مدير کل محيط زيست استان تهران خبر داد
ثبت4
منطقه تحت حفاظت محیط زیست به عنوان آثار طبیعی ملی
ایرن: مدیر کل
محیط زیست استان تهران گفت: برای اولین بار، غار یخ مراد، غار رودافشان، آبشار تنگه واشی، دریاچه تار و هویر ثبت آثار طبیعی ملی میشوند همچنین
منطقه شکار ممنوعه کوه سفید دماوند و کاوه ده فیروزکوه به مناطق
حفاظت شده ارتقا مییابند.
به گزارش فارس، رسول علی اشرفیپور، مدیر کل
محیط زیست استان تهران در نشست خبری خود که برای اولین بار در استان تهران برگزار شد، گفت: شرایط توسعه یافتگی شهرها تغییر کرده است هر چیزی که باعث افزایش بار جمیعتی کلانشهرها شود مردود و منسوخ است و نمیتواند توسعه یافتگی توان شهر را ایجاد کنند.
وی افزود: برای کلان شهر تهران، افزایش واحدهای خدماتی و صنعتی که کارآیی لازم را در ارتباط با توسعه یافتگی کلان شهر تهران نداشته باشند مردود است.
اشرفیپور تأکید کرد: شرایط فیزیکی تهران باید به سمتی برود که در آن صنایع کمتری مستقر باشند و ساختار مدیریتی شهر را به سمت ساختار تجاری منطقهای ببریم.
وی معتقد است شرایط کلان شهرها باید با شرایط سایر شهرها متفاوت باشد در غیر این صورت کلان شهرها فقط سرمایه ملی را میبلعند.
در زمینه انتقال صنایع آلاینده به خارج از تهران باز هم سرخط هستیم
مدیر کل اداره
محیط زیست استان تهران با اشاره به موضوع انتقال واحدهای صنعتی و خدماتی آلاینده تهران که از سال 61 آغاز شد و از سال 69 به صورت مصوبه درآمده است گفت: 33 نوع فعالیت آلاینده در تهران مطرح شده است و تعداد زیادی از آن از تهران خارج شده است، اما باز هم شاهد فعالیت این واحدها هستیم و انگار نقطه سر خطیم.
اشرفیپور در زمینه فعالیت واحدهای آبیاری گفت: 2500 واحد آبیاری به صورت غیرمجاز در اطراف تهران فعالیت میکنند.
اعتبارات تملک دارایی ادارههای
محیط زیست 10 برابر شده است
مدیر کل
محیط زیست استان تهران با اشاره توجه دولت نهم و دهم به مسائل
محیط زیست گفت: اعتبارات تملک دارایی ادارههای
محیط زیست استانها حداقل10 برابر شده است؛ این مسئله حداقل در مورد شهر تهران کاملاً مشخص است.
وی با بیان ضرورت کاهش جمعیت در کلانشهر تهران و کرج اظهار داشت: ابتدا باید مشاغلی که با شرایط توسعه یافتگی شهرها همخوانی ندارند از کلانشهرها دور شوند و در مرحله بعد توجه و جهت فلش توسعه یافتگی باید به سمت مدلهایی برود که در دنیا برای کلانشهرها توسعه یافتگی است.
تراکم جمعیت در تهران 5 هزار نفر است
اشرفیپور با بیان اینکه وسعت استان تهران بالغ بر 18 هزار و 814 کیلومتر مربع است، گفت: تراکم جمعیت در استان تهران در هر کیلومتر مربع 713 نفر و در شهر تهران 5 هزار نفر در هر کیلومتر مربع است.
مدیر کل
محیط زیست استان تهران با بیان اهمیت مناطق طبیعی اطراف کلان شهر تهران و مدیریت آن گفت: در حدود یک میلیون و 500 هزار هکتار منابع طبیعی استان تهران است که مناطق 4 گانه
تحت مدیریت سازمان
محیط زیست به علاوه مناطق شکار ممنوع و مناطق با حساسیت
زیست محیطی بالا 35 درصد کل مساحت استان را در بر میگیرد.
کاهش جمعیت آهو در استان تهران
اشرفیپور در ادامه سخنان خود به اهمیت گونههای پستاندار اشاره کرد و تصریح کرد: از 160 گونه پستاندار شناخته شده 60 گونه پستاندار در مناطق طبیعی استان تهران و
تحت مدیریت سازمان
حفاظت محیط زیست وجود دارد.
وی افزود: از 550 گونه پرنده شناخته شده 50 درصد یعنی 250 گونه پرنده در سطح مناطق استان تهران وجود دارد.
مدیر کل
محیط زیست استان تهران همچنین با اشاره به جدیدترین آمار استان تهران گفت: جمعیت قوچ و میش استان 7 هزار و 500 رأس، جمعیت کل و بز استان 3 هزار رأس است؛ ضمن این که جمعیت آهو با توجه به کاهشی که داشته است بالغ بر 6 رأس است.
پیشنهاد ارتقای مناطق
تحت مدیریت
محیط زیست استان تهران
وی با اعلام خبر معرفی مناطق جدید برای افزایش سطح مناطق
حفاظت شده بیان کرد: پیشنهاد دادهایم
منطقه شکار نمونه کوه سفید دماوند، کاوه ده فیروزکوه، ارتقاء سطح یابند ضمن اینکه غار رودافشان، غار یخ مراد در کندوان، دریاچه تار و هویر و آبشار تنگه واشی در دور سوم سفرهای هیئت دولت ثبت آثار طبیعی ملی شوند.
به گفته اشرفیپور شماری از سایر دستگاههای اجرایی برای ثبت این مناطق به عنوان آثار طبیعی ملی و مناطق
حفاظت شده لازم است.
سطح پارک ملی لار به 80 هزار هکتار ارتقاء مییابد
وی با بیان اینکه سطح پارک ملی لار 28 هزار هکتار است، گفت: حداقل 55 هزار هکتار از عرصه آبریز حوزه لار را مشخص کردهایم و باید این میزان به 28 هزار هکتار افزوده شود.
اشرفیپور ضمن تأکید بر اینکه سطح پارک ملی لار باید به 80 هزار هکتار ارتقاء مییابد، گفت: تمام حوزه آبریز لار را در قالب پارک ملی لار ارتقا دهیم و شرایط
زیست محیطی منطقهای ایجاد میکند که 55 هزار هکتار آن نیز ارتقا یابد.
مدیر کل
محیط زیست استان تهران گفت: زمینهای تفرجی را با نقشهبرداری در مقیاس یک دو هزارم کردهایم در واقع این کار در جهت آوردن توریسم به مناطق بر اساس مدیریت صورت گرفته است.
74 واحد آلاینده در 5 ماه گذشته پلمب شده است
وی در ادامه به
محیط زیست انسانی اشاره کرد و گفت: 33 درصد واحدهای صنعتی در استان تهران و 14 درصد آن در کلان شهر تهران متمرکز است.
اشرفی پور با تأکید بر پایش واحدهای صنعتی افزود: از ابتدای سال 89 تاکنون 2 هزار و 666 مورد پایش از واحدهای صنعتی انجام شده که 74 مورد آن منجر به پلمب واحد شده است.
مدیر کل
محیط زیست استان تهران در ادامه از راهاندازی مرکز پایش
زیست محیطی آب، خاک و صوت در استان تهران خبر داد و متذکر شد: با توجه به تهیه طرح جامع پایش
زیست محیطی استان تهران قصد داریم حجم پایشهای
زیست محیطی را افزایش دهیم.
تأکید شورای امنیت ملی بر پایش منابع آلاینده رودخانهها
مدیر کل
محیط زیست استان تهران در ادامه این نشست خبری به نظارت بر آبهای سطحی استان اشاره کرد و گفت: رودخانههای جاجرود کرج، طالقان دماوند و منابع آب شرب تهران حائز اهمیت هستند.
اشرفی پور ادامه داد: بر اساس مصوبه شورای امنیت ملی پایشهای دورهای از منابعی که پتانسیل آلودگی رودخانهها را دارد باید توسط
محیط زیست انجام شود.
وی اظهار داشت: در فصل بهار و تابستان سال جاری پایش
زیست محیطی رودخانههای جاجرود و کرج صورت گرفته و
محیط زیست با واحدهای متخلف برخورد کرده است.
مدیر کل
محیط زیست استان تهران با اشاره به وجود 53 تا 57 روستا در اطراف رودخانههای کرج و جاجرود گفت: در حال حاضر فاضلاب این روستاها وارد چاههای جذبی میشود اما این جاهها ظرفیت پذیرش این حجم از فاضلاب را ندارد.
به گفته اشرفیپور، بر اساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی، وزارت نیرو مکلف است برای روستاهای اطراف کرج و جاجرود سیستم تصفیه فاضلاب احداث کند.
وی با بیان اینکه اقدامات صورت گرفته در این زمینه بسیار کم است بیان کرد: تنها 4 روستا در کرج و 3 روستا در جاجرود به سیستم تصفیه فاضلاب مجهز هستند.
مدیر کل
محیط زیست استان تهران گفت: راهکارهایی که تاکنون وجود داشته است مبنی بر سیستمهای تصفیه فاضلاب هوازی است که هزینه براست و مصرف برق بالایی دارند.
وی گفت: برخی کشورها به سمت استفاده از سیستمهای تصفیه فاضلاب بیهوازی رفتهاند که هزینه کمتری دارد و شرایط از بین رفتن فاضلاب به نحو شایستهتری صورت میگیرد.
اشرفیپور اظهار داشت: سیستمهای تصفیه فاضلابی که از نظر ارتقاء سیستمی بالاتر از سپتیک هستند و قابل بهرهبرداری برای مراکز خدماتی و مسکونی حوزههای آبریز آبهای سطحی استان تهران هستند.
وی به راهاندازی 5 ایستگاه سنجش آلودگی آب اشاره کرد و گفت: این ایستگاهها به صورت آنلاین وضعیت آلودگی رودخانه کرج ـ طالقان و جاجرود را نشان میدهد.