به گزارش خبرنگار مهر، اگر چه گردشگران نوروزی، امسال نتوانستند از بازدید از ارزشمندترین گنجینه دیرینه شناسی کشور در کرمان بهره مند شوند اما با حمایت استاندار کرمان و پیگیری های خبرگزاری مهر و تجربه کار، مدیر موزه تعطیل شده، به نظر می رسد فسیل های چندمیلیون ساله منحصربفرد به زودی سرو سامان خواهند گرفت.
با تعطیلی موزه دیرینه شناسی کرمان که اولین موزه کشور و سرپناه منحصربفردترین و شگفت انگیزترین سنگواره های یافت شده ایران است، این فسیلها از غرفه های موزه خارج و در انبار منزل شخصی محسن تجربه کار درون جعبه های پلاستیکی روی هم تلمبار شد.
اما در این مدت، خبرگزاری مهر در راستای وظیفه رسانه ای خود و با توجه به نتایج فعالیتهای پژوهشی انجام شده بر روی این فسیلها که در هر مرحله، از یکی از شگفتیهای نهفته شده در دل این سنگواره ها پرده برمی داشت، اقدامات انجام شده برای سروسامان دادن به این فسیلها را همواره مورد پیگیری قرار داده است.
در همین حال و در شرایطی که هیچ یک از مسئولین استان برای ساماندهی به وضعیت این فسیلهای منحصربفرد که تنها گوشه ای از طبیعت پر راز و رمز پهناورترین استان کشور را به تصویر می کشد، گامی بر نمی داشتند و حتی عده ای این آثار را سنگهای بی ارزش می خواندند، سرانجام اواخر سال گذشته شخص استاندار کرمان آستین همت را بالا زده و طی جلسه ای مفصل، ضمن تاکید بر منحصربفردبودن این سنگواره ها، به ارگانها و نهادهای مربوطه دستور داد تا برای ساماندهی این سنگواره ها اقدامات لازم را انجام دهند.
اما بنا به گفته تجربه کار، مدیر موزه دیرینه شناسی تعطیل شده، طبق وعده استاندار، مقرر شده بود تا پیش از فراررسیدن نوروز، مکان مناسبی به موزه دیرینه شناسی کرمان داده شود تا در تعطیلات این موزه آماده بازدید مسافران باشد؛ چیزی که محق نشد و فسیلهای منحصر بفرد کرمان یکی دیگر از بهترین فرصت های خود را برای نمایش شگفت انگیزترین حقایق آفرینش به مسافران و گردشگران از دست دادند.
محسن تجربه کار در این باره به خبرنگار مهر می گوید: در جلسه ای که با شخص استاندار کرمان در خصوص ساماندهی وضعیت فسیلها داشتیم، قرار شد میراث فرهنگی مکان مناسبی را در اختیار بنده قرار دهد تابتوانم از آن به عنوان موزه برای نمایش فسیلها بهره بگیرم.
وی می افزاید: میراث فرهنگی هم سالن مدرسه ایرانشهر را که جزو آثار تاریخی کرمان بوده و معماری زیبایی دارد را به این منظور در نظر گرفت.
مدیر موزه دیرینه شناسی تعطیل شده کرمان با بیان اینکه از سوی معاونت عمرانی استانداری کرمان مبلغ 250 میلیون تومان برای تجهیز و بازسازی این سالن اختصاص یافت، ادامه می دهد: در حال حاضر عملیات بازسازی و تعمیر این سالن در حال انجام است که به محض اتمام می توان فسیلها را به این محل منتقل کرد.
تجربه کار البته می گوید: این سالن به عنوان اجاره به من داده می شود که چون در اختیار زرتشتیان است، هنوز با انجمن زرتشتیان کرمان برای تعیین اجاره بها گفتگو نشده است اما چون موزه درآمد چندانی ندارد، اگر پرداخت مبلغ اجاره بها از توان من خارج باشد، به نظر می رسد باز هم نتوان موزه دیرینه شناسی کرمان را راه اندازی کرد.
وی اظهار امیدواری کرد که در صورت توافق با انجمن زرتشتیان و بازسازی سالن مذکور، به زودی کرمانیها شاهد بازگشایی موزه دیرینه شناسی تعطیل شده خود خواهند بود.
تجربه کار در باره جدیدترین نتایج آزمایشات ژنتیک و تحقیقات علمی بر روی این فسیلها هم در گفتگو خبرنگار مهر اظهار می کند: چندی پیش تصاویر اسکن شده را به یکی از دانشگاههای ایالت تگزاس ارسال کردیم که کارشناسان و متخصصین دیرینه و زمین شناسی این دانشگاه ضمن تاکید بر منحصربفرد بودن این فسیلها اعلام کردند که این تصاویر هم از دقت بسیار بالایی برخوردار بوده که حتی دستگاههای آنها هم نمی تواند چنین تصاویری را به دست آورد.
وی ادامه می دهد: با این حساب، دیگر نیازی به انجام آزمایشات و گرفتن تصاویر اسکن شده در خارج از کشور نیست و می توان به نتایج به دست آمده اتکا کرد.
وی درباره انجام آزمایشات ژنتیک بر روی فسیلها هم بیان می دارد: این آزمایشات همچنان به دلیل عدم توان بنده در پرداخت هزینه های مربوطه، متوقف مانده است.
در این شرایط، باید منتظر ماند تا مشخص شود آیا سال جدید، بیش از 160 هزار قطعه فسیل منحصر بفرد کرمان، سرانجام صاحبخانه می شوند یا هنوز باید کنج انبار خانه اجاره ای محسن تجربه کا ر، درون جعبه ها و سطل های پلاستیکی در انتظار دست یاری مسئولین روزگار بگذرانند.