چادر براي
حفاظت از
گوزنها در جنگلهاي گلستان برپا شد
ايرن: گاوبانکي که از اواسط شهريورماه تا مهرماه ادامه دارد به فصل عاشقي
گوزنها معروف است و محيط زيست گلستان براي جلوگيري از شکار اين گونه هاي ارزشمند حمايت شده، اقدام به برپايي چادرهاي ويژه کرده است.
کارشناس مسئول محيط زيست گلستان از برپايي 28
چادر سيار و ثابت گاوبانکي در مناطق جنگلي تحت
حفاظت اين استان خبر داد.
احمد دباغيان در گفتگو با خبرنگار مهر در گرگان افزود: از اين تعداد 10
چادر سيار و 18
چادر ثابت هستند.
وي اظهار داشت: جنگلهاي استان زيستگاه گونه هاي جانوري مختلفي است که مرال به عنوان يک گونه بومي و منحصر بفرد از پستانداران حمايت شده ايست که در جنگلهاي خزري زيست مي کند.
گاوبانکي، فصل عاشقي گوزنها
وي خاطرنشان کرد: اين گونه ارزشمند در فصل جفت گيري که از اواسط شهريور آغاز و تا اواسط مهرماه ادامه دارد، رفتارهاي خاصي از خود بروز داد و با نعره هايي که سر مي دهد مبادرت به ايجاد قلمرو خود مي کند که به آن گاوبانکي مي گويند.
به گفته دباغيان، مرال هاي نر، ماده را در قلمرود گرد هم آورده و به شد از قلمرو در برابر نرهاي ديگر حراست مي کنند و اگر گوزن نر ديگري وارد ان محوطه شود، صدايي مي کند که بلافاصله گوزن صاحب قلمرو، خود را به او مي رساند تا او را از منطقه خارج کند.
مارالها در معرض شکار
اين کارشناس محيط زيست گلستان بيان داشت: با توجه به اين موارد، در اين زمان شکارچيان نيز با استفاده از وسايل خاصي، صداي گوزن را تقليد مي کنند و گوزنهاي نر را به راحتي به طرف خود مي کشند و آنها را شکار مي کنند.
وي يادآورشد: براين اساس اداره کل محيط زيست استان هر ساله با برپايي چادرهايي در نقاط مختلف زيستگاهي اين گونه حمايت شده، اقدام به به
حفاظت از نسل آن و سرشماري بزرگترين حيوان حمايت شده و ارزشمند مي کند.
وي عنوان کرد: اين اداره کل بمنظور جلوگيري از دستيرسي شکارچيان به اين گونه ارزشمند در فصل گاوبانکي با کاربرد اصول حفاظتي و بررسي راههاي ورودي به منطقه و برقرار گشتهاي سيار و ايجاد چادرهاي گاوبانکي همراه با سکونت دائم شبانه روزي ماموران در اين چادرها امکان حفظ و حراست از اين گونه ها را در استان فراهم مي کند.
دباغيان با اشاره به وجود تنوع زيستي، گياهي، جانوري فراوان در استان گلستان، اين استسان را جزء استانهاي منحصربفرد در زمينه طبيعت گردي و جذب گردشگري برشمرد.
وي اظهار داشت: همچنين اين جاذبه ها و تنوع مورد توجه محققان، پژوهشگران داخلي و خارجي است و معرفي اين مسئله عزم جدي مرم استان را در
حفاظت از اين ميراثهاي گرانبهاي طبيعي طلب مي کند.
اين کارشناس محيط زيست گلستان از تمامي علاقمندان و دوستداران طبيعت و حيات وحش خواست که ماموران محيط زيست استان را در
حفاظت از اين ميراث طبيعي و امانتهاي الهي ارزشمند ياري کنند تا افرادي که قصد سودجويي از اين گونه هاي با ارزش را دارند، برخورد قانوني صورت گيرد و نسل اين گونه هاي حمايت شده از خطر انقراض نجات يابد.
تاکنون 304 گونه پرنده ، 68 گونه پستاندار، 9 گونه دوزيست، هزار و 704 گونه گياهي در استان گلستان شناسايي شده است که درصد بالايي از آن در پارک ملي زيست و زادآوري مي کنند.
بيش از 150 گونه پرنده در پارک ملي گلستان شناسايي شده است که از اين تعداد پرنده 48 نوع در فصل بهار و تابستان در منطقه مشاهده مي شود و از اين تعداد 62 گونه پرنده بومي پارک ملي است.
از مجموع جانوران موجود در تنوع زيستي استان، 19 گونه در معرض انقراض هستند که هما، بالابان، گيلانشاه خالدار و روباه ترکمني از جمله آن هستند. مارال، شوکا، کل و بز، قوچ و ميش و .. از جمله گونه هايي هستند که بيشتر مورد شکار غيرمجاز قرار مي گيرند.