كالبدشناس مشهور آلماني در مسير سفر دور دنيا براي نمايشگاه سيار بدن، اكنون قرار است در انگليس بدن بدون پوست برخي از حيوانات شناختهشده در جهان را به نمايش بگذارد.
گونتر فون هاگنز، كالبدشناس آلماني، با شيوه ابداعي پلاستينهسازي خود به نگهداري از اندام انسان و حيوان ميپردازد.
در اين نمايشگاه كه در انگليس برپا شده، فون هاگنز به نمايش بدن پلاستينه شده حدود 80 حيوان بدون پوست پرداخته است. پيش از اين وي اندام انساني در اين كشور را نمايش داده بود.
روش پلاستينهسازي شامل جايگزين كردن آب و چربی موجود در بافتها با نوع خاصی از پليمر بوده كه بافت را از فساد و تباهی در امان نگه ميدارد.
در نمايشگاه اخير كه در موزه ملي تاريخ لندن برگزار خواهد شد، حيواناتي مانند كوسه به نمايش درآمدنده كه پوست آنها كنده شده و استخوانها، عضلات و اندامها در معرض مستقيم ديد قرار گرفته است. در نمونه كوسه، رگهاي خوني اين حيوان كاملا قابل مشاهده است.
فون هاگنز كه اولين بار در سال 2002 به نمايش كارهاي خود در انگليس پرداخته، توانسته اندامهاي داخلي، عضلات و سیستم عروقی حيواناتي چون مار، خرگوش، شترمرغ، زرافه، كوسه و حتي فيل را با پليمر و سيليكون جايگزين كرده و آنها را محفوظ نگهدارد.
براي تزريق پليمرهاي قرمز به شبكه ظريف رگهاي كوسه براي اولين بار، دانشمندان مجبور به ايجاد شيوههاي نوين شدند. پلاستينه كردن اين كوسه حدود چهار ماه به طول انجاميد.
در كناراين كوسه همچنين يك فيل چهار تني موسوم به سامبا نيز حضور دارد كه پس از مرگ در سن 41 سالگي در باغوحش به دكتر فون هاگنز اهدا شد.
فرايند محفوظ نگهداشتن اين فيل چهار متري آسيايي بيش از سه سال طول كشيده و تيمي شامل 30 تن در اين پروژه همكاري ميكردند.
در كنار اين فيل، يك شترمرغ، يك گاو نر، يك گوزن شمالي، يك خرگوش، صفحاتي از بدن سوسمار و يك پاي فيل وجود دارند.
اين دكتر آلماني هدف خود از برپايي اين نمايشگاه سيار را آموزش مردم عادي در مورد بدن انسان و افزايش سطح آگاهي از بهداشت و سلامت عنوان كرده است.
از زمان برپايي اين نمايشگاه در سال 1996 تا كنون، 34 ميليون بيننده در جهان از آن بازديد كردهاند.