نمایش نتایج: از 1 به 1 از 1

پروار بندی گوسفند

This is a discussion on پروار بندی گوسفند within the همه چیز درباره گوسفند forums, part of the دام های بزرگ category; پرواربندی یکی از روشهای مهم در بالابردن تولیدات گوشت قرمز بدون افزایش تعداد دام می باشد . در کشور سالیانه ...

  1. Top | #1
    تالار گفتگوی پرشین پت (Mypet.ir)
    لايك دريافتي
    240
    لايك كرده
    190
    نوشته ها
    933
    می پسندم
    320
    مورد پسند : 2,025 بار در 746 پست

    Smile پروار بندی گوسفند

    پروار بندی گوسفند پرواربندی یکی از روشهای مهم در بالابردن تولیدات گوشت قرمز بدون افزایش تعداد دام می باشد . در کشور سالیانه حدود 30 درصد از جمعیت دامی گوسفند شامل بره های نر ، گوسفندهای نازا و پیر کشتار می گردند و قسمت اعظم تولیدات پروتئینی کشور را تامین می کنند اگر عملیات پرواربندی به روش صحیح صورت پذیرد ، از وارد کردن گوشت قرمز به کشور بی نیاز خواهیم شد . پرواربندی چیست ؟ پرواربندی عبارتست از چاق کردن دام و ازدیاد گوشت آن با استفاده از غذای مناسب و با رعایت مسایل بهداشتی . مهمترین محاسن پرواربندی :1- افزایش تولید گوشت قرمز و کاهش میزان واردات آن 2- اشتغال زایی و فعال شدن نیروهای غیر فعال و بیکار در روستاها 3- جلوگیری از فشار بر مراتع طبیعی و احیای آنها 4- ایجاد تعاونی و ارایه تسهیلات و امکانات به پرواربندان 5- آشنایی دامداران با مواد کنسانتره دامی و پی بردن به رزش غذایی آن ها 6- جلوگیری از کشتار بی رویه دامهای قابل پروار و بهره گیری از پتانسیل ژنتیکی آنها در سط کشور عوامل اساسی در یک پرواربندی موفق : برای انجام عملیات پرواربندی موفق نیاز به یک سری عوامل اساسی می باشد که در زیر به برخی از آنها اشاره شده است : 1- شناختن نژاد های مختلف گوسفندان به همراه مشخصات آنها 2- ایجاد جایگاه مناسب جهت پرواربندی 3- خرید دام مناسب جهت پرواربندی 4- تهیه علوفه مورد نیاز دام ها در طول دوره پرواربندی 5- قرنطینه و انجام امور بهداشتی بر روی دامهای خریداری شده قبل از پرواربندی 6- بکارگیری روشهای مناسب پرواربندی 7- رعایت اصول صحیح تغذیه در طول دوره پرواربندی 8- انجام توصیه های لازم جایگاه مناسب جهت پراربندی : هر چند گوسفند از نظر جا کم توقع است و به تاسیسات گرانی نیاز ندارد و در صورت داشتن تغذیه مناسب در برابر نا ملایمات جوی مقاوم و بردبار است ، ولی باید در احداث ساختمان نگهداری گوسفندان پرواری نکات فنی و بهداشتی را رعایت نمود . به طور کلی باید شرایط زمین ، درجه حرارت ، رطوبت و وضعیت آب منطقه بررسی شود ، چرا که گوسفندان از کوران باد و رطوبت زیاد رنج می برند . در احداث جایگاه دام می بایست نیز رعایت گردد : 1- زمینی که برای احداث جایگاه دام انتخاب می شود ، از زمینهای اطراف بلندتر یا حداقل هم سطح باشد تا از ورود آب های جاری به محل دامها جلوگیری گردد . 2- جایگاه در مسیر وزش بادهای فصلی قرار نداشته باد و در غیر این صورت از باد شکن استفاده نمود . 3- جایگاه باید طوری ساخته شود که نور خورشید به مقدار زیاد در آن بتابد ، چون نور خورشید با داشتن اشعه ماورای بنفش موجب ضدعفونی شدن جایگاه و همچنین ایجاد ویتامین دی می گردد . دیوار ، سقف و کف جایگاه باید از مصالحی مانند سنگ و آجر و سیمان ساخته شود تا امکان زندگی حشرات ، میکروبها و قارچ ها کمتر شود و ضدعفونی جایگاه هم به راحتی صورت گیرد . کف جایگاه باید محکم و با دوام و غیر قابل نفوذ باشد ، همچنین لغزنده نباشد و از شیب ملایم در حدود یک درصد برخوردار باشد تا آب و ادرار زیر پاهای دام ها جمع نشود زیرا گوسفند در برابر رطوبت حساس است . مقدار رطوبت حداکثر 50 تا 75 درصد و فضای لازم برای هر بره پرواری به طور متوسط یک متر مربع است زیرا فضای بیشتر از این حد به بره ها فرصت حرکت بیشتری می دهد که در نتیجه میزان اتلاف انرژی افزایش می یابد . مصالحی که برای سقف مورد استفاده قرار می گیرند معمولاٌ در جایگاه بسته ، تیرآهن و آجر و در جایگاه نیمه باز ایرانیت و ورقه های فلزی می باشند . باید سعی نمود از ایجاد سقفهای هادی حرارت مانند حلبی و آهن سفید خودداری کرد چرا که این گونه سقفها گرما و سرما را به شدت منتقل می کنند ، اگر از ایرانیت برای سقف استفاده شود برای جلوگیری از ورود گرما به داخل جایگاه ، لازمست سقف با یک لایه کاهگل پوشانیده شود . - ارتفاع جایگاه باید بین 8/2 الی 3 متر باشد . - در جلو آغل باید بهاربند یا حیاط آغل وجود داشته باشد و مساحت آن دو برابر فضای مسقف در نظر گرفته شود . - درب آغل باید نسبتاٌ وسیع و تقریباٌ به عرض 3/2 متر باشد . تا عبور گوسفندان به راحتی صورت پذیرد . - خوراک خوری دام ممکن است به شکل ثابت یا متحرک و یا به صورت یک طرفه یا دو طرفه باشد که در نوع ثابت باید به وسیله مصالح ساختمانی در داخل جایگاه و کنار دیواره های اصلی یا میانی آغل ساخته شود . - کف آخورها باید به صورت گرده ماهی ساخته شود تا مواد غذایی در کناره های آخور نمانده ، فاسد و کپک زده نشود و موجبات مسمومیت دامها فراهم نگردد . - مکان غذا خوری گوسفند به دو شکل مدرن و سنتی ساخته می شود . در شکل مدرن باید محل غذا خوری بر دو نوع و شامل علف خور ( معلف ) و آخور باشد و علف ، کاه ، یونجه و خوراکهای پر حجم را در معلف و کنجاله و آرد جو و سایر مواد کنسانتره یا غذاهای فشرده شده ( پلت شده ) در آخور قرار داده شوند . - ارتفاع دیوار جلو آخورها باید از سطح زمین 30تا 40 سانتی متر و ارتفاع دیوار عقب 1 تا 5/1 متر باشد تا حیوان هنگام تغذیه مواد خوراکی را با پوزه به بیرون آخور نریزد . - پهنای لبه آبخورهای یکطرفه نباید نباید از 20 سانتی متر تجاوز کن ، چرا که گوسفندان به راحتی نمی توانند عمل تغذیه را انجام دهند . - آخورها را باید درپایین و علف خورها را به صورت نرده ای در بالای آخورها احداث کرد . - در بعضی از واحد های پرواربندی انواع آخورها و علف خورها را متحرک می سازند تا هر وقت بخواهند گوسفندان را در فضای باز و بهاربند علوفه بدهند . - باید بالای آبخورها یک میله سرتاسری نصب گردد تا گوسفندان وارد آخور نشوند و با ادرار خود مواد خوراکی را آلوده نسازند . - آخورهای متحرک را می توان با چوب یا فلز و حتی با لاستیک ماشین درست کرد . - ابعاد لازم برای هر راس گوسفند 30*30 سانتی متر یا 40*40 سانتی متر است. - برای گوسفندان باید حتماٌ آبشخور احداث نمود . چرا که لازم است در طول 24 ساعت ( شبانه روز ) آب در اختیار گوسفندان باشد . در دسترس بودن همیشگی آب برای دام ها موجب هضم و جذب بهتر مواد غذایی در دستگاه گوارش می شود و گوسفندان کمتر به سوء هاضمه مبتلا شده ، سلامت آنها به خطر نمی افتد . معمولاٌ برای هر 15 راس گوسفند باید 45 سانتی متر آبشخور در نظر گرفت .



  2. کاربر مقابل پست Rahban عزیز را پسندیده است:


موضوعات مشابه

  1. پروار بندی گوسفند*روش سنتی*
    توسط امیرحسین. در انجمن همه چیز درباره گوسفند
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 26th March 2014, 12:43 AM
  2. پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 22nd June 2012, 02:09 PM
  3. پاسخ: 2
    آخرين نوشته: 20th March 2012, 01:20 AM
  4. گوسفندانی که با زباله پروار می شوند
    توسط آیسه در انجمن آرشیو
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 24th October 2011, 02:18 PM
  5. شرط بندی !!!!!
    توسط mania در انجمن آرشیو
    پاسخ: 1
    آخرين نوشته: 27th September 2008, 10:55 PM

Visitors found this page by searching for:

زمان بزرگ شدن گوسفند

مدیریت در خرید پروار بندیگوسفند

نمایی از یک جایگاه باز برای دام

بزرک کردن بره

خوب بزرگ كردن گوسفند

طرز بزرگ کردن گوسفند

همه چیز در مورد پروار بندی گوسفند

روش پروارکردن بز

رده بندی گوسفند

استفاده از فنس برای اغل بره پرواری

نحوه پرواركردن گوسفند

آموزش بره برواری

دوره پروار در گوسفند

تصاویر ساختمان پروار بندی بره

بزرگ کردن بره

شیوه کشتن گاو وگوسفند

بره جهت پروار

جایگاه بازگوسفند

نمای ازیک آغل گوسفندان

اموزش پروار کردن گوسفند

خريد و فروش دام برواريى

روند بزرگ شدن گوسفند

پرسش وپاسخ پرواربندی گوسفند

كوسفند برواري

بزرك كردن گوسفند

روش های بزرگ کردن بره

مراحل بزرگ شدن گوسفند

مریضی های گوسفند برواری

خوراک گوسفند برواری

جایگاه پرواربندی گوسفند

پروار کردن بره گوسفند

پرسش و پاسخ بره پرواری

تریقه بزرگ کردن بره

روش بزرك كردن كوستفند

پروار بندی بره

مراحل بزرگ شدن گوسفند

مراحل بزرگ کردن بره

گوسفند بزرگ کردن

نمای یک جایگاه بسته برای دام ها

نمای یک جایگاه باز برای دام ها

گوسفندهاي بزرگ

سایت پرسش و پاسخ پروار گوسفند

بزرگ كردن بره

درباره كوسفند برواري

قسمتهای مختلف گوشت گوسفند

تصاویر بروار بندی

نزاد گوسفند برواری

پروار کردن بره و گوسفند

خرید بره برواری

گوسفند های بزرگ

نمای جایگاه بروار بره

خوراک خوب برای بزرگ کردن دام

نمای سقف پروار بندیها

روش بزرگ کردن گوسفند

بیماری های گوسفندان پرواری

جیا گا هگوسفند ثصویر

جایگاه پروار گوسفند

درباره بره پرواری

مدت زمان دوره پروارگوسفند

زمان بزرگ شدن گوسفند

نحوه خرید بره جهت پروارکردن

شرايط براي بزرگ كردن گوسفند

آموزش بزرگ كردن گوسفند

گوسفند برواری

پروار گوسفند

خرید گوسفند جهت پروار

تصاویر نمای دامداری گوسفند

گوسفند برواری

مقاله اي در مورد بروار بندى بره

نماي يك جايگاه بسته دام ها

تالار گفتگوی پرشین پت (Mypet.ir) مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
اطلاعات تماس با پرشین پت
جهت ارتباط با مديران پرشین پت مي توانيد از اطلاعات زير استفاده نماييد .
Email : persianpet@gmail.com
SMS : 10000128394214




Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548