عده ای از روستاییان فارس در گفتگو با سبزپرس نسبت به بره گیری توسط متخلفان در فصل زاد و ولد ابراز نگرانی کردند.
یکی از کشاورزان اهالی «لامرد» گفت: در سال گذشته در پارک ملی «بمو» با حمایت رییس پارک و تشکل های مردمی، شکارچی ها حتی آنهایی که سابقا متخلف بودند با اداره محیط زیست همکاری کردند و در فصل زاد و ولد جلوی « بره گیری» را گرفتند.
همچنین یکی دیگر از علاقمندان به شکار در استان که گهگاه با پروانه شکار اقدام می کند، درباره لزوم استخدام افراد بلد و محلی گفت: شکارچی ها و بره گیر هایی که پارسال به همت آقای کارنامی جمع شدند و جلوی بره گیری را گرفتند افرادی «بلد» بودند به این معنا که می دانستند بره گیر چه ساعت و در کجا اقدام به این کار می کند، آنها به خوبی راه های کوهستانی و منطقه را می شناسند. اما شکاربانی که از لار به اینجا آورده شده هنوز با این مسیر ها آشنا نیست، پارسال همکاری خیلی خوبی اداره محیط زیست با مردم داشت و به جرات می توان گفت تمامی بره گیر های حرفه ای را دعوت و همکاری انها جلب شد.
وی از وضعیت امسال ابراز نارضایتی کرد و گفت: با وجود اینکه پارسال طرح جلوگیری از بره گیری موفق بود و مردم محلی و تشکل های مردمی هم در آن شرکت کردند؛ اما امسال این طرح اجرا نشد و متاسفانه در همه جا شاهد فروش این بره های کوچک هستیم که به جای اینکه با مادرشان در طبیعت باشند به کشور های حاشیه خلیج فارس فروخته می شوند.
او همچنین از انگیزه برخی خریداران که تنها برای تفریح اقدام به خریداری بره ها می کنند، گفت: متاسفانه برخی افراد متمول در شهر شیراز هم این بره ها را تنها برای لذت شخصی و بازی خریداری می کنند و در این فصل از مادر جدا می کنند
وی نسبت به آینده این کار ابراز نگرانی کرد و گفت: بسیار ناراحتم که فرزندانم در آینده نتوانند این حیات وحش با ارزش را ببینند، اگر بره گیری با این روند ادامه پیدا کند تا چند سال دیگر هیچ چیز برای بچه های ما نمی ماند.
یکی دیگر از شکارچیانی که در سال گذشته در طرح جلوگیری از بره گیری در پارک ملی بمو به عنوان همیار محیط زیست همکاری داشت، از اینکه امسال این طرح دوباره اجرا نشد ابراز ناخشنودی کرد و گفت: در سال گذشته رییس پارک شخصا به در خانه ما آمد من در آن زمان یک متخلف بودم، اما آنقدر تحت تاثیر قرار گرفتم که حتی تفنگ های شکاری خود را فروختم، من متوجه شدم گرفتن بره ها در فصل تولید مثل می تواند چه لطمه بزرگی به نسل آنها بزند و باعث نابودی جمعیت آنها شود.
وی در ادامه گفت: من پیش از این شکارچی متخلف بودم، اما سال گذشته مهندس ابراهیمی کارنامی مدیر محیط زیست فارس از من به عنوان یک فرد حافظ محیط زیست تقدیر کرد و برایم خیلی ارزشمند بود که توانسته بودم قدمی در جهت حفظ حیات وحش بردارم.
وی درباره بره گیری امسال گفت: متاسفانه بمو مثل یک جزیره است که دورتا دور آن را مردم بومی گرفته اند، امسال با اجرا نشدن این طرح در همه جا شاهد بره گیری بودم و این باعث تاسف است زیرا حیواناتی مثل پلنگ به شکار نیاز دارند و اگر شکار از بین برود آنها هم نابود می شوند، این تخلف ها آنقدر زیاد شده که دیگر کمتر بره دو قلو می بینیم.
این شکارچی در ادامه گفت: حتی شکارچیان متخلف برای نشان دادن ضرب شصت به همیاران محیط زیست واینکه می توانند به راحتی شکار کنند یک ماه پیش پوست شکار را از دیوار به داخل حیات خانه من انداختند.
وی درباره تعداد شکار در پارک ملی بمو گفت: آنچه ما شکارچی ها از تعداد شکار می دانیم این است که از سال 80 تا به حال ازحدود 4000 تا به 1400 تا رسیده است.
یکی دیگر از افراد محلی نیز بره گیری در بهار امسال توسط متخلفان را تقبیح کرد و گفت: با این عمل کثیف در حق حیات وحش اجحاف شده است، متاسفانه ماموران هم سلیقه ای برخورد می کنند، در کوه بمو هر چه بره بوده گرفته اند، من حتی با مسئولان هم تماس گرفتم و از آنها درخواست رسیدگی کردم، حتی با دوستانم به دروغ خود را خریدار بره معرفی کردم و هشت نفر با من تماس گرفتند تا بره ها را بفروشند و من این موضوع را به اداره گفتم، اما رسیدگی نشد.
این بره ها در استان فارس هم اکنون از 150 هزار تومان تا 350 هزار تومان به فروش می رسند و طبق گفته مردم محلی این قیمت گاهی به 500 هزارتومان هم رسیده و اغلب این بره ها به شهرستان های لار، لامرد و کشورهای حاشیه خلیج فارس فروخته و تا کنون شاید 200 بره از مرز خارج شده اند.
سه سال است که مردم محلی در محدوده پارک ملی بمو در مورد حفاظت از حیات وحش آموزش دیده اند، اما با وجود مشارکت فعال در سال گذشته برای جلوگیری از بره گیری این طرح امسال اجرا نشد، این در حالی است که رویکرد کنونی حفاظت از حیات وحش در دنیا این امر را بدون مشارکت مردم بومی امکان ناپذیر می داند.