در حالی که قیمت
گوشت گوساله به کیلویی ۳۰ هزار تومان رسیده است، ریشههای آن را در عدم نظارت بر توزیع ، قاچاق و دلالی میتوان جستجو کرد، اما مسئولان وزارت صنعت کاهش عرضه را عامل اصلی میدانند.
قیمت
گوشت قرمز طی یکی دو هفته اخیر با سیر صعودی به قیمت کیلویی 30 هزار تومان رسیده است و قصد پائین آمدن ندارد، این در حالی است که بخش مهمی از سبد غذایی خانوارها بویژه با نزدیکشدن به ایام عید را محصولات پروتئینی تشکیل میدهد.
سعید سلطانی مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران در خصوص دلیل افزایش قیمت
گوشت قرمز میگوید: هیچ نظارتی بر توزیع
گوشت از محل تولید تا رسیدن به مصرفکننده انجام نمیشود، چوبداران و دلالان دام زنده را به قیمت ارزان خریداری میکنند اما آنچه به دست مردم میرسد
گوشت گران است.
به گفته سلطانی، دلالان گوساله زنده را کیلویی 10 هزار تومان و گوسفند زنده را کیلویی 10 هزار و 600 تومان از دامدار خریداری میکنند. وی میگوید:
گوشت گوساله باید به قیمت 22 هزار و 500 تومان و
گوشت گوسفندی به قیمت 22 هزار تومان در مغازهها به فروش برسد، اما قیمتهایی که مردم میخرند خیلی بالاتر است.قیمت یک کیلو گرم
گوشت گوساله در مغازههای جنوب شهر تهران 30 هزار تومان و قیمت یک کیلو گرم
گوشت گوسفندی 27 هزار تومان به فروش میرسد.
سلطانی همچنین میگوید: قاچاق نیز یکی از عوامل اصلی بالارفتن قیمت
گوشت در داخل است که علیرغم تذکراتی که به مسئولان داده شده،اقدام خاصی صورت نگرفته است. گزارشها حاکی است با افزایش نرخ ارز، معاملات دام زنده در استانهای مرزی بیشتر شده و تولیدکنندگان بویژه دلالان ترجیح میدهند دامهای خود را به ارزهای غیر از ریال بفروشند.
سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان عنوان میکند کاهش عرضه دام، قاچاق دام زنده و افزایش تقاضا در ایام پایانی سال افزایش قیمت
گوشت قرمز را بدنبال داشته است، ضمناً به دلیل اینکه امکان جایگزینی
گوشت مرغ و به تبع شرایط قیمتی در بازار
گوشت قرمز تقاضا و قیمت
گوشت مرغ نیز افزایش یافته است.
این سازمان اضافه میکند علاوه بر برنامهریزی جهت ساماندهی بازار
گوشت قرمز و مقابله با پدیده قاچاق دام زنده، ساماندهی و تسهیل امر واردات
گوشت قرمز منجمد و دام زنده، عرضه گسترده مرغ منجمد ذخیره شده توسط شرکت پشتیبانی (با قیمت مناسب) در دستور کار قرار گرفته و امید است در روزهای پایانی سال در بازار کاهش قیمت مواد پروتئینی کشور را شاهد باشیم.