بیست و ششمین جلسه شورای حفاظت کیفی رودخانه کارون برگزار شد:
سهم 48 درصدی بخش کشاورزی از آلودگی بزرگترین رودخانه داخلی ایران
سبزپرس – گروه محیط طبیعی: بیست و ششمین جلسه شورای حفاظت کیفی رودخانه کارون با حضور استاندار، مدیر کل مدیریت بحران و مدیر کل حفاظت محیط زیست استان خوزستان روز گذشته برگزار شد.
به گزارش سبزپرس، «تورج همتی» مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان به عنوان دبیر شورای حفاظت کیفی رودخانه کارون گفت: پیچ و خمهای موجود در سر راه این رود، خوزستان را از طرفی به جلگهای بینظیر تبدیل کرده و از طرف دیگر وجود طرح های توسعه کشاورزی، صنعتی و شهرنشینی این رودخانه را با مشکلات عدیده ای روبرو کرده است.
او ادامه داد: اداره کل حفاظت محیط زیست استان خوزستان درچارچوب برگزاری جلسات شورای حفاظت کیفی رودخانه کارون و با حمایت ها و تاّکیدات استاندار خوزستان به عنوان ریاست شورا رسالت حفظ و صیانت از این رودخانه را بر عهده دارد.
همتی گفت: درحال حاضر زهابهاي كشاورزي با 48 درصد بيشترين آلودگي را وارد رودخانه كارون ميكنند كه با توجه به اجراي طرحهاي توسعه اين آمار قطعا افزايش داشته است.
او سهم صنايع را در آلودگي رودخانه كارون 26 درصد دانست و خاطرنشان كرد: با پيگيريهاي محيط زيست، اين آلايندگي در حال حاضر به 18 درصد كاهش يافته است. تعدادي از شركتها و صنايع آلاينده كارون مشكل خود را حل كردهاند اما برخي از آنها از جمله «شركت فارسيت» هنوز به انجام اصلاح سیستم قانع نشدهاند.
با شرکت های کشت و صنعت نیشکر اتمام حجت شده است
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان تصريح كرد: طي مكاتباتي، بر رعايت الزامات زيستمحيطي توسط كشت و صنعتهاي نيشكر تاکید شده و با اين شركتها اتمام حجت كردهايم.
او تخليه پسابهاي نيشكر و افزايش شوري را از مهمترين آلايندگيهاي اين صنعت عنوان كرد و افزود: در صورت عدم ساماندهي پسابهاي نيشكر امسال با كشت و صنعتها برخورد قضايي ميكنيم. به صورت جدي به مديران كشت و صنعتهاي نيشكر اعلام شده كه برنامههاي مديريتي و تصفيه پساب خود را به محيط زيست ارائه كنند.
مديركل محيط زيست خوزستان با تاّکید بر ساماندهی زه آب های کشاورزی افزود: سازمان آب و برق باید تا دو ماه آینده اقدام عملی خود را در راستای زه آب های ناشی ازشبکه های آبیاری و زهکشی ارائه دهد.
در آینده شاهد وضعیت بهتری برای کارون خواهیم بود
همتی با اشاره به دستاورد های مهم شورا، از جمله «مسدود شدن فاضلاب شهری مجاور پارک لاله» با تلاش شرکت آب و فاضلاب اهواز و همکاری شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب به منظور جلوگیری از تخلیه فاضلاب به رودخانه کارون، «ساماندهی بیش از 70 درصد از فاضلاب های بیمارستانی در محدوده حوزه رودخانه کارون» ، «پاکسازی مطلوب حاشیه و سواحل رودخانه کارون در محدوده شهر اهواز» توسط شهرداری اهواز و با همکاری معاونت امور شهری استانداری و همچنین مشارکت و همکاری شرکت های گروه ملی صنعتی فولاد اهواز ، نورد کاویان ، نورد و لوله اهواز و شرکت سپنتا با شرکت آب و فاضلاب اهواز در «اجرای خطوط اصلی انتقال فاضلاب غرب اهواز» از طریق عقد تفاهم نامه، اعلام کرد: درآینده نزدیک شاهد وضعیت بهتری در رودخانه کارون با تعامل و همکاری کلیه ارگان های ذیربط خواهیم بود.
مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان مصوبات این جلسه را «مسدود شدن فاضلاب شهری شرق پل پنجم و منطقه کوی ابوذر حداکثر تا سه ماه آینده»، «ارائه طرح ساحل سازی رودخانه کارون در محدوده شهر اهواز توسط سازمان آب و برق و سازمان عمران کارون تا دو هفته آینده» و «پیگیری تامین اعتبارات مورد نیاز تا حصول نتیجه نهائی توسط استانداری خوزستان»، «ساماندهی فاضلاب های شهری حاشیه رودخانه کارون» و «شروع عملیات اجرائی طرح های تصفیه فاضلاب و تهیه طرح ساماندهی زه آب های پرورش ماهی منطقه گرگر» اعلام کرد.
هرجا که مردم مشارکت کنند، شهر و استان بهتری داریم
دراین جلسه، «حجازی» استاندار خوزستان که ریاست این شورا را نیز بر عهده دارد، به نقش مردم و همراهي آنها در پيشبرد فعاليت هاي زيست محيطي وعمراني اشاره كرد و گفت: هرجا كه مردم با فعاليت هاي دولت همراه باشند و بدانند كه مي توانند نقش داشته باشند مي توانيم شهر واستان بهتري داشته باشيم و در نتيجه آن، آشتي بيشتري بين مردم وطبيعت بوجود خواهد آمد.
استاندار خوزستان به انجام مصوبات در زمان تعيين شده تاكيد کرد و افزود: درصورت تاخير در اجرای مصوبات بايستي از مردم عذرخواهي کنیم.
رئیس شوراي حفاظت كيفي رودخانه كارون از تمامی دستگاه هایی كه فعاليت مجدانه اي در امر پيگيري مصوبات داشتند تشكر کرد و بر اجرای دقیق و ضابطه مند مصوبات شورا تاّکید کرد.
در بیست و ششمین جلسه شورای حفاظت کیفی رودخانه کارون علاوه بر استاندار و مدیر کل حفاظت محیط زیست استان خوزستان، «اخوان صباغ» مدیر کل مدیریت بحران استان و همچنین نمایندگان ارگان های ذیربط و اعضاء شورای حفاظت کیفی رودخانه کارون شامل سازمان آب و برق، سازمان جهاد کشاورزی، معاونت بهداشتی و مرکز بهداشت استان، شرکت های آب و فاضلاب اهواز و استان خوزستان، اداره کل شیلات، شرکت آب و فاضلاب روستائی نیز حضور داشتند