به گزارش فارس:
کارشناس ارشد اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان گفت: لکلک
سفید گونهای از پرنده تحت حفاظت و شکار ممنوع محیط زیست گیلان و زودانس تالابهای استان در
خطر انقراض قرار دارد.
عباس عاشوری با اشاره به اینکه لکلک
سفید یکی از پرندگان در
خطر انقراض و حمایت شده محیط زیست گیلان است، افزود: این پرنده از تیره لکلکها و از گونه لکلک
سفید یا حاجی لکلک است.
وی ادامه داد: مردم منطقه آن را با نام محلی سیاهبال میشناسند و این پرنده اغلب در نزدیکی مناطق مسکونی و یا تالابهای استان دیده میشود.
عاشوری با اشاره به مشخصات این پرنده اظهار داشت: این پرنده 95 تا 105 سانتیمتر طول دارد و نر و ماده آن شبیه به هم و رنگ سیاه و
سفید (نیمه بالایی بدن
سفید و نیمه پایین سیاه) مشاهده میشوند.
کارشناس ارشد اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان گفت: منقار و پاهای این پرنده قرمز و چشمهای این گونه از پرنده سیاه است.
کارشناس ارشد اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان اضافه کرد: در استان گیلان نیز به طور منظم هر ساله در علفزارها و تالاب پارک ملی بوجاق کیاشهر، استخرهای پرورش ماهی سفیدرود رشت و در طول رودخانه سفیدرود از سد سنگر تا رودبار بین یک تا 12 قطعه دیده میشود.
به گفته وی شهریور سال گذشته 22 قطعه از این پرنده در پناهگاه حیات وحش سلکه، شالیزارهای اطراف شهرستان ماسال، صومعهسرا و بخش کلاچای مشاهده شده است.
عاشوری افزود: این پرنده به صورت مهاجر عبوری در برخی از ماهها از جمله اردیبهشت، شهریور، مهر، آبان، آذر و دی ماه در استان گیلان دیده شده است.
وی با اشاره به گونه لکلک سیاه اظهار داشت: لکلک سیاه از تیره لکلکهاست که 90 تا 100سانتیمتر طول دارد و نر و ماده آن شبیه به هم، پر و بال، سر، گردن و سینهاش به رنگ سیاه براق، شکم سفید، منقار، پاها و دور چشمش قرمز است.
عاشوری گفت: پرنده نابالغ به رنگ سیاه، منقار و پاهای سبز رنگ دارد و در پرواز سفیدی زیرشکم به شکل مثلث که رأس آن به سمت دم است، دیده میشود.
وی افزود: لکلک سیاه در پرواز منقار و پاها را مانند لک لک
سفید کشیده شده و در امتداد بدن و اندکی رو به پایین نگه میدارد.
به گفته عاشوری لکلک سیاه بر عکس لک لک
سفید تکزی و دیر انس است و از ماهی و مواد گوشتی تغذیه میکند.
وی لکلک سیاه را از پرندگان شکار ممنوع ایران نامید و با اشاره به محل زندگی او در گیلان افزود: لکلک سیاه در دریاچهها، رودخانهها و با تلاقهایی که اطراف آن جنگل است، دیده میشود.
عاشوری افزود: لکلک سیاه در استان گیلان پرنده کمیابی است و فقط در سال 1384 یک قطعه در علفزار پارک ملی بوجاق به هنگام تغذیه دیده شد.
وی درباره زمان مهاجرت این پرنده در استان خاطرنشان کرد: لکلک سیاه به صورت مهاجر عبوری تنها در اردیبهشت 1384 در استان دیده شد و ممکن است که این پرنده در ارتفاعات جنگلی هممرز با استان اردبیل روی درختان جوجهآوری کند.