لامعباس عبدی نژاد به خبرنگار سبزپرس گفت: در كشور هایی از جهان و منطقه كه از لحاظ آلودگی هوا و گسترش گاز های گلخانه ای با مشكلاتی روبرو هستند، طرح ترسیب كربن برای كاهش میزان گازهای گلخانه ای از قبیل CO2 و CFC اجرا می شود.
مدیر كل دفتر امور بیابان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری كشور ضمن بیان این مطلب افزود: در این طرح با اجرای جنگلكاری، احیای مراتع و ایجاد فضای سبز میزان گازكربنیك جو كاهش یافته و به سمت خاك و گیاهان رسوب می كند.
وی ادامه داد: این برنامه با مشاركت برنامه عمران سازمان ملل، ایران و مشاركت مردمی در روستاهای شهرستان سربیشه از توابع استان خراسان جنوبی و در مرز با افغانستان اجرا شده است.
به گفته عبدی نژاد این طرح در سال 83 اجرای آن آغاز شد و اكنون كه 7 سال از عمر آن می گذرد، در بالغ بر 12 هزار هكتار از اراضی منطقه كارهای جنگلكاری و احیای مراتع انجام شده است.
مدیر كل دفتر امور بیابان سازمان جنگلها اضافه كرد: علاوه بر احیای مراتع در اشتغال زایی، خدمات رسانی و ارتقای معیشت منطقه نیز اقدامات موثری انجام شده است.
وی در همین رابطه گفت: در محدوده 144 هزار هتاری طرح ترسیب كربن، در 33 روستا 58 گروه توسعه روستایی تشكیل شد. همچنین 10 گروه توسعه روستایی با مشاركت زن ها ایجاد شد كه در نهایت به تشكیل تعاونی توسط این زن ها منجر شد. همچنین 18 تعاونی نیز توسط مردهای این روستاها ایجاد شده است.
عبدی نژاد در بیان مشاغل ایجاد شده در پی اجرای طرح ترسیب كربن در این منطقه، اظهار داشت: قالی بافی، ایجاد دامداری های بزرگ و تولید عرقیات از گیاهان مرتعی و دارویی از جمله مشاغل ایجاد شده در این مناطق است.
وی ادامه داد: علاوه بر انجام كارهای آبخیزداری و آبخوانداری و تولید نهال، پرورش مرغ های بومی با روشهای علمی در منطقه ترویج داده شد. علاوه بر این امروز مردم اغلب این روستاها از انرژی خورشیدی برای سوخت حمام روستایی، تصفیه آب شرب و پخت و پز خود استفاده می كنند.
این مقام سازمان جنگل ها با تاكید بر اینكه اجرای این طرح سبب مهاجرت معكوس در منطقه شده است، خاطرنشان كرد: در پی بازدید رییس برنامه عمران سازمان ملل متحد، و سفرای كشورهای استرالیا، اتریش، سوئد و افغانستان از منطقه، این طرح یك پروژه بسیار موفق در سطح منطقه ای و بین الملی ارزیابی شد و این نمایندگان عنوان كردند كه این طرح می تواند نمونه خوبی برای كشورهای منطقه و جهان باشد.