مدیر محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم گفت: انتظار داریم تا نیمه تیر ماه که پایان فصل خروج بچه لاکپشتها از تخم است، افزون بر پنج هزار بچه لاکپشت متولد و راهی دریا شوند.
به گزارش روابط عمومی سازمان منطقه آزاد قشم وی در تشریح چگونگی تولید مثل لاکپشتهای عقابی افزود: ۸۰ درصد از تخمهای این لاکپشتها نطفهدار و رسیده و ۲۰ درصد فاقد نطفه و نارس است، که به طور طبیعی بین ۷۰ تا ۷۵ درصد از تخمهای نطفهدار به بچه لاکپشت تبدیل میشوند.
سید محمدهاشم داخته ادامه داد: در پروژهای که مدیریت محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم از سال ۸۱ آغاز کرده است، موفق شدهایم با مشارکت و همراهی مردم روستای شیب دراز و حمایت دفتر تسهیلات محیط زیست جهانی در امر محافظت شبانهروزی از محیط تخمگذاری لاکپشتها و استفاده از امکاناتی نظیر سایهبان مشبک برای کاهش دمای خاک، میزان طبیعی تولد لاک پشتها را به ۸۰ درصد افزایش دهیم.
مدیر محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم در اشاره به نتیجه این رشد، اضافه کرد: در طبیعت از هر هزار بچه لاکپشت تنها یکی به ۳۵ سالگی، یعنی سن بلوغ و جفتگیری و تولید مثل میرسد که با مراقبتهای ما این رقم به ۱۰ در هزار افزایش یافته است.
داخته با ابراز امیدواری به فراهم آمدن امکاناتی برای رصد لاکپشتها در مسیر گذرشان به کرانههای شمالی و جنوبی خلیج فارس، گفت: در سالهای اخیر با حمایت سفارت استرالیا از تعدادی تگ شمارهگذاری برای شناسایی لاکپشتها استفاده کردهایم و به لطف همین امکان تعدادی از لاکپشتهایی که به تور صیادان اماراتی افتادهاند، نجات یافتهاند، اما اقدام دیگرمان آغاز مذاکراتی با دفتر تسهیلات محیط زیست سازمان ملل بوده است، تا با استفاده از ردیابهای ماهوارهای، مسیر مهاجرت و چراگاههای این جانداران نادر دریایی را شناسایی کنیم.
وی اضافه کرد: لاکپشتهای دریایی نه تنها در خلیج فارس بلکه در آبهای سراسر دنیا با خطر انقراض روبرو هستند و در این میان لاکپشت عقابی به سبب جلای فلزی لاک نیز شکار میشود.
یادآور میشود پنج گونه از هفت گونه لاکپشت دریایی شناخته شده در دنیا، به خلیج فارس وارد میشوند که لاکپشتهای سبز و عقابی از آن جملهاند. در این میان بالاترین آمار زادآوری لاکپشتهای عقابی در جزیره قشم ثبت شده است.
لاکپشتهای عقابی همه ساله از اسفند تا اواخر اردیبهشت برای تخمگذاری به ساحل روستای شیب دراز جزیره قشم میآیند.