مدرس و کارشناس امداد و نجات جمعیت هلال احمر کرمانشاه، گفت: به هنگام پارگی پوست بدن در اثر برخورد با تیغه‌های سنگ یا هر وسیله دیگری در کوهستان می‌توان از سر مورچه برای بخیه کردن زخم استفاده کرد.
“شهریار نوری‌الاصل”، در گفت‌و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) – منطقه کرمانشاه، اظهار کرد: زمانی که در کوهستان افراد بر اثر برخورد با تیغه‌های سنگ و یا هر وسیله تیز دیگری دچار بریدگی و یا پارگی در قسمتی از بدن خود می‌شوند و امکان دسترسی به امکانات امدادی نیست، می‌توان با استفاده از سر مورچه زخم را بصورت کاملا بهداشتی بخیه کرد.

او گفت: برای انجام این کار باید از مورچه‌های بزرگی که به سرعت حرکت می‌کنند استفاده کرد.

نوری‌الاصل در توضیح چگونگی انجام این کار، اظهار کرد: ابتدا باید لبه‌های زخم را به هم نزدیک کرده، سپس مورچه را از قسمت سر گرفته و به وسط محل زخم نزدیک کرد.

این مدرس و کارشناس امداد و نجات، افزود: پس از نزدیک کردن سر مورچه به وسط محل زخم زمانی که مورچه پوست را گاز گرفت باید سر مورچه را جدا کرد که در این حالت سر مورچه بر روی محل زخم باقی می‌ماند.

وی ادامه داد: به همین صورت باید مورچه‌های بعدی را به محل زخم نزدیک کرد تا سرانجام تمام محل زخم با سر مورچه بخیه شود.


نوری‌الاصل تعیین محل قرار گرفتن سر مورچه‌ها را بسیار مهم دانست و تصریح کرد: مورچه اول باید در وسط زخم قرار گیرد و مورچه بعدی باید وسط یک طرف زخم و مورچه بعدی نیز وسط طرف دیگر زخم و به همین شیوه مورچه‌های بعدی را باید روی زخم قرار داد تا از ایجاد شدن گوشت اضافه بعد از جوش خوردن پوست جلوگیری شود.

به گفته این مدرس و کارشناس امداد و نجات استفاده از سر مورچه علاوه بر بخیه کردن زخم، به علت وجود اسید فورمیک موجود در سر مورچه موجب ضدعفونی کردن زخم نیز می‌شود.

وی افزود: زخم بعد از چند روز بخیه خورده و سر مورچه‌ها خشک می‌شوند که در این حالت می‌توان روی محل زخم دست کشید و بقایای سر مورچه‌ها را جدا کرد.