پت شاپ پرشین پت
Follow Us
facebook twitter blog google

خبر های روز حیوانات خانگی

  • گودال آتش کوسه ◄ گودال آتش کوسه
      گودال آتش الهام گرفته از پوستر فیلم که شبیه کوسه با دهان باز از آرواره ها طراحی شده است ، وحشت سینمایی را به حیاط خلوت می آورد . گودال آتش آرواره که توسط Burned by Design ساخته شده است ، ادای احترامی شگفت انگیز از تریلر نمادین کوسه اسپیلبرگ است. طراحی حماسی یک ساختار دو قسمتی است: بدن کوسه با جزئیات، که لحظه وحشتناک را از پوستر فیلم به تصویر می کشد، و یک گودال آتش در داخل. دهان باز ترسناک کوسه به عنوان نقطه دسترسی آسان به آتش عمل می کند که هنگام غرش شعله ها از درون، تصویری چشمگیر را ارائه می دهد.
  • کاناپه راحت حیوانات خانگی ◄ کاناپه راحت حیوانات خانگی
      کاناپه راحت حیوانات خانگی دارای درب های چوبی است که برای جلوگیری از پوشاندن موهای گربه روی کوسن ها تا می شود . مبل گربه توسط Tomoya Ono یک قطعه مبلمان مدرن طراحی شده است که هم صاحبان گربه و هم حیوانات خانگی آنها را مورد توجه قرار می دهد. هنگامی که از آن استفاده نمی کنید، قسمت های نشیمنگاه نرم را می توان به دقت بسته کرد تا ظاهری تمیز و بدون مو داشته باشد. این کاناپه که با در نظر گرفتن دوام ایجاد شده است، از مواد ضد خش ساخته شده است و کاملاً قابل شستشو است و برای خانواده هایی که گربه دارند ایده آل است.
  • بازوهای مینیاتوری ◄ بازوهای مینیاتوری
      بازوهای مینیاتوری طراحی شده برای جوجه ها، پرنده شما را به یک ابرقهرمان پردار با بازوهای سبز عضلانی کوچک تبدیل می کند . بازوهای هالک پرینت سه بعدی برای جوجه ها: چرا نباید پرنده ای فوق العاده قوی در اطراف حیاط قدم بزند؟ این ارتقای نهایی برای مرغ متوسط ​​است. هیچ چیز مانند پرنده ای که عضله دوسر بازوی سبز را خم می کند «باورنکردنی» نمی گوید…
  • کوله پشتی لاک پشتی ◄ کوله پشتی لاک پشتی
      کوله پشتی چشم نوازی که به گونه ای طراحی شده است که شبیه لاک لاک پشت واقعی باشد، سرها را تبدیل می کند و شما را به یک لاک پشت نینجا تبدیل می کند . کوله پشتی لاک پشتی ساخته شده توسط Lisbanoe از چرم طبیعی دباغی شده گیاهی 5 تا 6 اونس. کوله پشتی خلاقانه فوق العاده بزرگ را می توان به عنوان بخشی از لباس TMNT استفاده کرد .
  • عکس سگ های خندان ◄ عکس سگ های خندان
      مجموعه عکس های زیبا دارای پرتره هایی از سگ های بامزه است که برای دوربین لبخند می زنند . پروژه "نمایش سگ" توسط الکساندر خوخلوف و ورونیکا ارشووا .
  • چرخ ورزش گربه ◄ چرخ ورزش گربه
      چرخ دویدن داخلی که برای گربه ها و حیوانات خانگی کوچک طراحی شده است را می توان بر روی یک دیوار محکم در خانه یا آپارتمان مدرن نصب کرد . چرخ ورزش گربه ساخته شده از چوب و فولاد ضد زنگ توسط HolinDesign . چرخ همستر بزرگ به گربه شما کمک می کند تا در شرایط فیزیکی عالی بماند.
  • هدفون‌های خلاقانه بی‌سیم ژاپنی ◄ هدفون‌های خلاقانه بی‌سیم ژاپنی
      هدفون‌های بی‌سیم Neko که توسط شرکت ژاپنی Radius طراحی شده‌اند ، از گربه‌ای الهام گرفته شده‌اند که در تخت خود جمع شده است. کیس شارژ گربه ای دارای سه نشانگر LED روشن به شکل ماهی است که با محبت "ال ای دی ماهی" نامیده می شود. هنگامی که آنها چشمک می زنند، این نشانه ای است که هدفون گربه شما باید تغذیه شود، فقط کابل شارژ را وصل کنید و اجازه دهید غذای الکتریکی جریان یابد.
  • ماهی مرکب غول پیکر در پرتغال ◄ ماهی مرکب غول پیکر در پرتغال
      مجسمه تعاملی یک ماهی مرکب قرمز غول پیکر که در اطراف ساختمان Fábrica da Cerveja در فارو، پرتغال پیچیده شده است ، که در ابتدا به عنوان آبجوسازی عمل می کرد. با گذشت زمان، Fábrica da Cerveja تغییر کاربری داده و اکنون به عنوان یک مکان فرهنگی عمل می کند و میزبان رویدادها، نمایشگاه ها و جشنواره های مختلف است. ماهی مرکب غول پیکر لومی طراحی شده توسط موراداواگا برای جشنواره مارس 2024 که در فارو، پرتغال برگزار شد، هنر، فرهنگ و خلاقیت را جشن می گیرد.
  • کوله پشتی لاک پشتی ◄ کوله پشتی لاک پشتی
      کوله پشتی چشم نوازی که به گونه ای طراحی شده است که شبیه لاک لاک پشت واقعی باشد، سرها را تبدیل می کند و شما را به یک لاک پشت نینجا تبدیل می کند . کوله پشتی لاک پشتی ساخته شده توسط Lisbanoe از چرم طبیعی دباغی شده گیاهی 5 تا 6 اونس. کوله پشتی خلاقانه فوق العاده بزرگ را می توان به عنوان بخشی از لباس TMNT استفاده کرد .
  • کیبورد بتمن ◄ کیبورد بتمن
      صفحه کلید کامپیوتری به شکل خفاش چاپ سه بعدی سفارشی با الهام از ظاهر و طراحی نمادین ابزارهای افسانه ای بتمن. صفحه کلید بتمن نسخه Vengeance ساخته شده توسط rain2 ، علاقه مندان به چاپ سه بعدی و عضوی از جامعه کیبوردهای مکانیکی. مکمل صفحه کلید Vengeance، ماوس کامپیوتر Batmobile است که برای مطابقت با زیبایی شناسی کیبورد با مضمون بتمن طراحی شده است.
12345678910بعدیآخرین
(1 - 10) / 29359    |     صفحه 1 از 2936
RSS

GetPagedList: 0,440,,False,False,False,CreationDate,0,10

معرفي نژاد گربه


اخبار ومقالات - گالری


نمایش متن مقالات

مروری بر پرونده دریاچه ارومیه/1/ هماهنگ کننده دبیرخانه دائمی شورای منطقه ای حوضه آبخیز دریاچه ارومیه

سبزپرس – گروه محیط طبیعی: در چند روز گذشته، با تصویب نشدن دو فوریت طرح انتقال آب به دریاچه ارومیه، باردیگر نام بزرگترین دریاچه داخلی ایران بر سر زبان ها افتاد. در سال گذشته، سبزپرس و «جمعیت زنان مبارزه با آلودگی محیط زیست آذربایجان غربی» در یک همکاری مشترک قصد داشتند تا ویژه نامه اطلاع رسانی درمورد دریاچه ارومیه منتشر کنند. به همین دلیل خبرنگار سبزپرس در مردادماه و شهریور ماه سال 1389 طی سفری به شهرستان ارومیه، گفت و گویی هایی را با چند تن از مسئولان این شهر درباره دریاچه ارومیه انجام داد. بنا به دلایل متعددی، این ویژه نامه در طول سال گذشته به چاپ نرسید اما از آنجا که این گفت و گوها حاوی نکاتی بسیار مهم هستند، تحت عنوان «مروری بر پرونده دریاچه ارومیه» در سبزپرس منتشر خواهند شد. همانطور که پیشتر نیز اشاره شد، این گفت و گوها یک سال قبل انجام شده اند و برخی اتفاقات و آمارهای ارائه شده در این گفت و گوها مربوط به تابستان 1389 است.

   اشاره: پس از آنکه سند مدیریت جامع دریاچه ارومیه در مهرماه 1387 به امضای وزرای جهاد کشاورزی و نیرو، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و استانداران سه استان آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و ارومیه رسید، قرار بر این شد تا شورایی منطقه‌ای در سه استان واقع در حوضه آبریز دریاچه ارومیه شکل گیرد. این شورای منطقه‌ای، دبیرخانه‌ای دائمی دارد که در اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی واقع شده است. مهندس حجت جباری، هماهنگ کننده این دبیرخانه است که امور مربوط به فعالیت‌های احیای بزرگترین دریاچه داخلی ایران را پیگیری می‌کند. او معتقد است بازگرداندن دریاچه ارومیه به وضعیت طبیعی، زمانبر است و در طول یکسال امکان پذیر نیست. 


- عموماً کارشناسان محیط زیست، مهمترین دلیل شرایط فعلی دریاچه ارومیه را احداث سدهای متعدد می‌دانند. شما چه نظری دارید؟ 
در حال حاضر سدهایی که در حوضه آبریز دریاچه ارومیه هستند حدود 1.5 تا 1.6 میلیارد متر مکعب در سال است. در صورتی که متوسط ورودی آب به دریاچه در دراز مدت حدود 5 تا 6 میلیارد متر مکعب است. یعنی در آن سال هایی که وضع دریاچه نرمال بود، خیلی از این سدها بودند. چیزی حدود 300 تا 400 میلیون متر مکعب به حجم مخزن سدها اضافه شده است. یعنی این سدها از 35 سال قبل بوده اند. مثل سد زرینه رود و مهاباد. فقط سد حسنلو با رقم 96 میلیون مترمکعب و سد شهرچای با حجم 200 میلیون مترمکعب اضافه شده و یک مقدار افزایش ارتفاع در سد زرینه رود و علویان داشته‌ایم. در واقع در سی سال گذشته رقمی حدود 300 تا 400 میلیون به حجم مخزن سدها اضافه کرده‌ایم. سدها واقعا در خشک شدن دریاچه ارومیه تاثیر داشتند ولی تمام اثرات نتیجه احداث و بهره برداری سدها نیستند. 

- اگر سدها تاثیر آنچنانی نداشته‌اند، چه عواملی در کنار آنها چنین شرایطی را به وجود آورده‌اند؟ 
چیزی که خیلی اهمیت دارد، این است که اگرچه سدها تاثیراتشان بر حوضه به اندازه تغییرات اقلیمی و یا خشکسالی و افزایش دما و تبخیر نیست اما در این حوضه به شدت در حال سدسازی هستیم. شرکت های آب منطقه ای سه استان خصوصاً آذربایجان غربی و شرقی، به شدت بر روی رودخانه هایی که آب به دریاچه ارومیه می آورند، در حال احداث سد هستند. پیش بینی می شود، بعد از بهره برداری از این سدها، میزان ورودی به دریاچه ارومیه به شدت کاهش پیدا کند. یعنی ما با بهره برداری از این سدها که در آینده نزدیک به بهره برداری خواهند رسید، میزان خیلی بیشتری از آب حوضه را در پشت سدها ذخیره خواهیم داشت که این بر سطح تراز و وضعیت آب دریاچه تاثیر زیادی خواهد گذاشت. مگر اینکه واقعا برنامه مدیریتی که نوشته شده و حقابه در نظر گرفته شده برای دریاچه لحاظ شود. بر اساس بررسی هایی که انجام شده بود، میزان حقابه برای دریاچه ارومیه، 3.1 میلیارد متر مکعب در نظر گرفته شده بود که این رقم به شدت مقایر با نظر من به عنوان یک کارشناس و حتی همکاران وزارت نیرو بود. نظر ما این بود که این میزان، به خشک شدن دریاچه ارومیه منتهی خواهد شد. 

- چه میزان آب مورد نظر شما بود؟ 
در حال حاضر بحثی است که گفته می شود، نمی توان دریاچه را به حالت ایده آل بازگرداند. پس حداقل دریاچه را در حد تراز اکولوژیک نگهداریم. به این معنی که مساحت در حد متوسط باشد تا ما بتوانیم نیاز به آب در حوضه برای کشاورزی و شرب را برآورده کنیم. یعنی به طور همزمان هم دریاچه را داشته باشیم و هم توسعه در حوضه را حفظ کنیم. این مطالعات و جلسات منتهی به این شد که ما تراز اکولوژیک را برای دریاچه نگهداریم. تراز اکولوژیک 1274.1 متر تعریف شده است. بر اساس مطالعه‌ای که شده بود، گفته می‌شود برای اینکه بتوانیم دریاچه را در این تراز حفظ کنیم، باید سالیانه از طریق رودخانه ها، 3.1 میلیارد مترمکعب آب وارد دریاچه شود. در صورتی که بر اساس بررسی هایی که من و خانم دکتر ترابی از وزارت نیرو انجام داده ایم، 3.1 رقم بسیار کمی است. حداقل رقمی که ما می توانیم تراز اکولوژیک را حفظ کنیم، رقم 3.9 میلیارد مترمکعب است که باید از طریق آبهای سطحی وارد شود. در صورتی که تراز متوسط دراز مدت دریاچه 5/1275 متر است و تراز مصوب مرز پارک ملی، 1277.1 متر است. جالب است بدانید که حداکثر تراز  ثبت شده دریاچه ارومیه 1278.4 متر در سال 75 است. می بینیم که تراز اکولوژیک پایین‌تر از تمام این ترازها است. حتی پایین‌تر از تراز متوسط دراز مدت. بهترین استدلال در خصوص دبی یک جا و یا حجم آب، متوسط دراز مدت است. این رقم، مربوط به 45 سال است. بهترین سطح ترازی هم که می‌توانستیم برای دریاچه ارومیه تعیین کنیم، تراز دراز مدت است که میزان آب لازم آن مطمئناً بالای 4.5 میلیارد مترمکعب است. 

- شما گفتید که سدها یک چهارم آب مورد نیاز دریاچه را در خود نگه می دارند. سد به طور کلی، جدا از توقف آب، به دلیل ساخته شدن در گسل با مسئله فرار آب از زیر سد و همچنین افزایش تبخیر آب روبرو هستند. به نظر می رسد سدها، بیشتر از میزان آب درون مخزن خود، جلوی ورود آب به دریاچه را میگیرند. 
این رقمی که برای مخزن سدها گفته می شود، رقم قابل تنظیم است. مثلاً سدی احداث می کنیم که 100 میلیون متر مکعب حجم مخزن دارد ولی می بینیم که برای این نوشته اند که حجم مخزن 100 میلیون متر مکعب و حجم آب قابل تنظیم، 130 میلیون متر مکعب. تمام آب یکجا وارد سد نمی شود و تمام آن را هم یکجا مصرف نمی کنیم. تمام آبی که وارد مخزن سد می شود ممکن است در پایین دست استفاده نشود و سه ماه بعد مورد استفاده قرار گیرد. به خاطر همین سد قادر است آب بیشتری به نسبت مخزن در خود ذخیره کند که این رقم را با حجم قابل تنظیم مشخص می کنیم. 

- در حال حاضر بحث انتقال آب به دریاچه ارومیه مطرح است و از همه بیشتر نام رودخانه زاب (در استان کردستان) به عنوان مهمترین گزینه برای انتقال آب مطرح می شود. اگر چنین اتفاقی بیافتد، اکوسیستم رودخانه زاب نیز دستخوش تغییر خواهد شد. نظر شما چیست؟
در هر صورت انتقال آب از رودخانه زاب نیاز به مطالعات ارزیابی اثرات زیست محیطی دارد و نتیجه آن خیلی مهم است. تا کنون این گزارش ها به دست ما نرسیده که ما آن را بررسی کنیم. در هر صورت کاری که می‌توان انجام داد تا اثرات زیست محیطی نداشته باشد این است که از آب یک رودخانه دیگر برای کشاورزی منطقه استفاده کرد و در عوض اجازه داد آب رودخانه هایی که به دریاچه ارومیه ختم می شوند به طور طبیعی وارد دریاچه شوند. 

- مطالعات آن را چه نهادی باید انجام بدهد؟
وزارت نیرو

- بحث دیگری درباره انتقال پساب های تصفیه شده صنایع به دریاچه نیز مطرح شده بود. 
بله این هم یکی از برنامه ها است. در هر صورت آبی که تصفیه می شود اگر در حد استانداردهای سازمان حفاظت محیط زیست باشد، می توان وارد منابع آبی کرد. 

فقط سدها در خشک شدن دریاچه تاثیر نداشته اند   
 نمایی از سد شهرچای در نزدیکی شهر ارومیه 

 

- بعد از بارندگی و آبهای سطحی، سومین منبع تغذیه دریاچه ارومیه آب های زیر زمینی است. 
عمده این آبها شیرین هستند ولی ممکن است با ورود به حوضه، غلظت نمک آنها به نسبت آب دشت‌ها بیشتر شود. رقمی که در گزارش‌ها برای سهم آب‌های زیرزمینی در تامین آب دریاچه برآورد شده، بین 200 تا 500 میلیون مترمکعب است. 

- درباره منبع آبهای زیر زمینی، نقش تالاب های اقماری در تامین آب دریاچه مطرح شده بود. گفته می شود تالاب های اقماری در بالا بردن سطح آبهای زیر زمینی منطقه نقش بسیار مهمی دارند. 
تالاب ها در تعادل با سطح آبهای زیر زمینی اطرافشان هستند که می تواند آب چاه های اراضی اطراف را تامین کند. مثلا جاهایی که ما تالاب های خشک شده داشتیم، سطح آبهای زیر زمینی اراضی نیز به شدت کاهش پیدا کرده بود. ولی اینکه بگوییم تالاب های اقماری در سطح آب دریاچه ارومیه خیلی تاثیر گذار هستند، به من به عنوان یک کارشناس معتقدم که اگر چنین باشد، اثر آنها خیلی جزئی است. چون فاصله خیلی زیاد است. از طرف دیگر سطح تالاب های اقماری با سطح دریاچه ارومیه اختلاف بسیار زیادی دارد. اگر این تالاب ها با یکدیگر ارتباط داشتند، باید کل آب این تالاب‌های اقماری از طریق آب‌های زیرزمینی به دریاچه ارومیه تخلیه می شدند. ولی وضعیت خاک و ساخت این تالاب‌ها به گونه‌ای است که ارتباط خاصی با دریاچه ارومیه ندارند. 

- درباره فعالیت های آبخیزداری برای نجات دریاچه ارومیه چه نظری دارید. 
معتقدم که فعالیت های آبخیزداری می توانند ما را از ساخت سدها بی نیاز کنند. به عنوان یک کارشناس، اعتقادی به ساخت سد ندارم. در یکی از سدهای استان آذربایجان غربی فقط رسوبات به مخزن سد وارد می‌شود. شاید عمر مفید سد بیشتر از 30 تا 40 سال نشود. 

- این به دلیل فرسایش بالای خاک در منطقه است؟ 
بله. متأسفانه در کشور ما به این مسئله اصلا توجه نمی شود. باید سه کار با هم انجام شود. پنج تا شش سال قبل از اینکه تصمیم به ساخت سد بگیریم باید آبخیزداری را آغاز کنیم. سپس تعداد دام را در مراتع حوضه کاهش دهیم و بعد از آن روی احداث سد فکر کنیم و همزمان با آن نیز شبکه‌های آبیاری و زهکشی را در حوضه احداث کنیم. در جایی مانند سد حسنلو، 6-5 سال است که آبگیری و تبخیر انجام می شود ولی مقدار کمی از این آب مورد استفاده قرار می‌گیرد چون شبکه آبیاری و زهکشی حوزه درست نشده است. اگر بخواهیم آبخیزداری را به شکل درست انجام دهیم، مشکل کم آبی نخواهیم داشت. 
20 سال پیش سد شهرچای ارومیه نبود، همیشه آب در رودخانه جاری بود. چون حوضه آبخیز آن اینقدر تخریب نشده بود. وقتی بارندگی انجام می‌شد، پوشش گیاهی آنقدر مناسب بود که مانند اسفنج آب را در خود ذخیره می کرد و به آبهای زیرزمینی تزریق می‌کرد. چشمه‌ها همیشه آب داشتند. حتی در فصل تابستان رودخانه آب داشت و مردم هم برای کشاورزی و استفاده های دیگر از آب برداشت می کردند. 
با افزایش جمعیت، تخریب بیش از حد اراضی و دام بیش از حد در منطقه، این پوشش گیاهی حوضه‌ها را از دست داده ایم. در خیلی از کشورها، چرای دام در بالادست سدها را ممنوع کرده‌اند. 
نباید انتظار داشته باشیم که دریاچه ارومیه در عرض یکسال به وضعیت طبیعی بازگردد. هنوز میزان آب ورودی به دریاچه واقعا کم است. البته آمار را در دست ندارم که بدانم چقدر آب وارد دریاچه ارومیه شده. ولی آماری که در یکی از جلسات استانی ارائه شده بود، رقمی کمتر از دو میلیارد مترمکعب بود. با این میزان هم هیچ دردی دوا نمی‌شود. 

- رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از ورود دو میلیارد مترمکعب آب به دریاچه ارومیه خبر داده بود در حالی که حداقل آب مورد نیاز محاسبه شده، بیش از سه میلیارد مترمکعب است. 
پتانسیل آب در حوزه، 6.9 میلیارد مترمکعب است. ما هرکاری که داشته باشیم، باید برای این مقدار برنامه ریزی کنیم. تامین آب دریاچه، ساماندهی بخش کشاورزی، تامین آب شرب و آب مورد نیاز صنعت باید به وسیله همین مقدار آب تامین شود. در برنامه جامع مدیریت دریاچه ارومیه، یکی از رئوس اصلی، بهره‌وری در آب کشاورزی است. رقم بهره‌وری آب 30 درصد اعلام می‌شود اما هدر رفت آب بسیار بالاست. در حال حاضر 92 درصد آب مصرفی ما در بخش کشاورزی استفاده می‌شود. فقط کمتر از 30 درصد آن مورد استفاده قرار می‌گیرد و مابقی هدر می‌رود. از طرفی، ما می خواهیم دریاچه را برای مردم نگه داریم و نمی توانیم به صورت یکجا تمام 6.9 میلیارد متر مکعب آب را وارد دریاچه کنیم. جواب مردمی که به این آب برای کشاورزی و شرب نیاز دارند را چه بدهیم. اما می توانیم آرام آرام آب مورد نیاز را به دریاچه برسانیم تا نه به اقتصاد و نه به محیط زیست منطقه آسیبی وارد شود. در حال حاضر ورودی آب به دریاچه از طریق رودخانه‌ها در حد صفر است. چون از آب تمامی رودخانه‌های منتهی به دریاچه استفاده می‌شود و ما هر روز در سطح تراز آب دریاچه کاهش می‌بینیم. ما بدترین و کمترین سطح تراز را در ماه‌های آینده خواهیم داشت. وقتی برای بازدید به دریاچه می‌رویم، پسروی دریاچه را به راحتی احساس می کنیم و این پسروی امری روزانه شده. مثلا جایی که تا دیروز آب وجود داشت امروز خشک شده.

محصولات فروشگاه مرتبط با این مقاله
نظرات کاربران
ثبت نظر
نام شما
ایمیل شما
نظر شما
ارسال به دوستان
نام شما
ایمیل شما
ایمیل گیرنده
توضیحات
کد امنیتی
کد CAPTCHA
کدی که در زیر نمایش داده شده است را وارد نمایید
:                شبکه های اجتماعی پرشین پت را دنبال کنید 

face.jpg (205×206)   tw.jpg (204×224)pin.jpg (204×224)

جدیدترین مقالات

◄ پیشینه سالوکی (تازی)
◄ German Shorthaired Pointer
◄ سگ در ایران باستان
◄ سگ پیتبول
◄ انواع مسمومیت های شیمیایی و غذایی در سگ
◄ گربه نژاد هیمالین
◄ مردی که سگ همسایه اش را خورد+عکس
◄ عمر حیوانات چقدر است
◄ جلبک ها اکواریوم های اب شیرین
◄ Metynnis Fasciatus
◄ حیوانات در برف
◄ چه مواد غذایی برای سگ مفید است؟
◄ British Shorthairs
◄ فصل چهارم
◄ رژیم غذایی مناسب برای مقابله با سوءهاضمه در اسب (ترجمه)
◄ قارچی معده در پرندگان
◄ عقیم سازی
◄ معرفی دکتر شیری
◄ حالا من چی کار کنم ؟
◄ Redbone Coonhound
◄ بخاری آکواریوم - Aquarium Heater
◄ چرا سگ ها به دنیال دم خود میگردند
◄ شی هوا هوا
◄ راهنمای کلی برای نگهداری از گربه
◄ گربه های ناز نازی
◄ كتاب(7)
◄ رفتار شناسي در حيوانات
◄ بیضه ها
◄ سیچلاید های افریقایی
◄ مهناز افشار و دلفین
◄ راهنمای کلی برای نگهداری از سگ
◄ ماهي و ماهي خور
◄ دکتر هومن و جراید
◄ کم خونی فقر آهن در گربه ها
◄ اطلاعات عمومی خانواده سیکلیده ها 2
◄ زشت‌ترین سگ دنیا»
◄ "وگانیسم"
◄ اپیلاتی دهان آتشی - firemouth epiplaty
◄ گربه و نازایی ! توهم یا واقعیت؟
◄ اسب دریایی - Hippocampus
◄ جوش در سگ ها
◄ رفتار درماني براي سگها
◄ چگونگي نصب برنامه و ورود به برنامه
◄ گودال آتش کوسه
◄ پولیوما ویروس در پرندگان
◄ خرگوش به عنوان حیوان خانگی
◄ شباهت حيوانات
◄ Dog Fashion
◄ انجماد اسپرم - How To Glaciation spermatozoon
◄ کتامین
◄ انگل های داخلی در سگ ها
◄ درماتوفیتوز (Dermatophytosis)
◄ حقوق حیوانات از ۱۴ قرن قبل در اسلام مطرح شده است
◄ پرورش لارو آناباتوئیدها (ترجمه)
◄ دراگون – Dragon
◄ iهیولا ها
◄ نگهداری از رتیل اوسامبارا بابون
◄ آموزش استفاده از جعبه خاک به خرگوش
◄ فيبر ها
◄ Chinook
◄ نی نی های بامزه در لباس حیوانات
◄ فروش گربه پرشین کت
◄ مارماهی الکتریکی - electrophorus electricus
◄ قیمت روز خودرو
◄ Z
◄ انتخاب اسم برای سگ نر
◄ یازده سال اسارت سگ
◄ یوزپلنگ
◄ | German Wirehaired Pointer
◄ شارک دم قرمز - Red Tailed Shark
◄ تراریوم برای خزندگان
◄ پیراهنی برای عاشقان گربه
◄ Belgian Sheepdog
◄ غدای بچه گربه
◄ پرشین پت نماینده انحصاری فربیلا در ایران
◄ انگل ژيارديا (اين تک سلولي خطرناک)
◄ گدایی کردن در حیوان شما
◄ ورزش دادن گربه ها
◄ ایورمکتین در سگ ها
◄ تغذیه ایگوانا
dram film izle