خوشبختانه یک رژیم غذایی پروتئینی و با شاخص گلایسمیک پایین (میزان قند خون پس از مصرف کربوهیدارتها) برای همه افراد مفید است. اجرای یک استراتژی تندرستی در خانه که شامل یک تغذیه خوب و مناسب است از اهمیت بالایی برخوردار است. پیروی از یک رژیم غذایی جدید می تواند چالش برانگیز باشد ؛ به ویژه اگر داروها،مشکلات دندانی، محدودیت فعالیتی، بیماری و یا تغییرات حسی نیز باعث بی اشتهایی شود. بر همین اساس برای موفقیت در رعایت یک رژیم غذایی دیابتی نکاتی ارائه می شود که در ادامه می خوانیم.
توصیه هایی برای تهیه غذاهایی با شاخص گلایسمیک پایین
1. یک املت تازه تهیه نمایید و یا روز را با یک کاسه بلغور جوی دوسر پخته شده، فرنی بدون شکر و آرد گندم که می توان برای طعم دار کردن آن از میوه استفاده کرد، مخلوط غلات صبحانه، آجیل و میوه های خشک و یا گندم کامل پرک شده شروع و آنها را با ماست یا شیر کم چرب میل کنید.
2. ساندویچ های مورد علاقه خود را با نان ذرت تهیه و یا یک کاسه سوپ فلفل تند یا سوپ لوبیای خانگی برای نهار آماده کنید.لوبیا قرمز، لپه، لوبیا سبز و عدس از جمله حبوباتی با شاخص گلایسمیک پایین هستند. اگر قصد دارید یک ساندویچ تهیه نمایید،بهتر است از ماهی آزاد کنسروی به جای کنسرو ماهی تن استفاده کنید.
3. از غلات کامل غنی شده از پروتئین (برنج قهوه ای، ارزن) و سبزیجات بخارپز شده، بجای پاستا و پیتزا استفاده کنید . کلم بروکلی، چغندر، هویج و ذرت نیز جزو سبزیجات با شاخص گلایسمیک پایین به شمار می روند.
4. بهترین راه برای جلب رضایت افراد شیرینی خور، استفاده از یک قطعه میوه خام یا پخته شده است. میوه های دارای شاخص گلایسمیک پایین شامل: گیلاس، توت فرنگی، موز، هلو و گلابی است.
5. برای دریافت دستور پخت غذاهای خوشمزه ، سالم و دیابتی به درمانگاه ها و انجمن های دیابت مراجعه کنید.
توصیه هایی برای موفقیت در هنگام صرف غذا
فاکتورهای محیطی و اجتماعی می توانند بر احساسات مان در هنگام صرف غذا تاثیر بگذارند و میزان غذای دریافتی مان را متاثر کنند. برای گذر راحت از غذاهای سنتی به غذاهای سالم و ترغیب سالمندان دیابتی به عادات سالم خوردن،
توصیه هایی در مورد هنگام صرف غذا پیشنهاد می شود که به شرح ذیل است:
1.آیا محیط اطراف شما تمیز، راحت و مرتب است؟
2.آیا ارتفاع میز غذاخوری (پشت میز غذا خوری یا در رختخواب) مناسب است؟
3.آیا غذا با دمای مناسبی سرو می شود
4.آیا سمعک، عینک و دندان های مصنوعی شما به درستی کارگذاشته شده اند؟
5.چه کسی با شما غذا خواهد خورد؟- هیچ کس نباید تک و تنها غذا میل کند.
6.مشتاقانه به خانواده تان بگویید که چه غذایی سرو خواهد شد.
7.با یک موسیقی ،گفت و گو و یا نورپردازی مناسب، فضایی گرم و صمیمی را در هنگام صرف غذا ایجاد کنید.
8.به طور قابل توجهی زمان صرف غذا را طولانی کنید و با شتاب غذا میل نکنید!