سبزپرس- گروه محیط زیست دریایی: از شهرهای ساحل جنوبی ایران خبر می رسد که برخی از واحدهای پتروشیمی استفاده از جیوه را در سیستم پالایشگاه حذف کرده اند. این موضوع از آن جهت اهمیت دارد که یکی از مهم ترین آلاینده های موجود در آب های ایران جیوه بوده که می تواند در بافت بدن آبزیان رسوب کرده و باقی بماند و از این راه وارد بدن انسان شود.
محمدباقر نبوی، معاون دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در گفت و گو با سبزپرس با اعلام این خبر گفت: ما هفته گذشته بازدیدی از واحدهای پتروشیمی بندرامام داشتیم و طی این بازدید مشاهده کردیم که تعدادی از این واحدهای صنعتی مانند اروندان از این پس از جیوه استفاده نمی کنند.
او اضافه کرد: پیش از این در خور موسی هم کاری تحقیقاتی در مورد حذف جیوه از این واحدهای صنعتی انجام شده بود اما این نخستین بار است که به شکل عملی جیوه از فرآیند کار واحدهای پتروشیمی حذف می شود.
به گفته نبوی، این گام، گام موثری است و طبیعتا این کار در سایر واحدها نیز باید ادامه یابد.
این تصمیم در واحدهای پتروشیمی جنوب در حالی گرفته شده است که میزان جیوه موجود در آب های ایران به خصوص بندر ماهشهر چندین برابر حد استاندارد است تا جایی که برخی مشکلات جدی در سلامت ساکنان منطقه مانند تولد نوزادان ناقص الخلقه و نیز عقیم شدن مردان به این معضل نسبت داده می شود.
پیش از این امید صدیقی، مدیر کل دفتر اکوبیولوژی دریایی سازمان در مورد میزان جیوه در آب های ماهشهر گفته بود که حد مجاز وجود جیوه در آب 150 PPB است درحالیکه میزان غلظت آلاینده جیوه موجود در آبهای این بندر یک هزار و 425 PPB است که بیشتر به خاطر ورود بی رویه فاضلاب های صنعتی به دریا است.
نبوی اظهار امیدواری کرد که در آینده ای نزدیک در سایر واحدهای پتروشیمی نیز جیوه حذف شود و از طریق فاضلاب های صنعتی جیوه ای وارد دریا نشود./ ن.ح