به گزارش شبکه ایران به نقل از تلگراف، پژوهش جدید محققان حاکی از آن است که برخلاف تصور موجود،
دایناسورها 700 هزار سال پس از برخورد یک شهاب سنگ عظیم به زمین که عامل انقراض آنها به حساب میآید، زندگی میکردهاند.
در اینجا به نکات جالبی پیرامون این موجودات میپردازیم:
*سنگین وزنترین دایناسور
برکیوسور (دایناسور بازودار) 80 تن وزن داشته است! این رقم برابر با وزن 17 فیل آفریقایی است. برکیوسورها همچنین 16 متر قد و 26 متر طول داشتند.
*کوچکترین دایناسور
کوچکترین فسیل دایناسور مربوط به موجودی گیاهخوار شبیه پرنده و 3 پا به نام لسوتوسوروس است. این موجود به اندازه یک جوجه بوده است.
*کوچکترین تخم دایناسور
کوچکترین تخم دایناسوری که تاکنون کشف شده است، تنها 3 سانتیمتر طول دارد! مشخص نیست این تخم مربوط به چه گونهای بوده است.
*باهوشترین دایناسور
یکی از باهوشترین نوع دایناسورها، ترودنها بودند. طول این موجودات حدود 2 متر بوده و مغزی به اندازه پستانداران یا پرندگان امروزی داشتهاند. ترودنها موجوداتی تیزبین بوده و دستانی قوی داشتهاند.
*کودنترین دایناسور
استگوساروس ( مارمولک پوشیده ) مغزی به اندازه یک گردو با طول تنها 3 سانتیمتر و 75 گرم وزن داشت. البته با با مقایسه نسبت وزن بدن با وزن مغز درمییابیم ساروپادومورفها و پلاتیوسورها هم دست کمی از استگوساروس نداشتهاند!
*بلندقدترین دایناسور
بلندقدترین
دایناسورها گروه برکیوسوری ساروپودها بودند. پاهای جلویی آنها بلندتر از پاهای عقبیشان بود و به آنها امکان ایستادن مانند زرافهها را میداده است
. گردن بلندشان را هم به این اضافه کنید که بلندترین شاخههای درختان بلند را هم در دسترسشان قرار میداد.
برکیوسورها که در گروه خود مشهورترین هستند، 13 متر قد داشتند. قد ساروپوزیدونهای عظیمالجثه میتوانست تا 18،5 متر رشد کند و این موجود را به بلندقدترین دایناسور تبدیل کرده است.
*سریعترین دایناسور دونده
سریعترین
دایناسورها در دویدن اورنیتومیمیدها به معنای شترمرغیواران بودند. درومیسیومیموس از این گونه بود که میتوانست با سرعتی بیش از 60 کیلومتر در ساعت بدود.
*کهنترین دایناسور!
قدیمیترین دایناسورهایی که تاکنون شناخته شدهاند، در ماداگاسکار یافت شده و تاکنون بهطور رسمی نامگذاری نشدهاند. پیشاز این اراپتورها به معنای دزد سپیدهدم با قدمتی بیش از 228 میلیون سال این رکورد را در دست داشتند.
*طولانیترین نام دایناسور
طولانیترین نامی که تاکنون دایناسوری به آن نامیده شده، " میکروپاکی سفالوزاروس " است که به معنای " مارمولک لاغر با سر ستبر" است. فسیل این موجود در چین کشف شد و آقای دانگ، دیرینهشناس چینی در سال 1978 آن را نامگذاری کرد.