«مارپیچ مرگ» یکی از عجیبترین مناظر طبیعی است که مورچهها با گرفتار شدن در آن هیچ راه خلاصی نداشته و تا زمان مرگ در یک مسیر مدور حرکت میکنند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اغلب مورچهها از حس بینایی برای مسیریابی و حرکت استفاده میکنند؛ اما برخی مورچه ها مانند مورچههای شکارچی (army ant) فاقد بینایی هستند و از حس بویایی برای مسیر یابی استفاده میکنند.
این حشرات در هنگام حرکت در پشت سر یکدیگر از مواد شیمیایی مخصوصی موسوم به «فرمون» برای مسیریابی استفاده میکنند و زمانی که مورچه حس بویایی خود را از دست بدهد، در «مارپیچ مرگ» گرفتار خواهند شد و آن قدر در این مسیر مدور حرکت میکنند که از خستگی از پای در میآیند.
بزرگترین مارپیچ مرگ کشف شده برای مورچهها ۱۲۰۰ پا (۳۶۵ متر) قطر داشته و مورچهها بیش از دو ساعت و نیم در این گرداب مرگ سرگردان شده بودند.
مورچه های شکارچی همچنین یکی از کارآمدترین ماشینهای کشتار در دنیای حیوانات محسوب میشوند. این حشرات که در آمریکای جنوبی وجود دارند، در دسته های ۲۰۰ هزار نفری حمله کرده و قادرند تا ۱۰۰ هزار موجود و حشره را در روز قتل و عام کنند.
«شان برادی» حشره شناس دانشگاه کورنل در زمان تحقیق در خصوص مورچههای شکارچی در آمریکای جنوبی موفق به شناسایی «مارپیچ مرگ» در بین این حشرات شد.