در شرایط ویژۀ بهار امسال، به لحاظ بارندگی بسیار اندک زمستانی و ماه فروردین و در نتیجه آن پایین بودن آب برخی رودخانههای مازندران، موسم تخمریزی ماهیهای سفید دریای خزر کمی دیرتر از هرسال آغاز شده است.
به گزارش سبزپرس، این آغاز اما در رودخانههای فریدونکنار چون سالهای گذشته با فرصتی دیگر برای صید ماهیها مصادف شده است؛ اما اینبار ماهیهای بارداری صید میشوند که آخرین مجال حیاتشان هم در این محدوده از طبیعت این سرزمین از آنها سلب میشود.
در دهانه رودخانهها، همینطور سراسر خط ساحلی واقع در محدودۀ شهر فریدونکنار برای صید ماهیها به نحوی دامگذاری شده که تخمریزی و تولید مثل یکی از ماهیها، چیزی دستکم از معجزه ندارد.
طبیعت غنی و منحصر به فرد این محدوده از مازندران، همواره دستخوش بیمهری برخی از افراد جامعه بوده است و گویی که این طبیعت بیبدیل، به مردم تحمیل شده است که این چنین موجب رقابت بیرحمانه در بین آنان در تمام فصول سال برای سوء استفاده از طبیعت شده باشد؛ این روند میتواند نمادی باشد بر اینکه درک شود چگونه انسان میتواند کمر به نابودی طبیعت پیرامون خود ببندد.
در پائیز و زمستان انبوه انواع پرندگان مهاجر و پستانداران در این منطقه نسلکُشی میشوند و بهار ماهیهایی که جرمشان تولید مثل در رودخانههای این شهر است، اجازۀ ادامه حیات نمییابند.
کمی آنسوتر در بازارهای شهر بابلسر و فروشگاههای سوغاتی کمربندیهای اطراف نیز، بازار فروش اجساد خشک شدۀ صدها پرنده از انواع مختلف حواصیلها و اگرتها، انواع بیشمار پرندگان کنار آبزی، کاکائیها و پرستوهای دریایی، فلامینگو، انواع گونههای مرغابی، جغدها، فالکونها، سبزه قبا و زنبورخوار و از پستانداران گرگ و شغال و گربۀ جنگلی و شِنگ و حتی فک خزر و گورکن برپاست؛ فروشندگان با افتخار از حیات وحش شکار شده به عنوان صنایع دستی مازندرانی و ثمرۀ تلاش بی وقفۀ صیادان و شکارچیان، خصوصا در فصل پائیز و زمستان یاد میکنند و قریب به اتفاق در جواب این سوال که آیا محیطزیست مخالفتی با کار آنها ندارد این جواب را میدهند که خیر، آزاد است.
اما نظارت و حضور متولیان محیط زیست در این بین مانند یک شوخی بیمحتوا و تکراری است؛ و این سوال را به میان میآورد که چرا مسئولان اداره محیط زیست این منطقه حتی در حد یک حضور فیزیکی ساده نیز نقش مثبتی در کنترل این وضعیت تاسف بار در هیچ فصلی از سال ندارند.
کمتر از یک دهه قبل به همت مدیری دلسوز، تلاشی در این منطقه صورت گرفت تا بار دیگر قانون و احترام به طبیعت در این سرزمین تداعی شود؛ اما این اقدام شجاعانه و مسئولانه در آن زمان با مقاومت عدهای قانون شکن محلی مواجه شد و خیلی زود منجر به شکست آن شد.
خانه امام جمعه شهر فریدونکنار سنگباران و شهرداری شهر محاصره شد و… نتیجه آن که رویکرد غلط و سکوت مرگباری که اداره کل محیط زیست مازندران از آن زمان تاکنون نسبت به شرایط بحرانی و غیرقابل قبول در این منطقه مهم طبیعی و استراتژیک (از نظر قرار گرفتن در مسیر مهاجرت سالیانه صدها هزار پرندۀ مهاجر و ماهی) اختیار کرده است.