دكتر آریا جنابی، فوق تخصص كلیه و فشار خون و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران به پرسش ما پاسخ میدهد.
درمان فشار خون به دو اقدام اساسی نیاز دارد؛ ابتدا باید بدانیم كه بیمار با فشار خون بالا با تغذیه بهبود پیدا نمیكند و وقتی فشار خون از 140 روی 90 بیشتر میشود، بیمار باید از دارو استفاده كند. بر این اساس بیمار باید ابتدا مصرف یك دارو را شروع و در صورت نیاز مقدار داروها را بیشتر كند.
نقش درمان دارویی در هر بیمار متفاوت است و توصیه میشود كه حتما داروهای یكدیگر را خودسرانه مصرف نكنید، زیرا دارویی كه شما مصرف میكنید منطبق با شرایط شماست.
متاسفانه یكی از اشتباهات رایج بین مردم این است كه داروهای بیمارانی را كه دچار فشارخون هستند، مصرف میكنند.
بر این اساس به بیماران دچار فشارخون بالا توصیه میشود كه به هیچ وجه خودسرانه اقدام به قطع مصرف دارو نكنند، زیرا در خیلی از موارد میتواند بسیار خطرناك باشد و به طور ناگهانی باعث افزایش فشار خون در بیمار شود.
مصرف دارو باید حتما زیرنظر پزشك باشد، چنانچه بیمار با درمان دارویی فشار خون، دچار عارضه افت فشار یا تپش قلب شود باید به پزشك مراجعه كند.
گاهی برای كنترل فشار خون با یك یا دو دارو بیماری كنترل نمیشود و لازم است دارو همراه با چند داروی دیگر تجویز شود، مثلاً در بیماران دیابتی برای تنظیم فشار خون باید چندین دارو مصرف شود.
چنانچه بیمار تمایل به ادامه مصرف داروها ندارد، باید به پزشك مراجعه كند تا در مورد آن تصمیم گرفته شود و بیمار دچار عوارض كمتری شود.