6
در مجموع 5 قسمت قبلی 50 مقصد زیبای گردشگری جهان را به شما معرفی کردیم، مقاصدی که به علت زیبایی خود سالانه میزبان تعداد زیادی از گردشگران هستند. در ادامه ی قسمت های قبلی امروز تعداد دیگری از مقاصد زیبا و فوق العاده ی توریستی را به شما معرفی خواهیم کرد و امیدوارم مورد پسندتان قرار بگیرد:
1- شالیزارهای پلکانی بانائو - فیلیپین
شالیزارهای پلکانی بانائو نام شالیزارهای پلکانی ای در کوه های ایفاگائو در کشور فیلیپین است که در حدود ۲۰۰۰ سال قدمت دارد. از شالیزارهای پلکانی بانائو به عنوان «یکی از شگفت انگیزترین پروژههای کشاورزی جهان» یاد میشود. این شالیزارها اکنون به عنوان یکی از مقاصد گردشگری و میراث جهانی یونسکو در کشور فیلیپین شناخته میشوند.
2- جزیره ایستر - شیلی
جزیره ایستر جزیره ای در اقیانوس آرام جنوبی متعلق به کشور شیلی است. این جزیره با اینکه ۳٬۵۱۵ کیلومتر (۲٬۱۸۵ مایل) در غرب خاک اصلی شیلی قرار گرفته اما استانی جدا از منطقه والپارائیسو (Valparaíso) شیلی بشمار میآید. نزدیک ترین جزیره همسایه با جزیره ایستر به نام سالائی گومز (Sala-y-Gomez) که در ۴۰۰ کیلومتری شرق ایستر قرار دارد نیز جزء همان منطقه و استان بشمار میآید. نزدیکترین جزیره مسکونی به ایستر جزیره پیتکرن است که در ۲٬۰۷۵ کیلومتری (۱٬۲۹۰ مایلی) غرب ایستر قرار دارد. مساحت جزیره ۱۶۳٫۶ کیلومتر مربع و جمعیت آن ۳٬۷۹۱ نفر است (سرشماری ۲۰۰۲م). ۳٬۳۰۴ نفر از جمعیت جزیره در مرکز آن شهر هانگا روآ زندگی میکنند. جزیره ایستر بویژه بخاطر تندیسهای ۴۰۰ ساله عجیب باستانی خود معروف است. به این تندیسها که در راستای کرانه دریا به خط ایستادهاند موآی گفته میشود.
3- کلیسای سن پتر - واتیکان
سن پتر بزرگترین کلیسای جهان است که در شهر رم واقع شده است و در مجاورت واتیکان که نزدیک به ۲۰۰ هزار متر مربع وسعت دارد قرار دارد. حجاریها و مجسمههای بالای سقف آن اثر میکل آنژ هنرمند مشهور ایتالیایی است. شخص سن پیترو یکی از حواریون مسیح بودهاست و مقبره او در وسط محوطه داخلی این کلیسا قرار دارد ؛ سایر پاپها از جمله پاپ ژان پل دوم هم که چند سال پیش فوت کرد در زیرزمین این کلیسای بزرگ و مجلل دفن شدهاند. نکته جالب اینکه نقشه هوایی ساختمانهای کلیسای سن پیترو به شکل یک کلید طراحی شده که نماد کلید بهشت محسوب میشود و مجسمههای حواریون مسیح نیز به شکل نیم دایرهای در اطراف در ورودی این کلیسا نصب شدهاست. این کلیسا سالانه میزبان تعداد زیادی گردشگر از سرتاسر جهان است.
4- چیچن ایتزا - مکزیک
چیچن ایتزا اثری باستانی از تمدن مایا است که در کشور مکزیک واقع شده است. کلمه چیچن ایتزا به معنی " در کنار دهانه چاه ایتزا" است که خود ایتزا احتمالا در زبان مایاها به معنی جادو یا جادویی بوده است. این اثر جزو میراث جهانی یونسکو به شمار میرود. در سال ۲۰۰۷ میلادی، این اثر به همراه ۶ اثر دیگر در یک رای گیری جهانی به عنوان یکی از عجایب هفتگانه جدید معرفی شدند. بسیاری از باستان شناسان معتقدند چیچن ایتزا در حدود هزار سال پیش پایتخت یکی از پادشاهان مایاها به نام "تاپیلتزین چه کوئتزالکولت" بوده است.
5- پارک ملی یلوستون - امریکا
پارک ملی یلوستون(به معنی سنگ زرد) در ۱ مارس ۱۸۷۲ به وسیله کنگره ایالات متحده آمریکا به عنوان یک پارک ملی در ایالت وایومینگ بنا نهاده شد و سپس در ایالتهای مونتانا و آیداهو گسترش یافت. این پارک نخستین پارک ملی جهان محسوب میگردد و شهرتش را مدیون حیات وحش و ویژگیهای انرژی زمین گرمایی خود و به خصوص جلوه محبوب آن ، آبفشان الد فیثفول است. بومیان آمریکا بیش از ۱۱٬۰۰۰ سال پیش در منطقه یلوستون زندگی میکردند. این منطقه در اوایل سده ۱۹ میلادی در جریان سفرهای لویس و کلارک کشف شد، گذشته از این مردان کوهستان (mountain men) در میانه سده ۱۹ میلادی بازدیدهایی را از منطقه داشتند ولی سازماندهی یلوستون تا دهه ۱۸۶۰ عملی نشد. بعد از تاسیس پارک مسئولیت نگهداری از آن به ارتش ایالات متحده آمریکا سپرده شد، مدیریت پارک تا سال ۱۹۱۷ در اختیار ارتش باقی ماند و در آن سال به سازمان تازه تاسیس پارکهای ملی منتقل گردید. صدها بنا در این منطقه ساخته شدند که به واسطه اهمیت تاریخی یا معماری مورد حفاظت قرار دارند، همچنین محققین بیش از ۱۰۰۰ محدوده باستانی را در محدوده پارک کشف کرده و مورد مطالعه قرار دادند.
6- کلوسئوم - ایتالیا
کلوسئوم (Coliseum) معروفترین آمفی تئاتر بیضی وار عظیم تاریخی است که تعداد ردیفهای صندلی آن به تعداد پنجاه هزار می رسد و دارای ۸۰ در ورودی است. واژه کلوسئوم به معنی «جایگاه بزرگ» و نام دیگر آن آمفی تئاتر فلاویوسی است. ساخت کولوسئوم توسط وسپاسین امپراطور سال های ۶۹ تا ۷۰ روم پایه گذاری شد، پس از آن پسرش تیتوس در سال ۸۰ بعد از میلاد آنرا بنا کرد، که نهایتا توسط دومتین برادر تیتوس به پایان رسید. کولوسئوم به عنوان اولین آمفی تئاتر دائمی و ماندگار ساخته شده در روم، در زمینهای باتلاقی ما بین تپههای اسکوئیلین و کائلین واقع شده بود. این بنا به دلیل عبور و مرور آسان جمعیت به داخل و خارج میدان یکی از شاهکارهای مهندسی است. این اثر هم اکنون به عنوان یکی از عجایب هفتگانه جدید به شمار میرود.
7- مسجمد مثکیه - اسپانیا
مسجد جامع قرطبه یا مثکیه، در شهر قرطبه واقع در اندلس یا اسپانیای امروزی قرار دارد. بنای این مسجد تقریباً دو قرن و نیم به طول انجامید. نام قدیم این مسجد «جامع حضرة» بود. در زمان عبدالرحمن خلیفه ی اموی اندلس، این مسجد ۱۱ رواق داشت. این مسجد به علت معماری زیبایی که دارد به یکی از جاذبه های گردشگری قرطبه تبدیل شده است.
8- فلورانس - ایتالیا
فلورانس یکی از شهرهای تاریخی و بسیار زیبا در ایتالیا است که هم اکنون پایتخت ناحیه توسکانی ایتالیا میباشد. شهر فلورانس از سال ۱۸۶۵ تا ۱۸۷۰ پایتخت پادشاهی ایتالیا بودهاست. در سده های میانه فلورانس کانون بازرگانی و امور مالی اروپا بوده و بعدها رنسانس ایتالیا از این شهر آغاز شد. خاندان مدیچی سالهای طولانی در شهر فلورانس فرمانروایی داشتند. انواع هنر به ویژه هنر معماری و تندیس گری در شهر فلورانس جایگاه ویژه ای داشته و دارد به طوری که این شهر را به یکی از مهم ترین مراکز هنری اروپا تبدیل کردهاست. بیش از سیصد و پنجاه تن از یک هزار مهم ترین هنرمندان دومین هزاره اروپا (از سال هزار میلادی تا دوهزار) در این شهر میزیستهاند. بیشترین درآمد گردشگری اروپا از این شهر به دست می آید.
9- آکروپولیس - یونان
آکروپولیس در شمال شرقی پارتنون در آتن٬ پایتخت یونان و در مرتفعترین نقطه دشت و ۱۵۰ متر بالاتر از سطح دریا قرار دارد. مجموعه تاریخی آکروپولیس برای مردم یونان یک نماد ملی است بر همین اساس هر شهر یونان باستان دارای آکروپولیس معادل دژ یا قلعه مستحکم بوده است. این مجموعه با دقت و ظرافت بسیار دقیق مهندسی ساخته شدهاست. آکروپولیس آتن معروف به آکروپولیس، به معنای شهر مرتفع یا صخره مقدس که در یونان و تمام دنیا فراوان است. اگر چه آکروپلیسهای دیگری در یونان قرار دارد، اهمیت این آکروپلیس آنقدر زیاد است که نام آکروپولیس به عنوان اسم خاص مربوط به همین مکان است. آکروپولیس رسماً به عنوان بنای برجسته در میراث فرهنگی اروپا در ۲۶ مارس ۲۰۰۷ (۶ فروردین ۱۳۸۶) به ثبت رسیده است.
10- رود نیل - مصر
این رود در شمل شرقی قاره آفریقا قرار گرفته و رگ حیاتی کشور مصر بشمار میآید. رود نیل با ۶۶۷۱ کیلومتر طول، طولانیترین رود جهان است. این رود از رشته کوههایی در مرکز قاره آفریقا سرچشمه میگیرد و راه طولانی خود را به سمت شمال آغاز میکند؛ در طی مسیر، رودهای زیادی که از کوههای غرب این قاره سرچشمه گرفتهاند، به آن میپیوندند. رود نیل از کشورهای اوگاندا، سودان و مصر و از شهرهای مهمی چون خارطوم، پایتخت سودان، و قاهره، پایتخت مصر، میگذرد و سرانجام به دریای مدیترانه میریزد. نیل شاهراه حیاتی این کشورهای خشک و بیابانی و سبب برتری موقعیت آن ها بر دیگر کشورهای آفریقایی است. بنابر قول مشهور، این رود همان رودی است که برای عبور بنی اسرائیل به رهبری موسی به امر خدا شکافته شد و پس از ورود فرعون و سپاهیانش، به هم آمد و آن ها غرق شدند. سرچشمه بزرگترین رود جهان، نیل هنوز به طور قطعی مشخص نشده است.