به گزارش خبرنگار سبزپرس هم اکنون از 26 فلامینگویی که در روزهای نخست اردیبهشت مهمان سلکه بودند دسته ای 12 تایی باقی مانده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان با اعلام این خبر گفت: بر طبق رصد های انجام شده هم اکنون دسته 107 تایی فلامینگو ها در پارک ملی بوجاق و دسته 12 تایی از این پرنده در پناهگاه حیات وحش سلکه تالاب انزلی حضور دارند.
امیر عبدوس گفت: فلامینگو همواره از این نقطه عبور می کردند چراکه پناهگاه حیات وحش سلکه به لحاظ کیفیت آب و فراوانی غذا برای گونه فلامینگو، زیستگاه مناسبی جهت زادآوری محسوب نمی شود؛ اما با توجه به اینکه اخیرا میزان سطح آب کاهش یافته و در نتیجه کرانه هایی در اطراف تالاب ایجاد شده که برای جوجه آوری مناسب هستند و همچنین با توجه به طولانی شدن مدت اقامت این پرندگان منتظر هستیم و با دقت اوضاع را زیر نظر داریم تا ببینیم که آیا سر انجام رویداد مهم و بی سابقه جوجه آوری فلامینگو ها در گیلان اتفاق می افتد یا خیر!
وی افزود: در پارک ملی بلوجاق معمولا فلامینگو ها تا نیمه خرداد حضور دارند و بعد به سمت دریاچه ارومیه و تالاب پریشان در فارس و دریاچه تنگیس در روسیه مهاجرت میکنند.
عبدوس گفت: گمانه زنی های کارشناسی نشان می دهد با توجه به آنکه دریاچه ارومیه بدلیل بالارفتن غلطت نمک و تالاب پریشان بدلیل خشکی حادث بر آن، کیفیت زیستگاهی خود را برای زاد اوری فلامینگو ها از دست داده است؛ لذا این پرندگان منطقه سلکه را بعنوان زیستگاه جایگزین انتخاب کرده اند. اگرچه تغییر زیستگاه در اصول زیست محیطی امتیاز تلقی نمی شود اما به هرحال وجود و یافتن پناهگاه جایگزین جای امیدواری است که البته تمامی اینها منوط به زاد آوری این پرندگان زیبا در این منطقه است.
گفتنی است پناهگاه حیات وحش سلکه با وسعت حدود 960 هکتار در جنوب تالاب انزلی و در محدوده مدیریتی شهرستان صومعه سرا، همه ساله در طول فصل زمستان تا اوایل بهار میزبان حداکثر دو قطعه فلامینگو بود که با این وصف، مشاهده دسته 26 تایی از این پرنده و باقی ماندن دسته 12 تایی آن رویدادی قابل تامل و در خورتوجهی است.
فلامینگو پرندهای است با پاهای دراز و منقاری منحنی و گردنی بلند خمیده( از 90 تا 150 سانتی متر بلندی دارد)، آبچر بابدنی بسیار کشیده و پر و بالی به رنگهای سفید و صورتی است.
فلامینگو به آرامی راه میرود و در حالیکه سر ومنقار خود را در آب کم عمق فرو برده تغذیه میکند. بیشتر فلامینگوها حلزون و گیاهان آبی را میخورند. این پرندگان یصورت دست جمعی زندگی میکنند. سالی یکبار جفتگیری میکند. و لانهای گلین برای تخمگذاری میسازد. بیشتر فلامینگوهای ماده یک تخم در سوراخ لانه میگذارند و نر و ماده هردو به نوبت روی تخم میخوابند. پس از سی روز جوجه از تخم بیرون میآید. جوجه فلامینگو بعد از ۵ روز لانه را ترک میگوید وبه گروه فلامینگوهای جوجه میپیوندد. اما برای تغذیه به لانهای که درآن تولد یافته و پدر ومادر برایش خوراک آماده کردهاند باز میگردد. بعد از دوهفته خود به جستجوی خوراک میپردازد. فلامینگو در محیط طبیعی از ۱۵ تا ۲۰ سال زندگی میکند.