آیا شما هم تا به حال دروغ گفته اید؟ همه ما به خوبی می دانیم که این کار بسیار زشت است. این امر در همه ادیان و فرهنگ ها تقبیح شده است و کسی حتی با ادعای بی دینی خود هم نمی تواند بر این عمل نادرست، توجیحی داشته باشد.
به گزارش بانکی دات آی آر، اگرچه نهی از دروغ یکی از راه هایی به شمار می رود که می توان از این آفت جامعه جلوگیری کرد اما شناخت فرد دروغگو هم می تواند به هرکس این قدرت را بدهد تا قضاوت درست از شخص مقابل خود داشته باشد. در این صورت شما با این میزان از شناخت می توانید در انتخاب نحوه رفتار خود در مقابل دوست یا همکار و حتی شریک تجاریتان آگاهانه تر عمل کنید.
در این جا به 7 سوالی پاسخ خواهیم گفت که ما را در شناخت فرد دروغگو کمک خواهد کرد.
1. روش صحبت کردن فرد چگونه است؟
اگرچه تغییر تن صدا به هنگام صجبت کردن خود می تواند یکی از علائم فرد دروغگو باشد، اما کارشناسان معتقدند سرعت حرف زدن و نفس کشیدن نیز خود در درک این مسئله کمک می کند. این که حالت و سرعت نفس کشیدن و حرف زدن در نوسان باشد و گاهی سرعت بگیرد و گاهی فروکش کند هر یک می تواند به نحوی در فهمیدن این مسئله ما را یاری کند و گواهی باشد برای شما که حداقل کل حقیقت را نمی شنوید.
2. شخص در مورد چه چیزی سخن می گوید؟
افراد دروغگو معمولا از به کار بردن کلمات شرطی مانند "ولی" ، "نه این که" ، " به غیر از" ، " در حالی که یا از آنجایی که" و غیره خودداری می کنند زیرا بدین ترتیب کار برای سرهم کردن جملات دروغشان سخت می شود. آن ها کمتر تمایل دارند از کلمه من ، مال من و کلمات هم ردیفی که به خودشان نسبت پیدا می کند استفاده کنند. در واقع برای آن که خود را از داستان طول و دراز دار دروغی که سر هم می کنند جدا کنند کمتر از عبارات و صفاتی که به خودشان بازمی گردد استفاده می کنند.
3. آیا چهره او حقیقت درونش را فاش می کند؟
شما شاید تصور می کنید که احساسات صادقانه شما و رفتار درست شما اگر با یک لبخند همراه شود، همان گونه هم شناخته می شوید، اما حالاتی هستند که با جرقه ای بر روی صورت شما ظاهر می شوند و گواه دهنده آن چیزی هستند که حقیقتا در درون شما می گذرد، هر چند شما نسبت به این حالات خود آگاه باشید یا نباشید. در واقع در بسیاری موارد حالاتی از این دست غیراردای می باشد. کارشناسان معتقدند برای درک این موضوع باید بسیار ریزبینانه در حالت های صورت طرف مقابل خود دقیق شوید، در حالاتی که فرد نمی تواند آن ها را پنهان کند. که البته این کار بسیار سخت است و تشخیص آن به همان راحتی که در باب آن گفته می شود نیست. این کار حتی برای خود کارشناسان آموزش دیده در این زمینه هم دشوار است.
4. لبخند شخص مقابل چگونه است؟
لبخند خود می تواند عاملی باشد که بر روی چهره واقعی فرد همچون نقابی عمل کند.اگر دقت بسیار به لبخند شخص مقابل خود کنید،شاید بتوانید متوجه شوید که سعی دارد چه چیز را در پشت لبخند خود پنهان کند. حالاتی از ترس ، عصبانیت و یا نفرت می تواند همه در پشت یک لبخند سنگر بگیرند. یک لبخند صادقانه و حقیقی با حالت چشم همراه است.
5. آیا اداها و حرکت های دست و بدن هم می تواند کمک کند؟
حقیقت این است که شما می توانید با در نظر گرفتن رفتار و سلوک یک فرد بفهمید که تا چه قدر احتمال دارد که او شخصی صادق باشد یا دروغگو. در واقع در کنار حالات و ژست هایی که فرد برای خود می گیرد، باید بین صورت، بدن، صدا و لحن گفتار هماهنگی وجود داشته باشد .
6. آیا مورد شما به دور از شخصیت شناخته شده خود عمل می کند؟
این که شخص از رفتاری که بدان شناخته شده است فاصله بگیرد و به نحوی دیگر عمل و رفتار کند، این امر نباید از نظر شما دور بماند. اگر شما با لحن گفتار، طرز صحبت کردن یا حالت های دست و صورتی که وی به هنگام حرف زدن از خود بروز می دهد آشنا باشید، در موقعی که شرایط تغییر می کند، به درک درست تری از وی در آن شرایط می رسید.
7. آیا زمینه ای که فرد بدان پاسخ گوست ، سخت است یا آسان؟
به عبارتی بسیاری در مقابل سوال هایی که برایشان پاسخگویی به آن سخت است فرار می کند و یا حقیقت را نصفه ونیمه بیان می کنند و یا به نحوی دیگر جلوه می دهند . این یک سوی حقیقت واقعی انسان ها برای عدم راستگوییشان است، اما گاهی فردی را می بینید که در برابر ساده ترین سوال ها باز از نگاه مستقیم به شما و راحت جواب دادن به آن طفره می روند که در این شرایط حتما می بایست خود را در داشتن تردید محق بدانید.