؤثر در دفع سنگهای کلیه و کیسه صفرا طرز تهیّه: 2 قاشق غذاخوری + 2 لیوان آب جوش + نبات چای مرزنجوش (طبیعت گرم)خواص: آرام بخش، بهترین داروی میگرن کهنه و سردردهای، ضد نفخ، ضد سرماخوردگی، ضد اسهال، خلط آور، تب بر، اشتهاآور طرز تهیّه: 1قاشق غذاخوری + 2 لیوان آب جوش + نباتچای بهارنارنج (طبیعت گرم)خواص: آرام بخش، تقویت کننده قلب و اعصاب، مفرح و نشاط آور طرز تهیّه: یک قاشق غذاخوری + 2 لیوان آب جوش + نباتچای گلپر (طبیعت گرم و خشک)خواص: تقویت کننده قوی حافظه، ضد فراموشی، ضد صرع، کمک به درمان اسهال، تقویت کننده قوه جنسی کمک به هضم غذا، اشتهاآور، ضد جوش و دُمل طرز تهیّه: یک قاشق غذاخوری + 2 لیوان آب جوش + نباتچای آلبالو (دم کرده میوه آلبالو)خواص: اشتهاآور، کمک به هضم غذا، پایین آورنده فشارخون طرز تهیّه: آلبالو رسیده بدون دم 200 گرم + 4 لیوان آب جوش + نبات چای دارچین و زنجبیلخواص: این نوشیدنی برای تسکین دردهای دوران پریود خانم ها بسیار مفید است. طرز تهیّه: چوب دارچین خرد شده یک قاشق غذاخوری + زنجبیل به اندازه یک بندانگشت یا یک قاشق چایخوری پودرآن + 3 لیوان آب جوش 30 دقیقه روی حرارت ملایم دم بکشد، در زمان مصرف بهتر است با کمی عسل شیرین شود. چای پونه کوهی و آویش خواص: این نوشیدنی برای فصل پاییز و زمستان بسیار مناسب بوده و خاصیّت ضد عفونی کننده دارد، برای سرماخوردگی و دردهای پریود خانم ها بسیار مناسب است. طرز تهیّه: یک قاشق غذاخوری آویش + یک قاشق غذاخوری پونه + 3 لیوان آب جوش (بهتراست در زمان مصرف با عسل شیرین شود)چای میوه گل نسترن (طبیعت گرم) خواص: پایین آورنده فشار خون و قندخون، سرشار ویتامین ث، ضد سرماخوردگی، مقوی معده، ضد اسهال طرز تهیّه: میوه گل نسترن (15 عدد) در یک قوری (2 لیوان آب جوش) به همراه مقداری نبات دم کرد میل شود. چای سبزخواص: ضد سرطان، محرک سیستم ایمنی بدن، کاهش پرفشاری خون، ضد افسردگی، سبب پایین آمدن خطر بیماری انسداد شریان‌ها می‌‌شود، خطر لخته شدن خون و سکته‌ها را کاهش میدهد. تذکّر: در اصل گیاه چای سبز و سیاه یکی است. در صورتی که برگ تازه چای را به سرعت خشک کنند چای سبز به دست می آید ولی زمانی که برگ چای مورد تخمیر قرار گیرد تغییراتی در رنگ و بـو، مزه و مواد و اثرات آن نسبت به چای سبز ایجاد می شود و چای سیـاه به دست می آید. چای سیاه (چای معمولی) خواص: خواص چای سیاه یا همان چای معمولی کمتر از چای سبز است. عوارض چای سیاه: 1. افزایش ترشح اسید معده که باعث تشدید ناراحتی های معده می شود. 2. چای سیاه مانع از جذب آهن شده و کم خونی ناشی از فقرآهن را تشدید می کند. 3. کافئین موجود در چای سیاه احتمال ایجاد بیماری سیستیت در پستان خانم ها را افزایش می دهد. 4. از نظر طب اسلامی و سنتی چای سیاه باعث افزایش تولید خلط سودا در بدن می شود. تذکرات در مورد چگونگی دم کردن چای های گیاهی : 1. برای دم کردنی های گیاهی بهتر است از قوری های چینی یا شیشه ای استفاده شود. 2. قوری را روی حرارت غیر مستقیم کتـری یـا سمـاور قرار دهیم. 3. برای دم کشیدن 15 دقیقه کافی است امّا هر چه بیشتر دم بکشد بهتر است. 4. چای را صاف نموده و میل نمائید. 5. دم کشیده و صاف کرده این چای ها تا چند روز قابل مصرف است.توصیه ها در مورد نوشیدن انواع چای 1. زیاده روی در مصرف هیچکدام از چای ها مفید نیست ولی آنچه شامل همه ی آنها می شود اینست که انواع چای ها خاصیت ضد‌پیری دارند. 2. بهتر است از چـای هایی استفاده شود که بدون مـواد افزونی همچون رنگ دهنده و طعم دهنده ها باشد.3. جهت کاهش مضرات چای بهتر است با مصلح آن مصرف شود مصلح چای دارچین و یا هل است.4. هرگز فراموش نکنید که مصرف یک نوع چای گیاهی به طور مداوم باعث بروز عوارض زیادی می شود. از این رو پیشنهاد می شود در طول هفته چای های گیاهی مختلفی که برای شما مفید هستند را بنوشید تا دچار عوارض ناشی از مصرف زیاد آن نشوید. بطور مثال: خوردن چای معمولی به طور مداوم باعث خشکی روده و معده، خشکی سر و سردشدن مغز، بیماریهای کبدی، استسقاء، گرفتگی عضلات و کمبود آهن می شود. خوردن قهوه به طور مداوم باعث اعتیاد به کافئین، ناآرامی، سردرد، بیماری های کبدی میشود. خوردن گل گاوزبان به طور مداوم باعث تپش قلب، کم شدن سوی چشم می شود. منبع:farspatogh.ir
    ویکی likes this.
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  11. 2 کاربر پست amin72 عزیز را پسندیده اند .


  12. Top | #77
    تالار گفتگوی پرشین پت (Mypet.ir)
    حیوان خانگی
    سگ
    محل سکونت
    زیر آسمان خدا
    لايك دريافتي
    30740
    لايك كرده
    10885
    نوشته ها
    40,071
    می پسندم
    12,247
    مورد پسند : 58,195 بار در 24,452 پست
    حالت من :
    My Mood
    In Love
    نوشته های وبلاگ
    16

    Gh کاهش وزن و پیشگیری از گسترش سرطان با نوشیدن چای!

    خواص چايي و انواع آن

    بر اساس دوازده تحقیق منتشرشده در نشریه آمریکایی تغذیه بالینی، نوشیدن چای موجب کاهش وزن، پیشگیری از گسترش سرطان و سایر بیماری‌های مزمن می‌شود؛ حتی مصرف چای بر بهبود خلق وخوی افراد تاثیر دارد.

    به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا منطقه خراسان، محققان با بررسی پلی فنول‌های موجود در چای دریافته‌اند: کافئین و پلی فنول موجب افزایش انرژی و سوختن چربی می‌شوند که نتیجه آن کاهش وزن و کمک به سالم ماندن بدن است.



    همچنین، پلی فنول‌های موجود در چای سبز از گسترش برخی سرطان‌های خاص از جمله گسترش سرطان پروستات، دستگاه گوارش، ریه، سینه و پوست جلوگیری می‌کند.



    تحقیق دانشمندان ایتالیایی نشان داد: چای سیاه موجب کاهش فشارخون در بیماران مبتلا به فشارخون می‌شود و همچنین برطرف کننده تاثیرات منفی چربی‌های بالای وعده‌های غذایی در شریان‌هاست.


    بر اساس نتایج تحقیقات انجام شده، نوشیدن چای با بهبود کیفیت و استحکام استخوان بویژه در بیماری پوکی استخوان مرتبط است.



    همچنین نوشیدن چای موجب بهبود توجه و تسهیل در انجام امور و تمرکز می‌شود.

    محققان اعلام کردند: اسید آمینه تیانین و کافئین موجود در چای موجب تاثیرات سودمند روانی، قدرت تمرکز، احساس و عملکرد بهتر در مصرف کنندگان می‌شود.
    ToOoTi likes this.
    خواص چايي و انواع آن

  13. 2 کاربر پست ویکی عزیز را پسندیده اند .


  14. Top | #78
    تالار گفتگوی پرشین پت (Mypet.ir)
    حیوان خانگی
    سگ
    محل سکونت
    زیر آسمان خدا
    لايك دريافتي
    30740
    لايك كرده
    10885
    نوشته ها
    40,071
    می پسندم
    12,247
    مورد پسند : 58,195 بار در 24,452 پست
    حالت من :
    My Mood
    In Love
    نوشته های وبلاگ
    16

    پیش فرض

    چای سیاه، سبز، سفید یا چای ترش، کدام مفیدتر است؟


    این را هم بدانید اگر چه چای سبز در مقایسه با چای سیاه کافئین کمتری دارد، اما با این حال حاوی این ماده است
    خواص چايي و انواع آن

    چای ارگانیک شرایط رشد خاص و ویژه ای دارد و هر تولید کننده ای نمی تواند از عهده آن برآید.

    این روزها پرسش‌های زیادی در خصوص انواع چای مطرح می‌شود؛ این‌که تفاوت اصلی انواع چای در چیست؟ آیا چای سبز و ترش لاغر می‌کند؟ چای قرمز می‌تواند پایین‌آورنده فشار خون باشد؟ واقعیت دارد چای کیسه‌ای از خاکه چای تهیه می‌شود؟

    چای خشکی که این روزها با نام چای سفید به فروش می رسد چه مزایایی دارد؟ آیا چای سرد آماده خواص چای معمولی را دارد؟ تفاوت چای ارگانیک با چای سالم در چیست؟ در میان انواع چای سیاه کدام یک کیفیت مناسب تری دارد؟

    به طورکلی، برگ های چای بعد از رسیدن، چیده، فرآوری (تخمیر) و خشک می شود و بسته به میزان فرآوری نوع و خواص چای فرق می کند. اگر برگ چای را پس از چیدن پژمرده کرده و غلتک بزنند و سپس خشک کنند، برگ چای سیاه می شود. اما اگر برگ ها را بخار دهند و سپس خشک کنند، چای سبز و اگر فرآوری ضعیف تر و بدون تخمیر انجام شود، چای سفید یا اورلانگ (نوعی چای تایلندی) به دست می آید.

    چای سفید؛ پرخاصیت ترین
    هم اکنون چای سفید، تولید پایین و قیمت بالایی دارد. برگ های این چای در اصل جوانه های کرک دار نقره ای رنگ گیاه چای است که قبل از آن که به طور کامل باز شود، چیده و چون تخمیر یا فرآوری نمی شود، تمام خواص خود را حفظ کرده و در مقایسه با چای سبز کافئین کمتری دارد، ولی بیشترین مقدار آنتی اکسیدان را دارد و در حفاظت از بدن در برابر بیماری ها موثرتر بوده و از نظر خواص دیگر از چای سبز قوی تر است. مزه این چای از سایر چای ها لطیف تر و ملایم تر بوده و به دلیل «تئین» (ماده ای شبیه به کافئین) برخلاف چای سیاه اغلب اعتیادآور نیست.

    چای سبز؛ از واقعیت تا تبلیغ؟
    مطالعات نشان داده است چه در کشت سلول و چه روی افراد مطالعه شده، خواص آنتی اکسیدانی چای سبز بسیار بالاتر از چای سیاه است، چراکه تخمیر کمتری روی برگ های آن انجام می شود و خواص ضدسرطانی آن ثابت شده است اما این که چای سبز خاصیت لاغرکنندگی دارد یا نه، باید بگوییم مطالعات مختلف نشان داده مصرف چهار فنجان چای سبز در روز می تواند به نوعی سوخت بافت چربی را تحریک کند. البته این خاصیت زیاد و چشمگیر نیست و نمی توان حتی برای کاهش وزن کم هم روی آن حساب کرد. در نتیجه، تمام تبلیغات در خصوص لاغری با چای سبز فریب است و هیچ دانشی پشت آن نیست و به این خیال نباشید که چای سبز معجزه کرده، شما را خوش هیکل و لاغر می کند.

    این را هم بدانید اگر چه چای سبز در مقایسه با چای سیاه کافئین کمتری دارد، اما با این حال حاوی این ماده است و خانم های باردار، شیرده و افرادی که ناراحتی اعصاب دارند و آنهایی که ضربان قلبشان نامنظم است، بهتر است در مصرف آن زیاده روی نکنند. مصرف این چای همچون چای سیاه به همراه غذا جذب روی، آهن و کلسیم را کاهش می دهد.

    این چای باید حداقل پنج تا ده دقیقه دم بکشد تا ترکیبات مفید آن خارج شود و اگر هم مدت زمان دم کشیدن بیشتر شود، مواد قابض آن رها می شود و اگر در مصرف آن زیاده روی شود، باعث دفع زیاد آب از بدن و خشکی مدفوع و یبوست می شود.

    چای ترش لاغر می کند؟
    به چای ترش، چای مکه یا چای قرمز هم می گویند. این چای با چای سفید، سبز و سیاه هم خانواده نیست. معروفیت اصلی این چای ترکیبی در آن است که سبب کاهش فشارخون می شود. همچنین می تواند قند خون را کنترل کرده، موجب تمدد اعصاب و جریان بهتر خون شود، از حرارت کبد بکاهد و به سبب ویتامین C ، مقوی سیستم ایمنی بدن است. اما آیا این چای لاغر می کند؟ واقعیت این است که چای قرمز، حاوی ماده ای است که می تواند از جذب کربوهیدرات بکاهد، اما نمی تواند به تنهایی سبب لاغری شود. این چای در کنار رژیم غذایی و تحرک می تواند یک نوشیدنی رژیمی و کم کالری باشد.

    نکته مهم آن که زنان باردار، شیرده، افرادی که قصد بارداری دارند، کسانی که از قرص ضدبارداری استفاده می کنند و زنان یائسه ای که تحت هورمون درمانی هستند، باید با نظر پزشک از این چای استفاده کنند؛ چرا که این چای سطح استروژن بدن را دستخوش تغییرات می کند. همچنین افرادی که قند و فشار خون پایینی دارند باید در مصرف این نوشیدنی احتیاط کنند تا دچار رخوت و سستی نشوند.

    چای کیسه ای = خاکه چای + رنگ + اسانس
    چون سرعت رنگ دادن چای کیسه ای بیشتر است و زودتر به عمل می آید، محبوبیت زیادی در میان افراد دارد. اما باید بدانید پس از آن که برگ های چای خشک شد، آن را الک کرده و خاکه چای که احتمال دارد به همراه دست و پای مهمانانی ناخوانده باشد برای تولید چای کیسه ای مورد استفاده قرار می گیرد. برای رنگ دهی بهتر و فوری هم به خاکه چای، رنگ و اسانس اضافه می کنند و برای جلوگیری از پاره شدن کیسه کاغذی چای از موادی استفاده می شود که گرچه ضرر چندانی ندارد، اما ممکن است مصرف طولانی مدت آن سبب آسیب به بدن شود. این را هم بدانید چای کیسه ای اگر در تماس با آب جوش کمتر از 30 ثانیه رنگ دهد، مصنوعی ترین چای است، چرا که اگر همین میزان چای طبیعی را در کیسه بریزید و در آب جوش قرار دهید، ده دقیقه طول می کشد رنگ زرد مایل به نارنجی ایجاد کند. در نتیجه، چای فله ای یا کیسه ای سبز و سیاه با طعم و رنگ قوی و فوری بدون شک حاوی مواد افزودنی شیمیایی و زیانبار است.

    چای سیاه بهاره باکیفیت تر است
    چای برگی با تکه های بزرگ در مقایسه با چای پودری و ریز کیفیت و خواص بیشتری دارد. به گفته کارشناسان، برخی چای‏ های کله مورچه‏ ای و باروتی که به عنوان مرغوب ترین چای شناخته شده حاوی رنگ و اسانس است.

    خوب است بدانید چای در سه فصل بهار و تابستان و پاییز چیده می شود. هر چه از بهار به فصل زمستان نزدیک تر شویم، قسمت های چوبی برگ بیشتر و از کیفیت چای کاسته می شود. مرغوب ترین و خوش عطر ترین چای، مربوط به چای بهاره است. تا حد امکان از مصرف چای عطری اجتناب کنید، چرا که مواد طعم دهنده موجود در این محصولات شیمیایی و به دلیل آن که مصرف این نوشیدنی طی روز زیاد است، مواد سنتزی بیشتری وارد بدن شده و تهدید کننده سلامت می شود. در مورد یخ چای ـ محصول جدیدی که این روزها روانه بازار شده ـ هم بدانید به گفته متخصصان، حجم زیادی از یخ چای های حاضری را آب و شکر تشکیل می دهد و آنتی اکسیدان های موجود در یک بطری یخ چای آماده به مراتب کمتر از یک لیوان چای دم کرده خانگی است.

    چای ارگانیک؛ داریم یا نداریم؟
    این روزها در برخی نمایشگاه ها و فروشگاه های بزرگ چای با نام ارگانیک با قیمت های بالا به فروش می رسد، اما سوال اصلی آن که تا چه حد می توان به ارگانیک بودن چای اطمینان کرد؟ چای با عبارت ارگانیک در مزرعه هایی کشت می شود که از کود و سم بسیار کمی در پرورش آن استفاده می شود که بهتر است آن را یک چای سالم تا ارگانیک در نظر بگیریم؛ چرا که چای ارگانیک شرایط رشد خاص و ویژه ای دارد و هر تولید کننده ای نمی تواند از عهده آن برآید و تولید این چای هم اکنون در کشورمان بسیار محدود است.

    اما چای سالم مجوز دار چه ویژگی هایی دارد؟ چای سیاهی است که حداقل سموم را داراست و تنها از برگچه های جوان بالایی ساقه چای که سالم تر است، استفاده می شود و در آن از برگ های پایینی که پیر و کهنه بوده و فنول و سفیدک زیادتری دارد و باعث پایین آمدن کیفیت چای می شود، خبری نیست. این برگ ها چون در مقایسه با برگ های چای معمولی کمتر و محدودتر است باعث افزایش قیمت محصول نهایی می شود.

    معمولا طعم چای سالم از چای معمولی کمی تلخ و گس تر است، چرا که ترکیبات چوبی برگچه های جوان کمتر، ولی تانن و آنتوسیانین یعنی عامل طعم گس و تلخ آن بیشتر است، با این مزیت که قدرت آنتی اکسیدانی زیادتری دارد. این چای به دلیل دارا بودن برگ های جوان باید مدت زمان بیشتری داخل آبجوش روی حرارت قرار گیرد تا به رنگ مورد نظرمان نزدیک تر شود.

    این را هم بدانید چای به دلیل آن که در بدن به تولید اسیداوریک و اگزالات کمک می کند برای مبتلایان به نقرس و سنگ کلیه محدودیت مصرف دارد.

    *جام جم آنلاین



    خواص چايي و انواع آن

  15. کاربر مقابل پست ویکی عزیز را پسندیده است:


  16. Top | #79

    کاربر نمونه

    کاربر قدیمی


    لايك دريافتي
    1035
    لايك كرده
    536
    نوشته ها
    1,148
    می پسندم
    660
    مورد پسند : 1,534 بار در 764 پست
    حالت من :
    My Mood
    Mellow
    نوشته های وبلاگ
    3

    پیش فرض خواص فوق العاده چای ترش !

    خواص فوق العاده چای ترش !


    خواص چايي و انواع آن


    این چای منجر به کاهش فشارخون می‌شود بهتر است با معده خالی مصرف نشود.

    چای ترش با نام علمی L.Hibiscus sabdariffa، از خانواده Malvaceaeمی‌باشد. این گیاه به طور گسترده در مناطق حاره‌ای کاشت می‌شود و رنگ قرمز کاسبرگ آن به عنوان نوشیدنی و رنگ خوراکی کاربرد دارد.

    بیش از 300 گونه از این گیاه در سراسر جهان در مناطق گرمسیر و نیمه‌گرمسیر یافت می‌شود.

    موطن اصلی این گیاه غرب آفریقاست و امروزه در سطح وسیعی در غرب آفریقا، آسیا، استرالیا، هند، مالزی، اتریش، آمریکای مرکزی و بسیاری از کشورهای گرمسیر کشت می‌گردد. در ایران چای ترش در سیستان و بلوچستان در شهرهای ایرانشهر و نیکشهر به طور گسترده‌ای کاشت می‌شود.

    شروع گل‌دهی این گیاه از شهریور تا مهرماه بوده و برداشت کاسبرگ‌ها در آبان و آذر ماه است. برداشت با دست انجام می‌گیرد و در طی مرحله برداشت باید برای جلوگیری از آلودگی با مواد خارجی و زائد، به هیچ‌وجه کاسبرگ با زمین یا سطوح آلوده تماس پیدا نکند و زمان بین برداشت و خشک کردن باید حداقل باشد.

    معمولاً کاسبرگ‌ها 30- 20 روز پس از ریزش گلبرگ‌ها، به حداکثر اندازه خود می‌رسند و 20 – 10 روز پس از آن رسیدگی کامل حاصل می‌شود. بنابراین بهترین زمان برداشت 50- 40 روز پس از ریزش گلبرگ‌ها می‌باشد. کاسبرگ‌ها با دست از کپسول جدا می‌گردند که پس از آن باید خشک شوند.

    در روش خشک کردن طبیعی، کاسبرگ‌ها را پس از جدا کردن از کپسول‌ها، روی گونی یا صفحات مشبکی که هوا در دو طرف آن‌ها جریان داشته باشد در سایه پهن می‌کنند تا خشک شود. از ترکیبات شیمیایی کاسبرگ L.Hibiscus sabdariffa که از اجزاء اصلی در فعالیت‌های فیزیولوژیکی هستند می‌توان به آنتوسیانین‌ها و پلی‌فنول‌ها اشاره کرد که تأثیرات مربوط به سلامت این چای ناشی از این مواد است.

    فواید مصرف چای ترش
    * برای افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی عروقی مفید است.

    * تقویت‌کننده سیستم ایمنی است؛ این چای غنی از ویتامین C می‌باشد که در برابر عفونت و سرماخوردگی مقاومت ایجاد می‌کند.

    * فشارخون را کاهش داده که این تأثیر ناشی از عملکرد آنتوسیانین‌ها، پلی‌فنول‌ها و اسید هیبیس___ می‌باشد.

    * به دلیل غنی بودن از آنتی‌اکسیدان‌ها، با حذف رادیکال‌های آزاد به حفاظت از سلول‌های بدن کمک می‌کند.

    * بهبود پروفایل لیپیدی به علت داشتن موسیــلاژ، پکتین، آنتـــوسیانین، پلی‌فنــل‌ها، اسیــدهیبیس___ و اسیدسیتریک (از اثرات آنتی‌اکسیدانی آنتوسیانین‌ها مهار اکسیداسیون LDL کلسترول می‌باشد که مانع تصلب شرایین می‌شود).

    * در افراد دیابتی اثر هیپوگلایسمیک دارد.

    چای ترش و کاهش وزن
    امروزه با افزایش شیوع اضافه‌وزن و چاقی که به دلیل سبک زندگی نامناسب از جمله نداشتن فعالیت بدنی کافی و هم‌چنین افزایش مصرف غذاهای آماده رخ داده است، افراد راه‌های گوناگونی را جهت کاهش وزن امتحان می‌کنند. چه بهتر که این راه‌ها منطقی‌تر و کم‌خطرتر و درعین‌حال کم هزینه‌تر باشند! مطالعات نشان داده‌اند چای ترش در کنار رژیم غذایی مناسب و ورزش، روند کاهش وزن را تسهیل می‌کند. این چای حاوی ماده‌ای است که تولید آمیلاز را مهار کرده و بنابراین جذب کربوهیدرات‌ها کمتر می‌شود. این چای که در ایران به چای مکی یا قرمز نیز معروف است یک جایگزین مناسب برای نوشیدنی‌های پرشکر و آبمیوه‌های حاوی ترکیبات سنتتیک از جمله شیرین کننده‌های مصنوعی و یا شربت ذرت با فروکتوز بالا می‌باشد.

    موارد منع مصرف چای ترش
    * ضروری است زنان باردار، شیرده و افرادی که قصد بارداری دارند بدون تجویز و نظر پزشک از مصرف این چای خودداری نمایند.

    * هم‌چنین به دلیل تأثیر این چای بر سطوح استروژن بدن، بهتر است افرادی که از قرص‌های ضد بارداری استفاده می‌کنند و یا زنان یائسه که تحت هورمون درمانی جایگزین هستند، از این چای استفاده نکنند.

    * مصرف این چای برای افرادی که فشارخون پایینی دارند، توصیه نمی‌شود.

    طریقه مصرف
    گل‌های چای را در آب جوش ریخته و برای مدت 20 دقیقه صبر کنید. پس از آن گلبرگ‌ها را دور ریخته و با اضافه کردن کمی لیموترش، دارچین یا عسل از مصرف چای لذت ببرید. چنانچه دوست دارید چای شما غلیظ‌تر باشد می‌توانید گلبرگ‌های بیشتری را داخل آب جوش بریزید. مصرف روزانه 3 فنجان از این چای به بهبود جریان خون، تمدد اعصاب و کاهش وزن کمک می‌کند. همچنین می‌توانید چای ترش را در یخچال و یا فریزر قرار داده و از آن به صورت یک نوشیدنی سرد استفاده نمایید. لازم به ذکر است چنانچه در دوران کاهش وزن به سر می‌برید مقدار عسلی که به چای اضافه می‌کنید مهم است. هم‌چنین از آنجا که این چای منجر به کاهش فشارخون می‌شود بهتر است با معده خالی مصرف نشود. این توصیه خصوصاً در افراد دیابتی به دلیل تأثیر هیپوگلایسمیک این چای، باید جدی گرفته شود.

    منبع:jazzaab.ir






    سه نوع دور داریم:
    اونی که دستت بش نمی رسه
    اونی که چشمت بهش نمی رسه
    اونی که فکرت هم بش نمی رسه
    [فامیل دور]

  17. کاربر مقابل پست *shabnam* عزیز را پسندیده است:


  18. Top | #80
    تالار گفتگوی پرشین پت (Mypet.ir)
    حیوان خانگی
    Orphaned Animals
    محل سکونت
    آسمون
    لايك دريافتي
    2021
    لايك كرده
    3200
    نوشته ها
    3,354
    می پسندم
    2,396
    مورد پسند : 2,378 بار در 1,440 پست
    حالت من :
    My Mood
    Cheerful
    نوشته های وبلاگ
    8

    پیش فرض آشنای با خواص 9 چای

    آشنایی با خواص 9 چای گیاهی






    خواص چايي و انواع آن

    چای برگ زیتون


    خواص


    * مناسب برای سیستم گردش خون
    * مفید در رفع اختلالات خواب

    شیوه مصرف


    2 قاشق چای‌خوری از برگ زیتون را در 2 لیوان آب جوش دم کنید. بعد از 10 دقیقه آن را صاف و در صورت تمایل با عسل شیرین کرده و میل نمایید (هر شب یک فنجان قبل از خواب).


    خواص چايي و انواع آن


    چای بومادران


    خواص


    * مفید در رفع ناراحتی‌های معده و مشکلات صفراوی
    * مۆثر در برطرف نمودن بی‌اشتهایی


    شیوه مصرف


    یک قاشق چای‌خوری بومادران خردشده را با یک فنجان آب جوش دم کنید. بعد از 15 دقیقه آن را صاف نمایید. روزانه 2 تا 3 فنجان از آن را بنوشید.


    توجه


    * چنانچه بعد از مصرف این چای دچار خارش یا قرمزی پوست شدید، فوراً مصرف آن را قطع کنید.
    * در صورتی که ناراحتی خاصی دارید، قبل از مصرف با پزشک مشورت نمایید.


    خواص چايي و انواع آن


    چای تخم کتان


    خواص


    * غرغره آن برای درمان گلودرد مفید است.


    شیوه مصرف


    یک قاشق چای‌خوری از آن را در یک چهارم لیتر آب بریزید. گاهی هم بزنید. بعد از یک ساعت، آن را از صافی رد کنید. هر بار قبل از مصرف، کمی آن را گرم کنید. روزانه 5 بار آن را غرغره نمایید.




    خواص چايي و انواع آن



    چای میوه گل نسترن

    خواص


    * دارای عناصر بسیار با ارزش
    * حاوی ویتامین «ث»
    * مۆثر در تقویت سیستم ایمنی بدن


    شیوه مصرف


    2 قاشق چای‌خوری از میوه خردشده گل نسترن را در یک چهارم لیتر آب سرد بریزید. سپس آن را روی حرارت قرار داده، به مدت 10 دقیقه بجوشانید. بعد، آن را از صافی رد کنید. آن را با مقداری عسل شیرین کرده و روزانه 3 فنجان از آن بنوشید.


    توجه


    افراد مبتلا به دیابت بهتر است آن را بدون افزودن عسل میل نمایند.

    خواص چايي و انواع آن


    چای گشنیز


    خواص


    * ضد نفخ
    * تسهیل‌کننده هضم


    شیوه مصرف


    یک قاشق چای‌خوری گشنیز خردشده را با یک فنجان آب جوش به مدت 5 دقیقه دم کنید. بعد آن را صاف کرده و به صورت گرم (بعد از غذا) بنوشید.

    خواص چايي و انواع آن



    چای گزنه



    خواص



    * مفید در تسکین روماتیسم عضلانی
    * مفید در رفع کمردرد
    * مفید در درمان نقرس


    شیوه مصرف


    مقداری از آن را با آب جوش دم کرده و بنوشید.


    توجه


    افراد مبتلا به ادم، مشکلات کلیوی و قلبی باید در مصرف این چای محتاط باشند. قبل از مصرف با پزشک مشورت شود.



    چای شکوفه بهارنارنج


    خواص


    * مفید در رفع خستگی روزانه
    * مۆثر در رفع بی‌خوابی


    شیوه مصرف


    2 قاشق چای‌خوری آن را در 2 لیوان آب جوش دم کنید. بعد از 10 دقیقه، آن را صاف کرده، با یک قاشق چای‌خوری عسل شیرین نموده و قبل از خواب مقداری بنوشید.


    توجه


    در صورتی که برگ بادرنجبویه (20 گرم)، میوه گل نسترن (10 گرم) و گل ختمی (5 گرم) را به شکوفه بهارنارنج بیفزایید، خواص آن بیشتر خواهد شد.


    خواص چايي و انواع آن



    چای دارچین


    خواص


    * کمک به هضم


    شیوه مصرف


    یک قاشق چای‌خوری چوب دارچین را با یک چهارم لیتر آب جوش به مدت 10 دقیقه دم کنید. سپس آن را صاف نمایید. نهایتاً آن را بنوشید.



    چای تمشک خشک



    خواص





    * مۆثر در درمان اسهال ناشی از مسمومیت (تمشک خشک)


    شیوه مصرف


    2 قاشق غذاخوری تمشک خشک‌شده را در 2 لیوان آب سرد ریخته و به مدت 10 دقیقه بجوشانید. بعد آن را صاف کرده و بنوشید.


    توجه


    مصرف تمشک تازه نه تنها در درمان اسهال مفید نیست بلکه ممکن است باعث تشدید آن شود.

    بخش تغذیه و آشپزی تبیان

    منبع: نشریه تغذیه و سلامتی



    خوشبختی یعنی داشتن بهترین پسر دخترای پشمالوی دنیا !!

  19. 2 کاربر پست سمانا عزیز را پسندیده اند .


صفحه 8 از 8 نخستنخست ... 4 5 6 7 8

Visitors found this page by searching for:

خواص چایی

انواع چایی

انواع چاييخواص چاي ياسمينخواص ریوندخوش كسترينچاییریون چینیانواع دمجوشهاخواص ريوند چينيخواص چای یاسمینخواص ریوندچینیچاي لاغري دمجوشخواصچاییخواص دمجوش ریحانچایی شیرینافزودن عسل و دارچین به چایخواص دارویی ریوند چینیانواع عصاره هاچاي ريون چينيخواص ریون چینیریون‌چینیاثرات مصرف چاييفرق عصاره چای سبزوچا ی سبزآیا چای کیسه ای لیپتون هم از نظر مرغوبیت مورد تایید است؟ ریون چینیسفارش اینترنتی چای سبزوچای نعناعچايي قرمزايا مصرف چايى كلسيم را از بين ميبرد؟آيا چايى ضد سرطان استچای ریونچايي باعث چاقيخواص داروییریوند رو سیایادارچین برای فشارخون. بالا خوبهمخلوط چای سبزوسیاه اشکال دارد؟چايي دارچينمضرات چايىخواص ريوندفروش عصاره ريوند چينيچايى و كبدآیا دارچین گرم است برای فشار خون مفیدهمخلوط چاي سبزوسياه خواص دارویی ریونخاصیت چای ریوند چینیچايى سبز يا قرص انعصاره چاييایادارچین لاغرمیکند؟خواص چايى و عسلاثر مخلوط چاي سبزوچاي سياهخواص چای ریونخواص چاي سبزوچای دارچينعلف چايي ریون چینی خواص چایی یاسمینخواص چايي بابونه ريوند چينيفواىد چاى ىاسمىنخوردن چای سبزوچای سیاه برای زن باردار؟خاصیت مخلوط چای سبزوچای ترشچايي سياهایادارچین برای فعال کردن تخمک مفیدهستتاثير چايي سبز در قند خون ناشتا 130خواص چاي سبزخواص ریوند چینی برای پروستاتخواص ريوند جينيتفاوت بین چای سبزوچای سیاهخواص انواع چاییانواع فنجان چایخواص چای سبزوچایترشدرختچه های زینتی در ایرانريوند جينىریوندچینیدرخت ودرختچه هاي زينتي چای سبزوچای سیاهتفاوت چاي سبزوچاي سياهچای سبزوچای سیاهتفاوت چای سبزوچای سیاه خواص چایی تخمک ناهنجارخواص داروویی ریوند چینیخواص دارویی چاییبرگ درختان و انواع آنهاخواص چایی یاسمینخواص دم کردن مخلوط چای سبزوچای ترشچای یاسمین یا بهاره نارنجدمجوشهای کاهنده اضطراب امتحانخواص چاى ياسميناثرات چای سبزوچای ترش در پروستاتدم کرده مخلوط چای سبزوچای ترشخواص داروی ریون چینیمفرح اعصاب تاچند مدت باید مصرف شودمصرف چايي معموليخواص عسل و چايىکپسول چای سبز خوبهایا چای سبزبرای بارداری خوبهریوند چینیخواصریونددرختچهچای سبزوچای قرمز خواصخواص ریون

کلمات کلیدی این موضوع

تالار گفتگوی پرشین پت (Mypet.ir) مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
اطلاعات تماس با پرشین پت
جهت ارتباط با مديران پرشین پت مي توانيد از اطلاعات زير استفاده نماييد .
Email : persianpet@gmail.com
SMS : 10000128394214




Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556