هومن ملک پور عضو جامعه جهانی دامپزشکی به سبز پرس گفت: بیماری تب برفکی موسوم به آسیا یک بین زوج سمان مشترک است و احتمال شیوع آن در حیات وحش وجود دارد.
وی درباره مشکلاتی که این بیماری برای زوج سمان به وجود می آورد گفت: این بیماری باعث به وجود آمدن زخم هایی بین سم و در دهان می شود.
ملک پور در ادامه گفت: بیماری تب برفکی «آسیا یک» معمولا به شکل مزمن بروز می کند و باعث می شود حیوان از خوردن علوفه امتناع کند و سبب ضعیف و لاغر شدن حیوان می شود، چنانچه با بیماریهای قارچی و انگلی همراه شود می تواند باعث تلف شدن حیوان شود.
مراجع بین المللی در حال شناسایی ژنوم این ویروس هستند
مدیر کل دفتر بررسی و مبارزه با بیماری های دامی گفت: آزمایشگاه مرجع بین المللی تب برفکی در لندن با همکاری سازمان دامپزشکی در حال شناسایی ژنوم این ویروس است و احتمال دارد از اطلاعات به دست آمده بتوان منشاء ویروس را مشخص کرد، متاسفانه ما هنوز تکنولوژی لازم برای شناسایی این ویروس را در اختیار نداریم.
حسن اختیار زاده در مورد هشدارهایی که در رابطه با ورود این بیماری از مرزهای شرقی ایران داده شده بود گفت: یک ماه پیش ما هشدار دادیم که از مرزهای شرقی به خصوص پاکستان این بیماری توسط دام به ایران وارد شده و مسوولان استانداری و مبارزه با قاچاق را از آن مطلع کردیم.
وی در مورد مشکل اقتصادی که بیماری برای دام ایجاد می کند گفت: این بیماری ضریب تولید دام را پایین می آورد و مشکلات اقتصادی برای دامداران به وجود می آورد، ضمن اینکه تجارت جهانی گونه های مبتلا به این بیماری هم ممنوع است.
اختیار زاده در ادامه در مورد مبارزه با شیوع بیماری تب برفکی گفت: این بیماری در کل ایران هنوز اپیدمی نشده و رعایت ضوابط بهداشتی، عدم خرید و فروش دام بدون مجوز، رعایت ضوابط ایمنی زیستی و قرنطینه و عدم ورود غیر مجاز به دامداری ها از اقداماتی است که می تواند از شیوع بیشتر آن جلوگیری کند.