مدیر باغ وحش پارک ارم تهران اعلام کرد:
ببر وارداتی پیش از
آنکه به
بیماری «مشمشه»
مبتلا شود «ایدز گربهسانان»
داشته است.
امیر الهامی با انتقاد از سازمان محیط زیست مبنی بر اینکه محیط زیست تمام تقصیرها درباره مرگ ببر سیبری را متوجه باغ وحش کرده است، گفت: در جلسه روز گذشته سازمان محیط زیست، دامپزشکی و باغ وحش تهران از سوی محیط زیست به ما اعلام شد تا صحبتی نداشته باشیم در حالی که سازمان محیط زیست در گفتوگو با رسانهها تمام مسئولیت مرگ ببر را بر عهده باغ وحش گذاشت.
وی در ادامه افزود: در حالی که ما همچنان اعلام میکنیم ببری که مستقیما از روسیه به تهران و باغ وحش پارک ارم منتقل شد هیچگونه شناسنامه سلامتی نداشت و تنها ۳ برگه به همراه داشت که یک صفحه انگلیسی و ۲ صفحه روسی بود و اطلاعات ظاهری ببر، سن ببر و واکسنی که به آن زده شده بود اعلام شد.
مدیر باغ وحش پارک ارم تهران گفت: واکسنی که به ببر سیبری زده بودند واکسن سه گانه گربهسانان (تریکت) بود که یک واکسن کاملا عادی است و به تمام گربهسانان میزنند. غیر از این مورد هیچ اطلاعاتی درباره آزمایشهایی که روی این ببر انجام شده باشد اعلام نشد و مشخص نیست اصلا سلامت این ببر پیش از ورود به کشور تأیید شده یا خیر.
الهامی تأکید کرد: برای انتقال هر حیوانی به باغ وحش باید حیوان حداقل چند روز در قرنطینه بماند تا مورد آزمایش و بررسی قرار گیرد که مبتلا به بیماری خاصی نباشد اما سازمان محیط زیست ببر سیبری را بدون هیچ قرنطینهای مستقیم به باغ وحش منتقل کرد.
وی در ادامه افزود: ما تمام تلاشمان را برای سلامتی حیوانات در باغ وحش انجام میدهیم به طوری که برای نگهداری این ببرها که قرار بود تنها ۲ تا ۳ماه در باغ وحش بمانند حتی فضای نگهداری شیرهای باغ وحش را نیز به آنها اختصاص دادیم اما سازمان محیط زیست به جای قدردانی ما را متهم کرد.
مدیر باغ وحش پارک ارم تهران درباره علت مرگ ببر سیبری که توسط سازمان محیط زیست به احتمال ۶۰ درصد بیماری مشمشه اعلام شد، گفت: روزی که ببر سیبری در پارک ارم جان داد دامپزشکان ببر را مورد آزمایش قرار دادند و اعلام کردند که این ببر، ضعف ایمنی بدنی داشته است و ممکن بوده به هر نوع بیماری مبتلا شود.
الهامی ادامه داد: بر اساس آزمایشها ببر سیبری پیش از آنکه به بیماری مشمشه مبتلا شده باشد FIV مثبت یا ایدز گربهسانان داشته است این در حالی است که هیچ کدام از حیوانات باغ وحش پارک ارم مبتلا به ایدز گربهسانان نیستند و مشخص است که پیش از انتقال به باغ وحش به این بیماری مبتلا بوده است.
وی در ادامه افزود: طی روزهای اخیر شیرهای باغ وحش را نیز تست ایدز گرفتهایم که هیچ کدام از انها خوشبختانه به این بیماری مبتلا نیستند.
مدیر باغ وحش پارک ارم تهران با بیان اینکه در حال حاضر شیرهای باغ وحش مبتلا به بیماری مشمشه هستند، گفت: آنها میگویند شیرهای باغ وحش هم "مشمشه " دارند پس چرا این بیماری شیرها را از از پا درنیاورده است؟ مشخص است که ببر سیبری چون مبتلا به بیماری ایدز بوده و ضعف ایمنی بدن داشته با هر بیماری از پای درمیآمده است.
الهامی درباره نوع خوراک ببرها نیز گفت: این ببرها دستور غذایی و دارویی داشتند که توسط خود سازمان محیط زیست به باغ وحش دیکته میشد.
وی در ادامه افزود: قرار بود سازمان محیط زیست ۲ نفر کارشناس را مرتب برای بازدید وضعیت این ببرها بفرستند که آنها به صورت پراکنده به این ببرها سر میزدند و نظارتهای خود سازمان محیط زیست در زمینه وضعیت ببرها و سلامت آنها ضعیف بوده است.
سازمان محیط زیست ۸ ماه پیش دو قلاده ببر سیبری را به منظور احیای ببر مازندران از روسیه وارد کشور کرد که پنجشنبه هفته گذشته ببر نر وارداتی در باغ وحش پارک ارم جان داد. قرار بود ۵ میلیارد تومان برای پروژه احیای ببر مازندران هزینه شود.
مسئولان محیط زیست علت مرگ این ببر را ابتلا به بیماری "مشمشه " اعلام کردهاند که یک بیماری کشنده مشترک بین انسان و حیوان است. به گفته مسئولان محیط زیست شیرهای باغ وحش پارک ارم نیز مبتلا به این بیماری هستند و حتی مسئولان مرتبط با لاشه این حیوان نیز مورد آزمایش قرار گرفتهاند.