حتی در صورت تحقق اهداف جهانی در جهت مهار تولید و انتشار کربن با این حال زیستشناسان معتقدند که پدیده تغییرات جوی ظرف ۵۰ سال آینده نسل «گربههای سیاهگوش» را به کلی منقرض خواهد کرد.
به گزارش ایسنا، نتایج این پیشبینی غمانگیز از انقراض نادرترین گربه وحشی جهان که در نشریه Nature Climate change به چاپ رسیده نشان میدهد که بدون تغییر جدی در سیاستهای حفاظتی، این گربههای کوچک اما زیبا و باشکوه محکوم به مرگ خواهند بود.
گربه سیاهگوش با نام لاتین «Lynx paradinus» تا یک متر رشد میکند و وزن آن به حدود ۱۵ کیلوگرم میرسد. ویژگیهای اصلی ظاهری این گربه موهایی به رنگ بژ، چشمانی به رنگ زرد روشن، گوشهای کاکلدار و داشتن گونه است.
به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، در حال حاضر تنها ۲۵۰ قلاده از گربههای سیاهگوش در حیاتوحش وجود دارد که در دو منطقه واقع در جنوب اسپانیا انزوا گزیدهاند.
بررسیها نشان میدهد که ظرف ۵۰ سال گذشته از وسعت قلمرو این گربهسانان از ۴۰ هزار و ۶۰۰ کیلومتر مربع به ۱۲۰۰ کیلومتر مربع کاسته شده و این امر جمعیت خرگوشها را که غذای اصلی گربههای سیاهگوش هستند، کاهش داده است.
همچنین عوامل دیگری نظیر شکار غیرمجاز، تفکیک جنگلها و چمنزارها و نیز تلفیق زیستگاهها، نسل گربههای سیاهگوش را در معرض خطر نابودی قرار داده است.
با این حال محققان معتقدند که میتوان با اصلاح اساسی تدابیر حفاظتی، روند انقراض گربههای سیاهگوش را متوقف ساخته و این گربهسانان را از خطر انقراض نجات داد اما رسیدن به این هدف حداقل دو دهه زمان میبرد.