به گزارش سبزپرس این رخداد در حالی به وقوع می پیوندد که بسیاری از گونه های جانوری به دلیل کم آبی و خشک شدن دریاچه پریشان، این دریاچه را در سالهای اخیر ترک کرده بودند اما با اقدامات انجمن طرح سرزمین و دفتر طرح ملی حفاظت از تالاب های سازمان محیط زیست و نیز اداره محیط زیست کازرون ، سال گذشته بخش کوچکی از این دریاچه با ایجاد آب بند در نزدیکی یکی از چشمه ها مجددا احیا شد و همین امر موجب شد تا حیات گیاهی و جانوری بار دیگر به این تالاب برگردد اما تا هفته گذشته باز هم هیچ نشانی از پستاندار معروف این منطقه یعنی شنگ نبود . با این حال اعضای انجمن طرح سرزمین در واپسین روزهای هفته گذشته حضور شنگ در این دریاچه را به ثبت رساندند.
حمد اله رضایی، عضو انجمن طرح سرزمین در شهرستان کازرون به سبزپرس گفت: سال گذشته با کمک دفتر حفاظت از تالاب ها موفق شدیم بخش کوچکی از دریاچه پریشان را در محدوده چشمه خواجه یا چشمه بنگ مجددا احیا کنیم و بسیاری از گونه های جانوری و گیاهی دوباره در این منطقه احیا شدند اما همچنان خبری از شنگ نبود که سرانجام روز پنجشنبه در کنار همین آب بندی که ایجاد کرده بودیم ، ناگهان متوجه صدای شنگ شدیم و وقتی به داخل نیزارها رفتیم ردپا و سرگین تازه این حیوان را هم دیدیم که نشانه بسیار خوبی از تجدید حیات این گوشه از دریاچه است. و
ی افزود: در حال حاضر به دلیل جمع شدذن آب در آب بند نیزارها رشد خوبی داشته اند و محیط مناسبی را برای زیست انواع گونه های جانوری در یک گستره محدود ایجاد کرده اند.
وجود"شنگ" در این منطقه شاخص مناسبی برای ارزیابی سلامت این تکه از دریاچه پریشان است. هر چند محدوده احیا شده وسعت چندانی ندارد و جا دارد با حمایت سازمان محیط یست بخش های دیگری از این دریاچه احیا شود اما همین که بار دیگر حیات به همین گوشه از دریاچه بازگشته ، بسیاری از کارشناسان محیط زیست را به تجدید حیات دریاچه پریشان امیدوار کرده است.
شنگ در رودخانه ها، سدها و دریاچه ها زندگی می کند و غذای اصلی آن نیز ماهی است هرچند که برخی دیگر از گونه ها نظیر قورباغه، خرچنگ و... نیز ازجمله غذاهای شنگ به شمار می روند.