باز هم کم مطلبی نویسندگان و دری وری گویی های زیاد !
یک آسیب شناس اجتماعی که از روابط نامشروع گرفته و ماهواره تا نگهداری حیوانات صاحب نظر است در مصاحبه ای غیر مستند از ۵ برابر شدن بیماری همنشینی با حیوانات گفته و نتیجه گرفته حیوانات باید از محیط زندگی دور باشند. در این گزارش بیماری های انتقالی از دام و گوشت به انسان نادیده گرفته شده است.
یک آسیب شناس اجتماعی و متخصص علوم رفتاری گفت: تحقیقات انجام شده نشان می دهد که بیماری همنشینی با حیوانات (زنوتیک) چهار برابر افزایش یافته است.
دکتر مجید ابهری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: با توجه به افزایش نگهداری حیوانات در منازل و گسترش این عادت متاسفانه به دلیل این رفتار غیر بهداشتی بیماریهای زنوتیک نسبت به گذشته بیشتر شده است.
وی گفت: این بیماریها امراضی هستند که از حیوانات به انسان قابل انتقال بوده و متاسفانه منابع مالی و بهداشتی زیادی را به خود اختصاص می دهند.
به گفته وی از میان ۱۷۰۹ عامل بیماری زا ۸۳۲ عامل از حیوانات به انسان منتقل می شود همچنین در بین ۱۵۶ بیماری نوپدید شناخته شده درانسان ۱۱۴ مورد آن از حیوانات به انسان منتقل می شود و دراین میان افراد مسن، نوزادان و کودکان مخصوصا آنها که در حال آموزش راه رفتن می باشند و افرادی که تحت جراحی قرار گرفته اند استعداد بیشتری برای مبتلا شدن به این بیماریها دارند.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: سگ یکی از حیواناتی است که همواره در زندگی انسان حضور داشته اما آوردن وی به داخل منزل و بر سر سفره خطر بزرگی را متوجه افراد خانواده می کند که بحث درباره آن بسیار طولانی است اما حاری به عنوان یک بیماری ویروسی فوق العاده خطرناک قابل انتقال از حیوانات سگ ، گربه ، راکن ، موش ( همستر) می باشد که با واسطه گاز گرفتن این بیماری انتقال می یابد.
ابهری گفت: ” سالک ” بیماری پوستی دیگری است که به “لیش مامیوز جلدی” معروف است این بیماری بدون درد بوده و خطر بسیاری برای انسان دارد. و همچنین “کیست هیدالاتیک” به دلیل انگل موجود در مدفوع سگ و از راه تماس با مدفوع انسان قابل انتقال است بیماریهای دیگر مثل بیماریهای انگلی خطرناک که گاه انسان را تا آستانه مرگ پیش می برد نیز در این موارد قابل توجه است.
این آسیب شناس اجتماعی افزود: در این میان بیماری انگلی ” کرمهای گرد” یا “توکسو کاریازیش” از جمله بیماریهای قابل انتقال از سگ و گربه است و برای پیشگیری از این بیماریهای خطرناک باید بدانیم جای هیچ حیوانی داخل منزل مسکونی نیست.
وی اظهار داشت: از لحاظ بهداشتی هر حیوانی می تواند تعدادی از بیماریها را به افراد مخصوصا بچه ها منتقل کند که از پرندگان تا سگ و گربه و سایر جانواران دیگر در ردیف این عوامل بیماریزا هستند که بعضی از آنها دارای درمان بسیار دشوار بوده و ممکن است فرد را تا آستانه مرگ بکشد.
به گفته ابهری، ترک این رفتار غیر بهداشتی در صورتیکه تمایل بسیار زیادی به نگهداری حیوانات داشته باشیم،دور نگه داشتن جانوارن از محیط زندگی، آموزش و اطلاع رسانی است.