زارت
کار فهرست مشاغل خانگی تأیید شده را
اعلام کرد : از پرورش کبوتر و قناری و سوسک تا خدمات جمعآوری شیر و تولید ژل رویال
حکیم مهر - وزارت کار و امور اجتماعی با همکاری وزارتخانه های اقتصای و دستگاههای مرتبط با موضوع اشتغال و مشاغل خانگی لیست 214 شغل شناسایی شده را اعلام کرد.
رشته های شناسایی شده در گروههای اصلی شغلی مانند کشاورزی، صنعت، فناوری اطلاعات و همچنین فعالیتهای اقتصادی فرهنگی قرار دارد.
در لیست مشاغل خانگی مجاز و قابل انجام در منازل، 120 رشته صنایع دستی وجود دارد. بخش تولیدی شامل کشاورزی دامپروری و شیلات است که در این زمینه شامل 11 رشته خواهد بود.
همچنین در خدمات کشاورزی، دامپروری و شیلات نیز 18رشته شناسایی شد که فعالیت های تولیدی نیز در صنعت 41 رشته را به خود اختصاص داد. کسب و کارهای با گرایش فناوری اطلاعات نیز 17رشته و خدمات هم 7 رشته شغل خانگی را ارائه کرده است.
رشتهها و مشاغل مرتبط با بخش دام، طیور، صنایع غذایی و شیلات عبارتند از :
تولیدی شامل کشاورزی، دامپروری، شیلات:
فعالیتهای پرورش طیور و حشرات
پرورش دهنده اردک گوشتی، پرورش دهنده بوقلمون گوشتی، پرورش دهنده کرم ابریشم، پرورش دهنده غاز، پرورش دهنده کبک، پرورش دهنده برخی سوسک ها و مورچه ها (جهت خوراک دام و طیور و یا صادرات)، پرورش دهنده پرندگان زینتی و حیوانات (کبوتر و قناری)، پرورش دهنده پرندگان خوراکی وحشی، پرورش دهنده بلدرچین، جوجه کشی.
فعالیت شیلات تولید ماهیان زینتی و آکواریومی:
خدمات کشاورزی
بسته بندی انواع مواد غذایی از محصولات کشاورزی (سنتی - صنعتی) و گیاهان دارویی.
بسته بندی و درجه بندی محصولات زراعی، تهیه و بسته بندی سبزیجات فرآوری شده (خشک - پودر- سرخ کرده - پاک کرده و خرد کرده)، تهیه و بسته بندی بذرمحصولات جالیزی، بلغور سازی، فرآوری محصول زعفران (خشک کردن و بسته بندی)، فرآوری و بسته بندی زرشک، خشک کردن و بسته بندی میوه جات، بسته بندی و پاک کردن انواع دانه های روغنی.
خدمات دامپروری:
خدمات جمع آوری شیر، تولید ژل رویال از زنبورعسل، تهیه فرآورده های لبنی مانند (کشک - پنیر- دوغ)، فرآوری و بسته بندی عسل.
سایر (بخش های کشاورزی - دامپروری - شیلات):
تولید و بسته بندی کودهای ارگانیک، تهیه انواع کودهای فسیلی، تهیه و بسته بندی تخم انواع گلها، تاکسی درمی پرندگان، حیوانات و آبزیان، بسته بندی تخم مرغ بومی.
صنایع غذایی:
تولید و بسته بندی ترشیجات و شور، ماست بند، تولید گلاب و عرقیات گیاهی، تولید و بسته بندی آبلیمو، آبغوره، سرکه، نارنج، نبات پزی، شیرینی پزی سنتی، پخت انواع نان، تهیه شکلات، تهیه لواشک، تهیه مرباجات، تهیه ماهی فرآوری شده (دودی - شور)، تولید انواع رب، تولید رشته آشی.
محمدحسین فروزان مهر معاون وزیر کار با تشریح جزئیات اجرای طرح مشاغل خانگی از ابلاغ دستورالعمل اجرایی این قانون خبر داده و فعالیتهای خانگی شناسایی شده را 214 رشته اعلام کرده است.
وی افزوده است: آئین نامه مربوط برای شروع فعالیت باید مجوزهای لازم دریافت و کار بر اساس استانداردهای پیش بینی شده انجام گیرد. فروزان مهر تصریح کرده است: در مشاغل خانگی تاکید داریم که تولید محصول در فضای مسکونی بدون اخلال در آرامش همسایگان صورت گیرد.
وی مشاغل خانگی را به 3 گروه تقسیم کرده و بیان داشته است: افرادی که از مواد اولیه تا تولید محصول فعالیت می کنند برای آنان فعالیت مستقل در قانون تعریف شده است اما برخی دیگر به صورت کارفرمایی فعالیت دارند و گروهی از فعالیتها نیز در قالب خوشه و تعاونیها تعریف شده است که اولویت در حمایت از اینگونه مشاغل با فعالیتهای خوشه ای و تعاونی است.
معاون وزیر کار پیرامون روند دریافت مجوز برای شروع فعالیت این دسته از مشاغل، گفته است: متقاضیان مشاغل خانگی ابتدا باید به دستگاه اجرایی مربوط مراجعه کرده و پس از تایید طرح، مجوز لازم نیز از سوی ادارات کل کار صادر می شود.
معاون وزیر کار اظهارداشته است: متقاضیان می توانند از تسهیلات قرض الحسنه استفاده کنند که این موضوع از سوی ریاست جمهوری هم مورد تاکید قرار گرفت و مقرر شد، بانکهای عامل تا سقف 30 میلیون ریال و صندوق مهر امام رضا (ع) نیز تا سقف 50 میلیون ریال تسهیلات پرداخت کنند. به گفته وی، پس از ثبت نام جویندگان کار در سامانه ملی، آن دسته از فعالیتها که جنبه تعاونی دارد به وزارت تعاون ارجاع می شود.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.