ایسنا: عبدالمنعم الهونی، نماینده شورای ملی انتقالی در اتحادیه عرب و مصر در گفت وگو با روزنامه فرامنطقهای الشرق الاوسط عنوان داشت: معمر قذافی، رهبر لیبی با ارسال پیامهایی به برخی از رهبران عرب از آنها خواسته است تا برای راضی ساختن نیروهای ناتو و كشورهای غربی در خصوص آتشبس در لیبی مداخله كنند.
وی در ادامه افزود: بخشی از تماسهای قذافی با رهبران عرب پیدا كردن پناهگاه امنی برای رفتن به آنجا در صورت سقوط طرابلس توسط انقلابیون است.
الهونی همچنین تاكید كرد: نظام قذافی نفسهای آخر را میكشد قذافی با رهبران مصر، مراكش، الجزیره و تونس رایزنی كرده تا موافقت آنها را برای پذیرفتن صفیه فركاش، همسرش و خانواده و نوههایش جلب كند.
وی در ادامه افزود: نیروهای انقلابیون طی ساعات آینده میتوانند به ورودیهای طرابلس نزدیك شوند چرا كه پیشتر كنترل شهر استراتژیك الزاویه را بدست گرفته بودند.
این درحالی است كه منابع وابسته به دولت لیبی اعلام كردند كه ممكن است قذافی سكته كرده باشد و به همین دلیل طی دو هفته گذشته به صورت علنی ظاهر نشده است.
یك مسئول نظامی وابسته به انقلابیون لیبی در گفتوگو با روزنامه الشرق الاوسط عنوان داشت: تمام هواداران قذافی به محض بازداشت محاكمه نظامی میشوند.
وی در ادامه افزود: این مساله در خصوص تمام معاونان، مشاوران و اعضای دولت قذافی از جمله البغدادی المحمودی، نخست وزیر لیبی نیز صدق میكند.
اما موسی ابراهیم، سخنگوی دولت لیبی عنوان داشت: به ساكنان طرابلس اطمینان میدهم كه قذافی قصد فرار از طریق هواپیمای موجود در جزیره جربه تونس را ندارد. وی در ادامه افزود: قذافی فردی یگانه است و هرگز فرار نمیكند.
منابع لیبی همچنین اعلام كردند كه محمد اسماعیل، یكی از برجستهترین معاونان سیفالاسلام قذافی، پسر معمر قذافی از طریق قاهره و تونس كشور را به مقصد رومانی ترك كرده است.
گفته میشود وی برای امضای قرارداد با شركتهای اسرائیلی با هدف استخدام مزدور برای رویارویی با انقلابیون لیبی به رومانی سفر كرده است.
همچنین عمر الرحیبی، یكی از مسئولان ارشد سرویس امنیتی لیبی به مصر رفته تا ویزای سفر به لیبی را میان شهروندان مصری لیبیایی الاصل توزیع كند.
این در حالی است كه مصطفی عبدالجلیل، رئیس شورای ملی انتقالی لیبی عنوان داشت: انقلابیون حلقه محاصره طرابلس را تنگتر كردهاند. ما از وقوع كشتار در طرابلس به دلیل مخالفت قذافی به كناره گیری از قدرت میترسیم.
وی در ادامه افزود: نظام قذافی در حال افول است و زمان سقوط وی با پیشروی انقلابیون طی روزهای گذشته نزدیك شده است.
عبدالجلیل همچنین تاكید كرد: ما پیش بینی میكنیم كه قذافی تلاش كند تا طرابلس را به آتش كشیده و كشتار بزرگی را به راه اندازد. او همچنین تلاش میكند تا خیابانهای تاسیسات حساس و استراتژیك را بمب گذاری كند.
وی در ادامه افزود: ساكنان طرابلس هر لحظه ممكن است علیه قذافی شورش كنند شورای ملی انتقالی لیبی آماده گفتوگو در خصوص رفتن قذافی و خانوادهاش از كشور است.
عبدالجلیل همچنین تاكید كرد: قذافی تمایلی به پایین آمدن از تخت قدرت ندارد و تنها باوقوع یك فاجعه این مساله صورت میگیرد.
از سوی دیگر انقلابیون لیبی در جبهههای مختلف درگیری با نیروهای قذافی به پیروزیهایی دست یافتند.
انقلابیون اعلام كردند كه كنترل منطقه مرزوق واقع در جنوب غرب لیبی را بدست گرفتند.
آنها همچنین اعلام كردند كه حدود 12 تن از سربازان وابسته به قذافی در این درگیریها كشته و پنج افسر نیز اسیر شدند.
منطقه مرزوق دومین منطقه مهم فزان است كه یك نقطه ارتباطی بسیار مهم به سمت مواضع قذافی به شمار میآید.
انقلابیون همچنین اعلام كردند كه كنترل پالایشگاه نفت شهر الزاویه را به همراه منطقه غزیان واقع در جنوب طرابلس را بدست گرفته و پرچم خود را در مركز این شهر برافراشتند.
این در حالی است كه شورای ملی انتقالی لیبی روز چهارشنبه از تدوین سند قانونی در زمینه انتقال قدرت به این شورا طی 8 ماه بعد از سقوط معمر قذافی خبرداد.
شورای ملی انتقالی بعد از سقوط قذافی طی 30 روز با تشكیل دولت انتقالی زمینه را برای انتخاب اعضای كنگره ملی و كمیسیون عالی انتخابات فراهم میكند.
از سوی دیگر البغدادی المحمودی، نخست وزیر لیبی در كنفرانس خبری خواهان آتش بس و آغاز مذاكره با انقلابیون شد.
وی گفت: رفتن قذافی از كشور بعید است. به نظر میرسد زمان آتش بس فوری رسیده است.
المحمودی همچنین تاكید كرد: اكنون با در نظر گرفتن برخی اطلاعات و درخواست ملت و حكومت میتوان گفت كه تنها راهكار حل و فصل بحران لیبی راهكار سیاسی مسالمت آمیز است اما مذاكراتی در خصوص سرنوشت قذافی انجام نمیشود.
یك مسئول آمریكایی نیز از ارسال دو هواپیمای بدون سرنشینن به لیبی برای مشاركت در عملیات شناسایی در این كشور خبر داد.
از سوی دیگرن راهپیمایی مردمی بعد از نماز تروایح در منطقه نقردان در حمایت از انقلابیون لیبی به درگیری با هواداران قذافی انجامید.
نیروهای ارتش تونس نیز كه در منطقه مستقر بودند برای جدا كردن افراد درگیر وارد عمل شدند.
این در حالی است كه به دنبال افزایش حملات هوایی ناتو علیه طرابلس و بمباران این شهر موسی ابراهیم، سخنگوی دولت لیبی از كشته شدن برادرش در این حملات خبر داد.
موسی محمود المغربی، سخنگوی انقلابیون نیز اعلام كرد كه كنترل منطقه العرقوب واقع در جنوب البریقه و مسیر رفت وآمد نیروهای قذافی به صورت كامل به دست انقلابیون افتاده است.
از سوی دیگر روزنامه البیان در خبری نوشت كه شورای ملی انتقالی لیبی طرح خود را برای مرحله بعد از سقوط قذافی با هدف تقسیم این كشور به پنج منطقه اداری آماده كرده است. این پنج منطقه عبارتند از برقه، طرابلس، مصراته، جبل نفوسه و فزان. هر كدام از این پنج منطقه به ثروتها و ذخایر موجود در اراضی خود دست پیدا میكنند.
اما شبكه تلویزیونی ان.بی.سی به نقل از مقامهای آمریكایی گزارش داد، قذافی ظرف چند روز آتی به همراه خانواده به تونس فرار خواهد كرد.
این در حالی است كه تاجران طی روزهای گذشته اقدام به انتقال ملیونها دینار لیبیایی از كشورهای حوزه خلیج فارس به مصر كردهاند.
این تاجران اعلام كردند كه بیم آن دارند تا با سقوط معمر قذافی ارزش ارز لیبی به شدت سقوط كند.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.