به گزارش سبزپرس علی سلاجقه امروز در مراسم روز جهانی مقابله با بیابانزایی در متین آباد نطنز با اشاره به اهمیت پوشش گیاهی و نقش جنگلها در حفظ و بقای مناطق خشك و با اشاره به شعارامسال روز جهانی بیابان زایی گفت: این شعار اهمیت پوشش گیاهی ونقش جنگل ها در حفظ بقای مناطق خشک را بطور جدی مورد توجه قرارداده است.
سلاجقه با اشاره به اینکه پوشش جنگلی 18 درصد از مناطق خشک جهان را درحال حاضر پوشانده است، گفت: شواهد علمی گواه براین نکته است که آینده و پایداری اکوسیستم مناطق خشک که قریب دو میلیون نفر را در خود جای داده در مواجه با تغییرات اقلیمی وابسته به احیا و نحوه مدیریت جنگل های مناطق خشک ونیمه خشک است.
وی با اشاره به نقش فوق العاده جنگلها در تامین علوفه دام، تولیدات غیر چوبی، حفاظت از اراضی كشاورزی و مناطق مسكونی گفت: لزوم توسعه پایدار و وظیفه سنگین دولت و مردم در قبال نسلهای آینده از یك طرف و تعهد در قبال كنواسیون و جامعه جهانی از طرف دیگر ایران را به پیگیری مفاد كنوانسیونهای سهگانه زیست محیطی و كاهش اثرات خشكسالی ملزم میكند.
وی ادامه داد: سازمان ملل متحد دهه منتهی به سال 2020 را به عنوان دهه بیابان و بیابانزدایی نامگذاری كرده است.امروزه آثار زیانبار تخریب جنگلها به حوزه جغرافیایی خاصی محدود نشده و منابع سرزمین در جهان امروز به منزله یك نظام یكپارچه زیستی عمل میكند كه اگر تخریب و خللی در مبانی نظام زیستی رخ دهد میتواند به یكباره جهان و جهانیان تحت تاثیر قرار دهد.
رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری كشور با اشاره به اینكه حدود 85 درصد از سطح ایران را مناطق بیابانی به خود اختصاص داده است گفت: این سازمان وظیفه حاكمیتی حفظ، احیا، توسعه و بهرهبرداری از این منابع را به عهده دارد كه تاكنون توانسته بیش از دو میلیون هكتار نهالكاری، بیش از چهار میلیون هكتار بذرپاشی و 235 هزار هكتار مالچپاشی در مناطق بیابانی انجام دهد كه تاحدودی زیادی باعث تثبیت و مهار كانونهای بحرانی فرسایش بادی شده است.
رییس سازمان جنگل ها گفت: عملیات اجرایی مقابله با پدیده گردوغبار در سطح یک میلیون هکتار از چشمه ها و کانون های بحرانی عراق با اعتباری بالغ بر 2/1 میلیون دلار اجرایی خواهد شد.
سلاجقه تاكید كرد: توسعه هر چه بیشتر جنگلهای در دست كاشت، اقدامات آبخیزداری، ایجاد تنوع گونهای در اجرای طرحهای منابع طبیعی و تامین منابع مورد نیاز از طریق همكاری سایر دستگاهها ضروری است.