مجلسی ها، تحقیق و تفحص از سازمان حفاظت محیط زیست را بررسی می کنند
به گزارش سبزپرس، یکی از بندهای دستور کار جلسه های هفته آینده مجلس شورای اسلامی، ارائه گزارش کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی درباره تقاضای تحقیق و تفحص از سازمان حفاظت محیط زیست است.
این گزارش قرار است هفته آینده در صحن علمی مجلس از سوی نمایندگان عضو کمیسیون کشاورزی ارائه شود.
تقاضای تحقیق و تفحص از سازمان حفاظت محیط زیست، در اولین روزهای اردیبهشت ماه جاری از سوی «احمد علی مقیمی» نماینده مردم بهشهر به هیئت رئیسه مجلس تقدیم شد. او علت ارائه این طرح را ضعف علمی سازمان حفاظت محیط زیست و مخالفت این سازمان با احداث پالایشگاه بهشهر عنوان کرده بود.
مقیمی با انتقاد از اظهارات محمد جواد محمدی زاده، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست مبنی بر «نمایشی» خواندن مراسم کلنگ زنی مجتمع پتروشیمی بهشهر، این سازمان را متهم به «ضعف توان علمی و کارشناسی» کرده بود.
محمدی زاده اسفندماه گذشته در آخرین نشست مطبوعاتی خود در سال 1389، در جمع خبرنگاران و در توضیح آخرین وضعیت احداث پالایشگاه بهشهر گفته بود: کلنگی که در جریان سفر رئیس جمهوری برای احداث پالایشگاه به زمین خورد، بیشتر تبلیغات نماینده شهر در مجلس بود چون بعدازظهر همان روز، هیئت دولت مصوبهای متفاوت داشت.
این اظهارات، واکنش نماینده بهشهر را در پی داشت. مقیمی 30 فروردین ماه در گفت و گو با سبزپرس با انتقاد از اظهار نظر محمدی زاده، مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست را به مناظره تلویزیونی دعوت کرد.
مقیمی گفته بود: «این روند در سازمان محیط زیست قابل قبول نیست به خاطر همین طرح تحقیق و تفحص از سازمان حفاظت محیط زیست را تنظیم کرده ایم و سه شنبه (30 فروردین ماه) به هیئت رئیسه مجلس تقدیم خواهم کرد.»
با اینحال او در گفت و گویی دیگر با سبزپرس، زمان تقدیم طرح تحقیق و تفحص از سازمان حفاظت محیط زیست را ششم اردیبهشت اعلام کرده بود و بدون ذکر نامی از امضا کنندگان این طرح «جمعی از نمایندگان سه استان شمالی کشور» را به عنوان حامیان این طرح اعلام کرده بود.
پیگیری احداث پالایشگاه در آستانه انتخابات مجلس
هر چند که مقیمی طرح تحقیق و تفحص از سازمان حفاظت محیط زیست را به صحن بهارستان برد و در ظاهر از اظهارات رئیس سازمان حفاظت محیط زیست انتقاد کرد، اما به نظر می رسد انتقادهای شدید اللحن نماینده بهشهر، یکی از معاونان پردیسان را نیز هدف قرار داده است.
«علی محمد شاعری»، قائم مقام و معاون محیط انسانی سازمان حفاظت محیط زیست، دیگر مقامی است که نماینده بهشهر بارها در گفت و گوهای خود از او نام برده است.
شاعری خود از اهالی بهشهر است و مخالفت رسمی سازمان حفاظت محیط زیست با احداث پالایشگاه میانکاله از سوی معاونت انسانی این سازمان که تحت مدیریت او است، اعلام شده است.
برخی زمزمه ها حکایت از ارتباط جنجال پالایشگاه بهشهر با انتخابات آینده مجلس شورای اسلامی دارد. گفته می شود، مقیمی از طرفی سعی دارد تا پیش از انتخابات، احداث پالایشگاه را عملی کند و از سوی دیگر خود را در رقابتی انتخاباتی با علی محمد شاعری می داند. چرا که شنیده ها حکایت از آن دارند که شاعری، قصد نامزدی دوره نهم انتخابات مجلس شورای اسلامی را دارد.
هر چند که علی محمد شاعری در پاسخ به این سوال که «آیا شما قصد شرکت در انتخابات را دارید» به خبرنگار سبزپرس گفت: «این موضوعات هیچ ارتباطی به هم ندارد. اگر من با این موضوع موافقت کنم، مردم بهشهر بیشتر طرفدار من خواهند شد. اگر من با پالایشگاه موافقت کنم، بیشتر به نفع من است. اما من حیثیت 31 سال سابقه مدیریتی را به خاطر مسایل شخصی زیر سوال نخواهم برد.»
او همچنین گفته بود که «سازمان (حفاظت محیط زیست) کار فنی خودش را در هر شرایطی انجام می دهد».
اظهارات نماینده مردم بهشهر در حالی است که بسیاری از کارشناسان و فعالان محیط زیست از زمان روی کار آمدن دولت نهم تا کنون با احداث پالایشگاه در نزدیکی بهشهر مخالفت کرده اند.
موضوع احداث این پالایشگاه از اوایل دهه 1380 مطرح شد اما با مصوبه دولت مبنی بر ممنوعیت استقرار صنایع شیمیایی در سه استان شمالی، دیگر پیگیری نشد تا اینکه در دولت نهم و در زمان ریاست «فاطمه واعظ جوادی» بر سازمان حفاظت محیط زیست بار دیگر موضوع احداث این پالایشگاه بر سر زبان ها افتاد. دولت نهم در مصوبه ای دیگر، این ممنوعیت را لغو کرد با این حال تا کنون پالایشگاه بهشهر با مخالفت فعالان محیط زیست و کارشناسان سازمان حفاظت محیط زیست احداث نشده است.
در فهرست مصوبات سومین سفر استانی هیئت دولت به مازندران و در هشتمین بند زیر عنوان مصوبات بخش «سرمایه گذاری و اشتغال» نیز جمله «کلنگ زنی احداث پالایشگاههای نفتِ حسین آبادِ بهشهر و کیاسَر با سرمایه گذاری بخش غیر دولتی» آمده است اما در این بند تنها از «کلنگ زنی» صحبت به میان آمده و برای احداث پالایشگاه، حتی زمانی در نظر گرفته نشده است./ح.م