: مشکل اصلی برای گسترش فضای سبز در شهر تهران ارزش افزوده زمین است که این امر سبب می شود تا هزینه هنگفتی برای افزایش سرانه سبز صرف شود.
مختاری با بیان اینکه هم اکنون سرانه فضای سبز در جهان 15 تا 25 متر مربع به ازای هر نفر است، خاطرنشان کرد: برای ایجاد گسترش فضای سبز در سطح شهر، به روش محله و ناحیه محوری روی آورده ایم و سعی داریم تا با استفاده از قطعات کوچک سرانه فضای سبز را تامین کنیم.
مختاری که در نشست خبری در بوستان ولایت با خبرنگاران سخن می گفت، اظهار داشت: در روش محله محوری شهرداری سعی دارد تا ایجاد پارک های کوچک را گسترش دهد تا از این طریق علاوه بر کاهش سفرهای درون شهری دسترسی به فضای را آسان تر سازد.
وی در ادامه با بیان اینکه عملیات اجرایی بوستان ولایت در 27 اسفندماه سال گذشته آغاز شد، گفت: در 52 روز گذشته عملیات عمرانی در فاز 1 بوستان 80 درصد پیشرفت داشته است که 20 درصد باقی مانده نیز تا سوم خرداد ماه انجام شده و در موعد مقرر این بوستان افتتاح می شود.
مدیرعامل سازمان پارک ها و فضای سبز شهر تهران افزود: به طور معمول زمان انجام چنین پروژه هایی 2 سال است، اما شهرداری در 2 ماه این پروژه را به انجام می رساند، البته با این تاکید که در این مدت سه مقوله کیفیت، سلامت و سرعت نیز را نیز مد نظر قرار داده است.
وی اظهار داشت: تا امروز 70 درصد فضای سبز ایجاد شده است که 30 درصد باقی مانده نیز تا 3 روز آینده کامل می شود و اقدامات عمرانی نیز تا پایان ماه به اتمام می رسد.
به گفته مدیرعامل سازمان پارک ها و فضای سبز شهر تهران 70 درصد مساحت فاز اول بوستان ولایت به فضای سبز اختصاص داده شد که این امر سبب خواهد شد تا کمبود فضای سبز در منطقه تا حدودی بر طرف شود.
مختاری ادامه داد: التبه سرانه فعلی فضای سبز منطقه قابل قبول است و هرچقدر هم که فضای سبز برای جنوب شهر تهران ایجاد شود می تواند به توزیع عادلانه فضای سبز در کل شهر تهران یاری رساند.
وی در همین رابطه اظهار داشت : گسترش فضای سبز برای مناطق جنوبی شهر تهران نیازمند تملک بافت های فرسوده است که این امر همانگونه که گفته شد هزینه و اعتبار هنگفتی را می طلبد.
این مقام شهرداری همچنین به برخی دیگر از ویژگی های بوستان ولایت اشاره کرد و گفت: 6 هکتار از مساحت بوستان به "شهر بانو" اختصاص یافت که در این شهر بیش از 36 ساختمان از صفر تا 100 درصد بازسازی شد.
مختاری اضافه کرد: همچنین 7 هکتار نیز برای شهر بازی اختصاص یافته است و 7 هکتار دیگر نیز به شهر ورزش.
وی اظهار داشت: کل آبیاری در بوستان ولایت قطره ای است و روشنایی بوستان نیز از سیستم سولار استفاده می شود. همچنین در گرم کردن آب سرویس های بهداشتی و روشنایی آلاچیق های بوستان نیز از انرژی خورشیدی بهره گیری خواهد شد.
به گفته مختاری در طول 5/2 کیلومتر از بوستان 36 هزار اصله درخت میوه در بوستان کاشته شد که این امر توسط خانواده های شهدا انجام و در طول دو هفته انجام شده است.
م.گ