به گزارش زیست بوم به نقل از خبرگزاری میراثفرهنگی، بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد در پیامی که به مناسبت روز جهانی گردشگری منتشرشد، با اشاره به سفر یک میلیارد گردشگر بینالمللی در سال 2012 از گردشگران خواست درنظر داشته باشند که یک اقدام ساده و کوچک ...
زیست بوم: دبیرکل سازمان ملل در پیامی به مناسبت روز جهانی گردشگری از تمام گردشگرانی که مقصدها و امکانات توریستی دوستدار محیط زیست را انتخاب میکنند، سپاسگزاری کرد. ۲۷ سپتامبر مصادف با ۵ مهر به عنوان روز جهانی گردشگری در جهان نامگذاری شده و طی مراسمی در جهان گرامی داشته میشود.
به گزارش زیست بوم به نقل از خبرگزاری میراثفرهنگی، بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد در پیامی که به مناسبت روز جهانی گردشگری منتشرشد، با اشاره به سفر یک میلیارد گردشگر بینالمللی در سال ۲۰۱۲ از گردشگران خواست درنظر داشته باشند که یک اقدام ساده و کوچک توسط هریک از این یک میلیون انسان، مجموعا چه اثر بزرگی بر محیط زیست دارد.
دراین بیانیه آمده است: «همچنان که درکنفرانس ریو ۲۰ برنقش گردشگری مبتنی برمدیریت و طراحی صحیح درتوسعه پایدار تاکید شد، صنعت گردشگری سهم بسزایی درابعاد گوناگون اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی توسعه پایدار دارد. گردشگری به عنوان یکی از بزرگترین بخشهای اقتصادی، به ویژه در پایداری منابع طبیعت و محیط زیست همچنین درزمینه رشد صنایع سبز ودوستدار محیط زیست و نیز در تلاشهای جاری برای نبرد با تغییرات آب و هوایی و ارتباط آن با مصرف انرژی، جایگاه مهم و کلیدی دارد. درواقع “توریسم و انرژی پایدار: تقویت توسعه پایدار” به عنوان موضوع امسال روز جهانی گردشگری، از آن رو انتخاب شده است تا گامی باشد در پیشبرد اهداف سال ۲۰۱۲ که “سال جهانی انرژی پایداربرای همه” اعلام شده است. امروزه صدها میلیون انسان در سراسر جهان در معیشت خود وابسته به این بخش پرمصرف هستند و توجه به انرژی پایدار در صنعت گردشگری امکان میدهد توسعه این صنعت را با کاهش آثار مخرب آن بر محیط زیست همراه کنند.»
در بخش دیگری از این پیام آمده است: «بسیاری از فعالان در صنعت گردشگری نقشی هدایتگرانه در توسعه راهکارهای مربوط به انرژی پاک، روشهای کاهش مصرف انرژی و کاهش انتشار کربن از خود نشان دادهاند. این بخش از فعالان در برخی مناطق جهان با کاربرد روشهای نوآورانه همانند جعبه ابزار راهکارهای کاهش مصرف انرژی در هتلها که از سوی برنامه زیستمحیطی سازمان ملل متحد ارائه شده، موفق شدهاند تا بیش از ۴۰ درصد ازمصرف انرژی و تولید آلودگی در فعالیتهای خود بکاهند. برخی دیگر نیز ازجمله صنایع حمل و نقل هوایی، با استفاده از روشهای موجود در افزایش کارایی سوخت، نقش موثری در تحقق استراتژیهای طراحی شده در جدول کاهش کربن داشتهاند.»
“بان کی مون” در پایان یادآور شده است که هر فردی در زمینه گردشگری پایدار نقشی برعهده دارد. من تلاش جامعه فعالان صنعت گردشگری را در تلاش برای توسعه انرژی پایدار تحسین میکنم و همچنین از تمام گردشگرانی که به روشهای گوناگون سهم خود را در کاهش میزان کربن میپردازند و یا کربن ایجاد شده را جبران میکنند، تشکر میکنم .همچنین از تمام گردشگرانی که مقصدها و امکانات توریستی دوستدار محیط زیست وموسسات توریستی حساس به محیط زیست را در سفرهای خود انتخاب میکنند، حتی از کسانی که به سادگی، تنها میزان مصرف دستمال وحوله کاغذی خود را کاهش میدهند ، سپاسگزارم. درواقع هیچ گونه تلاش و کوچکترین اقدامی دراین زمینه کماهمیت نیست . با توجه به این که امسال یک میلیارد گردشگر در سطح بین المللی به مقصدهای خارجی سفر میکنند، تصور کنید که یک اقدام ساده و کوچک توسط هریک از این یک میلیون انسان، مجموعا چه اثر بزرگی دارد. “
در پایان در این روز که روز جهانی گردشگری است، من ازهمه کسانی که دراین صنعت کار میکنند و یا از این صنعت جهانی لذت می برند، میخواهم که درتلاش برای ساختن آیندهای پایدارتر برای همه، به یکدیگر بپیوندند.
۲۷ سپتامبر مصادف با ۵ مهر به عنوان روز جهانی گردشگری در جهان نامگذاری شده و طی مراسمی در جهان گرامی داشته میشود.
پیش از این نیزسازمان توریسم جهانی در اعلام آمادگی برای برگزاری روز جهانی توریسم با موضوع” گردشگری و انرژی پایدار” تمام سرمایهگذاران و بازیگران صنعت گردشگری را به پرداخت سهم خود درتحقق اهداف جهانی سازمان ملل برای دستیابی به انرژی تجدید پذیر تا سال ۲۰۳۰ فراخوانده بود.
سازمان توریسم جهانی دربیانیهای که به همین منظور منتشر کرد، موضوع روز جهانی گردشگری را درسال ۲۰۱۲ :”توریسم و انرژی پایدار ـ ارتقای توسعه پایدار” اعلام کرده واز تمام فعالان و بازیگران صنعت تویسم دعوت کرده است با مطالعه و آموختن بیشتر درباره روشها و فناوریهای نوین برای تامین انرژیهای نوین، در بحث و دیدگاههای رایج درزمینه تامین انرژی ازمنابع پایدار درصنعت گردشگری شرکت کنند.
دبیرکل سازمان توریسم جهانی درهمین زمینه طی بیانیه ای گفت: «استفاده از سوخت و منابع کارآمدتر انرژی در صنایع هوایی از طریق تغییر مصرف سوخت و تبدیل سوختهای فسیلی به سوختهای تجدید پذیر در صنایع هوایی و نیز در خطوط کشتیرانی و نیز استفاده از فناوریهای موثر در تامین انرژی با روشهای دوستدار طبیعت درهتلها از جمله این رویکردهاست. ضمن این که ابتکارات بی شمار دیگر نیز درصنعت گردشگری به ویژه در استفاده از انرژیهای پاک در سیستمهای حمل و نقل ارائه شده است.»