چندي پيش
استيون هاوکينگ درباره
ارتباط با موجودات
فرازميني به بشر هشدار داد و گفت: «اگر موجودات فضايي به زمين بيايند، نتيجه آن براي ما خيلي شبيه به نتيجه پهلو گرفتن کشتي کريستوف کلمب در آمريکا براي بوميان اين کشور خواهد بود.» وي معتقد است اگر
فرازميني ها به واسطه پيام هاي ارسال شده انسان، به وجود زمين پي ببرند، بشر را به خاطر به دست آوردن منابع اين سياره نابود خواهند کرد.
حال بياييد نظر دو دانشمند را در اين مورد بررسي کنيم.
«احتمالاً پيام هاي ارسالي به فضا براي موجودات فرازميني، خسته کننده تر ازآن است که بخواهند پاسخ دهند.» اين گفته ي دو اخترفيزيکداني است که در تلاش براي بهبود مجموعه مکاتبات
فرازميني پيشين خود هستند.
بشر تاکنون چند پيام براي شنوندگان
فرازميني به فضا مخابره کرده است اما اين پيام ها عمدتاً ترکيبي از برخي توضيحات در زمينه شيمي و فيزيک بوده که به زبان رياضي کدبندي شده و مقداري اطلاعات زيست شناسي بنيادي و توصيفاتي درباره ي بشر نيز درون آنها گنجانده شده است.
وان داتيل، اختر فيزيکدان کانادايي معتقد است موضوعات ارسالي در آن پيام ها به اين معنا نيست که ساير تمدن ها اين پيام ها را به طور مفهومي مطالعه کرده اند. به گفته او اگر تمدني به قدر کافي پيشرفته باشد که بتواند پيامي را درک کند، خودشان احتمالاً بيشتر محتواي آن پيام را مي دانند. او در ادامه مي گويد: آنها پس از خواندن اين نامه، احتمالاً چيزي بيش از ما انسان ها و دستاوردهايمان به اطلاعاتشان افزوده نخواهد شد.
در سال هاي 1999/1378 و 2003/1382، داتيل و همکار محقّقش استيون دوماس، پيام هايي را که به زبان خودشان طراحي شده بود روانه فضا کردند. آنها اکنون در تلاش براي نگارش پيام هاي جالب توجه ديگري براي ارسال هستند.
داتيل مي گويد: سؤال اين است که چه چيزي براي يک موجود
فرازميني جذاب است؟ ما فکر مي کنيم جواب اين سؤال به برقراري
ارتباط با امور مرتبط با بشريت که براي آنها جديد يا متفاوت خواهد بود بر مي گردد، مواردي همچون مشخصه هاي اجتماعي جامعه ما. داتيل در ادامه مي گويد: خوشبختانه هم اکنون اقتصاددان ها، فيزيکدان ها و جامعه شناسان، در حال تشريح اين موضوعات به زبان رياضيات هستند.
موضوع پيام هايي که هم اکنون اين دو محقق در حال نوشتن درباره ي آن هستند اصطلاحاً به مشکل بَرِش کيک معروف است. به عقيده داتيل، اين که شما
چگونه منابع موجود را تقسيم بندي مي کنيد يک مشکل کلاسيک براي همه تمدن ها به حساب مي آيد. داتيل معتقد است، چالش اساسي براي تمدن هاي بسيار کهن، استفاده مناسب و معقولانه از منابع براي پيشگيري از اتمام آنهاست، او مي گويد: هر نمونه ي خارجي مشابهي که وجود داشته باشد کمک بسياري به ما زميني ها مي کند.
مسئول نوشتن پيام هاي ميان ستاره اي در مؤسسه ي جستجوي موجودات هوشمند
فرازميني نيز معتقد است که ما انسان ها بايستي گفتگوي فراستاره اي خود را متقاعد و متأثر کننده تر کنيم. او مي گويد: اگر ما تنها درباره ي مسائلي
ارتباط برقرار کنيم که دريافت کننده با آن موضوع آشنا باشد، کار چندان جالب و جذابي نخواهد بود. به نظر من شايد مهمترين سؤال اين باشد که: ما يک موجود بشري را چگونه تعريف مي کنيم؟
نتيجه :
برخلاف عقيده هاوکينگ برخي دانشمندان اعتقاد دارند نه تنها بايد با موجودات
فرازميني ارتباط برقرار کرد بلکه بايد موضوعاتي را براي آن ها ارسال کرد که برايشان جذابيت داشته باشد! آن ها معتقدند پاسخ
فرازميني ها به بعضي از سوالات بشر در آينده مي تواند بسيار راهگشا باشد.