ظهارات ضد و
نقیض درباره
دلیل مرگ ببر وارداتی : از
FIV تا
گوشت خر و
مشمشه /
مدیر باغ وحش :
هشدار داده بودیم / محیط زیست :
مشمشه عامل بیماری است
سازمان محیط زیست هیچ شناسنامه سلامتی را تحویل
باغ وحش نداد / تمام اقدامات دامپزشکی این 2 قلاده
ببر بر عهده خود سازمان محیط زیست بود و
باغ وحش تنها محل زندگی این ببرها بود و ما هیچ مسئولیتی نداشتیم / درباره علائم بیحالی و آبریزش بینی
ببر به محیط زیست
هشدار دادیم / بیماری «مشمشه» در
باغ وحش ارم تهران شیوع پیدا کرده است ...
حکیم مهر - علت مرگ ببر وارداتی سیبری که به منظور احیای ببر مازندران به ایران منتقل شده بود از سوی مدیر باغ وحش پارک ارم تشریح شد.
8 ماه پیش در حالیکه انتقادات بسیاری درباره ورود ببرهای سیبری به ایران به منظور احیای "ببر مازندران " مطرح شد، سازمان محیط زیست 2 قلاده ببر (یک ماده و یک نر) را از سیبری وارد کشور کرد. ببرهایی که منزل اولیه آنها "باغ وحش پارک ارم " تعیین شد و قرار بود پس از طی یک دوره کوتاه در این محل به زیستگاه تحت حفاظت "میانکاله " منتقل شوند.
زمانی که رئیس سازمان محیط زیست از ورود ببرهای وارداتی آن هم با هدف احیای ببر مازندران خبر داد، تعجب گروه زیادی از کارشناسان و فعالان در حوزه حیات وحش را بر انگیخت، پرسشی بدون پاسخ قانعکننده. "ببر سیبری چگونه ببر مازندران را احیا میکند؟ "
ببرهای سیبری در حالی وارد ایران شدند کارشناسان حیاتوحش از دستآموز بودن و حساسیتهای آنها به دلیل زندگی در قفس هشدار داده بودند.
ببر وارداتی نر که به گفته هوشنگ ضیائی، مشاور محیط طبیعی سازمان محیط زیست قرار بود تا 2 سال دیگر تولید مثل کند و نسل "ببر مازندران " را برای ما زنده کند، صبح روز پنجشنبه 9 دی 89 در باغ وحش تهران، همان سکونتگاه موقتی که تبدیل به سکونتگاه 8 ماههاش شده بود جان داد. مرگی که پرونده احیای ببر مازندران در ایران را مختومه کرد.
ببرهای وارداتی، از اول هم شناسنامه سلامت نداشتند
----------------------------------------------------------------------
امیر الهامی؛ مدیر باغ وحش پارک ارم تهراندرباره مرگ این ببر سیبری گفت: در زمان تحویل این 2 قلاده ببر سیبری به باغ وحش ارم، سازمان محیط زیست هیچ شناسنامه سلامتی را تحویل باغ وحش نداد و تنها به یک برگه واکسینه شدن ببرها کفایت کرد.
وی در ادامه افزود: سازمان محیط زیست قرار بود از باغ وحش پارک ارم تنها به عنوان یک زیستگاه موقتی یک تا 2 ماهه استفاده کند اما این یک ماه و 2 ماه تبدیل به 4 ماه، 6 ماه و در نهایت 8 ماه شد که بالاخره هم این "ببر نر سیبری " مرد.
مدیر باغ وحش پارک ارم تهران درباره اقدامات دامپزشکی درباره این 2 قلاده ببر سیبری گفت: تمام اقدامات دامپزشکی این 2 قلاده ببر بر عهده خود سازمان محیط زیست بود و باغ وحش تنها محل زندگی این ببرها بود و ما هیچ مسئولیتی نداشتیم.
الهامی ادامه داد: ببرهای سیبری در باغ وحش کاملا جدا از دیگر جانوران نگهداری میشدند به طوریکه محل نگهداری هر قلاده ببر هم جدا از اببر دیگر بود.
بارها درباره علائم بیحالی و آبریزش بینی ببر به محیط زیست هشدار دادیم
-------------------------------------------------------------------------------------------
وی تأکید کرد: ما بارها به مسئولان محیط زیست درباره علائم بیحالی و آبریزش بینی ببر به محیط زیست هشدار دادیم آنها هم آمدند و بازدید کردند اما مردد بودند که چه اقدامی باید انجام دهند. ما در باغ وحش تمام تلاشمان را انجام دادیم.
مدیر باغ وحش پارک ارم تهران افزود: دامپزشک خود محیط زیست زمانی که ببر را مورد معاینه قرار داد تست FIV گرفت که همان «ایدز گربه سانان» محسوب میشود. این یکی از احتمالات بود و از سوی دیگر تشخیص بیماریای را داد که ناشی از مصرف «گوشت خر» است. آنها اعلام کردهاند که ببر این بیماری را از شیرهای باغ وحش گرفته است در حالیکه شیرهای باغ وحش بعد از ابتلای ببر به بیماری مبتلا به این بیماری شدهاند پس ما هم میتوانیم بگوییم که شیرهای باغ وحش ارم از آن ببر سیبری بیماری گرفتهاند.
الهامی گفت: محیط زیست به محض مرگ ببر سیبری لاشه ببر را از باغ وحش به سازمان محیط زیست منتقل کردند.
محمدباقر صدوق؛ معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست نیز علت مرگ ببر وارداتی را ابتلا به نوعی بیماری تنفسی عنوان کرد. به گفته وی بیماری «مشمشه» در باغ وحش ارم تهران شیوع پیدا کرده است که به گربهسانان منتقل میشود.
خبر مرتبط :