خواص انواع لوبیا در طب سنتی


نحوه استفاده : در برنج و نوع خورشتها مصرف میشود و مصارف دیگر هم دارد که در ذیل خواهد آمد :
خواص : لوبیا Kidney bean
نام علمی Phasaeolous vulgaris
گیاه شناسی
لوبیا گیاهی است از تیره بقولات ، علفی وبالا رونده كه بدور درختان و یا گیاهان دیگر می پیچد . برگهای آن سبز رنگ ، پهن ، بزرگ و نوك تیز است كه شامل سه برگچه بشكل قلب می باشد .

خواص انواع لوبیا

گلهای آن سفید مایل به زرد یا بنفش و میوه آن باریك و غلاف مانند است كه دانه های لوبیا در آن قرار دارد .
از پوست و دانه های لوبیا هنگامكیه لوبیا سبز است استفاده می شود كه بنام لوبیای سبز معروف است ولی هنگامیكه پوست غلف سفت می شود دانه های داخل آن بصورت لوبیای خشك كه برنگ قرمز یا سفید می باشد مورد استفاده غذایی قرار می گیرد .

انواع لوبیا



خواص انواع لوبیا


خواص دارویی انواع لوبیا :

لوبیا قرمز از نظر طب قدیم ایران گرم و تر است و لوبیای سفید معتدل است
1)ادرار آور است و حجم ادرار را زیاد می كند
2)درمان كننده بیماریهای دستگاه ادراری است
3)سنگ كلیه را برطرف می كند
4)سینه و ریه را نرم می كند
5)آب را از بدن خارج می سازد
6)لوبیای سبز مقوی قلب است
7)نیروی جنسی را تحریك می كند
8)قاعده آور است
9)كلسترول خون را پائین می آورد
10)ضد سرطان است
11)برای رفع بیماریهای قلبی مفید است
12)بدلیل داشتن مقدرزیادی الیاف روده ها را تمیز می كند
13)فشار خون را پائین می آورد
14)یبوست را برطرف می كند
15)در استعمال خارجی لوبیا را خمیر كرده و روی زخم های اگزما بگذارید تا آنها را التیام دهد .
منبع : کتب طب سنتی
توضیحات : لوبیا بعلت داشتن پروتیئن برای اشخاصی كه مبتلا به بیماری نقرس بوده و اسید اوریك خونشان بالاست مناسب نیست