1- گوجهفرنگی حاوی هر چهار کارتینوئید میباشد: کارتینوئید آلفا و بتا، لوتئین، و لیکوپن. هریک از این کارتینوئیدها خواص خاص خود را دارند اما در کنار یکدیگر نیز فوایدی را ایجاد میکنند.
2- به طور خاص، گوجهفرنگی حاوی مقدار بسیار زیادی لیکوپن است که گفته میشود بالاترین فعالیت آنتیاکسیدانه را در بین کارتینوئیدها داراست.
3- گوجهفرنگی و بروکلی در کنار هم بسیار پرفایده هستند و احتمال ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می دهند. در یک تحقیق مشخص شد که در موشهای صحرائی که به آنها گوجهفرنگی و کلم بروکلی داده شده بود، نسبت به موشهایی که به آنها لیکوپن بعنوان یک مکمل غذایی داده شده بود یا گوجهفرنگی و کلم بروکلی جداگانه به آنها داده شده بود، تومورهای پروستات بسیار کندتر رشد میکند.
4- طبق تحقیقی که در دانشگاه مونترآل انجام گرفت، مشخص شد رژیمهای غذایی سرشار از گوجهفرنگی، به کاهش احتمال ابتلا به سرطان لوزالمعده نیز کمک میکند. در این تحقیق محققان دریافتند که لیکوپن میتواند تا 31 درصد احتمال سرطان لوزالمعده را در میان آقایان با بالاترین و پایینترین مقدار مصرف از این کارتینوئید، کاهش دهد.
5- گوجهفرنگی حاوی 3 آنتی اکسیدان بسیار مهم است: بتا-کاروتیئن (که فعالیت ویتامین A را در بدن دارد)، ویتامین E، و ویتامین C.
6- گوجهفرنگی سرشار از پتاسیم است، ماده معدنی که اکثر ما با کمبود آن مواجه هستیم. یک لیوان آب گوجهفرنگی حاوی 543 میلیگرم پتاسیم بوده و ½ فنجان سس گوجهفرنگی حاوی 454 میلیگرم از این ماده است.
7- وقتی گوجهفرنگی همراه با سایر چربیهای مفید مثل آوکادو یا روغن زیتون، مصرف شود، جذب کارتینوئیدهای گیاشیمیایی در گوجهفرنگی، 2 تا 15 مرتبه بیشتر میشود.
8- گوجهفرنگی بخش مهمی از رژیمهای غذایی مدیترانهای را تشکیل میدهد. در بسیاری از غذاهای مدیترانهای از گوجهفرنگی یا سس آن استفاده میشود. برخی تحقیقات نشان میدهد افرادی که معمولاً از رژیمهای مدیترانهای استفاده میکنند، کمتر از سایرین به خاطر مشکلات قلبی و سرطان جان میسپارند.
9- وقتی خانمهای شیرده از محصولات گوجهفرنگی استفاده کنند، غلظت لیکوپن شیرشان افزایش مییابد. در این مورد، بهتر است گوجهفرنگی پخته باشد. محققان همچنین دریافتهاند که خوردن محصولات گوجهفرنگی مثل سس گوجه بیشتر از خوردن گوجهفرنگی تازه، غلظت لیکوپن را در شیر مادر افزایش میدهد.
10- برش های گوجهفرنگی حاوی غلظت بسیار بالایی کارتینوئید هستند. مقدار جذب کارتینوئید توسط سلولهای روده انسان در رب گوجهفرنگی که حاوی پوست گوجهفرنگی باشد، بسیار بیشتر از نوع رب فاقد پوست گوجهفرنگی است. پس برای بالاتر بردن فواید غذایی گوجهفرنگی، از پوست کندن آن خودداری کنید.