به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه زنجان، سيد محسن دستور با بيان اينکه
کانون شيوع
بيماري هنوز به صفر نرسيده و در کشور ديده مي شود، اظهار کرد: تب برفکي،
بيماري بومي کشور مي باشد که در گذشته نيز وجود داشته است. اما آنچه اخيراً در کشور اتفاق افتاد، سويه جديدي از اين
بيماري بود که ديده شد و عليرغم واکسيناسيون مناسب در فازهاي مختلف و مبارزاتي که صورت گرفت، باز هم در سه ماهه گذشته موارد قابل توجهي از کانونهاي
بيماري در کشور وجود داشت.
وي ادامه داد: در هر صورت با نمونه برداري هاي انجام شده، مشخص شد که واکسيناسيون انجام شده توسط بخش خصوصي و دولتي، اين
بيماري را کاهش داد. اما آنچه در اين زمينه مهم است، اينکه همه اقدامات در اين زمينه بايد با هم انجام شود؛ به گونه اي که اگر سويه جديدي مطرح مي شود، قرنطينه و عمل به دستورالعملها مهم است تا اين اقدامات، تأثير خود را نشان دهد.
اين مقام مسئول با بيان اينکه همزمان با رعايت دستور العملها واکسيناسيون نيز بايد انجام شود، عنوان کرد: دستورالعمل هاي خاصي را براي مبارزه با اين
بيماري ابلاغ و اعمال شد و در حوزه دامداري ها محدوديت هايي قائل گرديد. همچنين واکسيناسيون در اولين فاز انجام شد و نتايج خوبي حاصل شد؛ به گونهاي که 5/4 ميليون رأس گاو و 5/17 ميليون راس گوسفند، واکسيناسيون شدند.
رييس سازمان دامپزشکي کشور از بهبود شرايط اين
بيماري خبر داد و ابراز کرد: هم اکنون محدوديت ها کمتر شده و تردد دام آزاد شده است. به گونه اي که در
بيماري تب
برفکي تمام استان ها درگيري داشتند و نمي توان مکان خاصي را به عنوان مرکز اين
بيماري قلمداد نمود.
دستور به صنعتي کردن کشتارگاه ها در کشور اشاره کرد و گفت: در کشتارگاه هاي طيور، اين اقدام انجام شده و بيشتر کشتارگاه هاي پروانه دار کشور در حد قابل قبول هستند. در حوزه دام نيز با توجه به شرايط خاص دام و مشکلات اين بخش، در زمينه صنعتي کردن کشتارگاه هاي دام، بايد بخش خصوصي سرمايه گذاري کند. البته صنعتي کردن کشتارگاه ها بايد مقرون به صرفه باشد تا سرمايه گذار مجاب به سرمايهگذاري شود.
اين مقام مسئول با اشاره به تعطيلي تعدادي از کشتارگاه هاي سنتي و جايگزيني کشتارگاه هاي صنعتي، بيان کرد: کشتارگاه هاي صنعتي در تمام استان ها مستقر شدند و فعاليت خود را انجام مي دهند. اما آنچه مهم مي باشد، اينکه در شهرستان هاي کوچک با توجه به کشتار کم، مشکلاتي وجود دارد و احداث کشتارگاه هاي صنعتي مقرون به صرفه نيست. البته در اين زمينه در حال ساماندهي هستيم تا اين کشتارگاه هاي کوچک به حد قابل قبول و مقرون به صرفه برسند؛ به گونه اي که تعداد دام هاي موجود در اين گونه کشتارگاه ها نبايد از 500 رأس دام سبک و 50 رأس دام سنگين کمتر باشد که اين امر، هم از نظر ضوابط و هم از نظر اقتصادي ممکن نيست.
وي يادآور شد: هم اکنون 48 کشتارگاه صنعتي دام و 220 کشتارگاه صنعتي طيور و همچنين 320 کشتارگاه سنتي دام در کشور وجود دارد. البته حدود 50 درصد کشتارگاه هاي سنتي طي ساليان گذشته در کشور جمع شده اند و تا پايان امسال نيز 10 کشتارگاه صنعتي در کشور به بهره برداري مي رسد.
اين مقام مسئول به واردات گوشت به کشور اشاره کرد و اظهار کرد: تمام واردات گوشت که به صورت رسمي انجام مي شود، هم قبل از انجام واردات، مجوز از دامپزشکي گرفته مي شود و به کشورهايي که ضوابط ما را داشته باشند، مجوز واردات صادر مي گردد. در زمان توليد هم از نظر ذبح شرعي و بهداشتي بودن ضوابطي وجود دارد و تا زماني که ناظر رسمي دامپزشکي وجود نداشته باشد، ذبح انجام نمي شود.
رييس سازمان دامپزشکي کشور ادامه داد: در زمان واردات نيز نمونه برداري و آزمايش هاي لازم انجام مي گيرد و سپس با تائيد دامپزشکي، اجازه مصرف داده مي شود. امسال نيز 40 هزار تن واردات گوشت قرمز و 6 هزار تن واردات گوشت مرغ صورت گرفته و به دليل اينکه سياست تنظيم بازار با وزارت بازرگاني است، از اين نهاد درخواست شده تا ضوابط بهداشتي را در واردات رعايت کنند.
دستور با بيان اينکه در صورت رعايت ضوابط از سوي کشور مبدا، واردات صورت مي گيرد، عنوان کرد: امسال 30 الي 40 درصد واردات گوشت قرمز و مرغ نسبت به سال گذشته افزايش يافته تا قيمت گوشت در کشور تعديل و کاهش يابد. همچنين عمده واردات نيز از برزيل، استراليا و هند صورت مي گيرد.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.