سبزپرس- گروه محیط زیست شهری: مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهر تهران از افزایش تولید کمپوست از زباله های شهر تهران به 870 تن در روز تا پایان سال جاری خبر داد و گفت: کود کمپوست تولید شده کاملا قابل رقابت با محصولات خارجی است.
به گزارش سبزپرس و به نقل از روابط عمومی سازمان مدیریت پسماند، «سید محمد فیاض» در خصوص میزان کمپوست و افزایش آن در سال جاری گفت: یکی از مهمترین فرآورده های تولید شده از زباله ها، کود کمپوست است که پیش از این ظرفیت اندکی برای تولید آن وجود داشته است.
وی ادامه داد: با برنامه ریزی های صورت گرفته ، در صورت وجود بازار فروش تا پایان امسال روزانه 870 تن کمپوست از زباله های پایتخت تولید می شود که بخش مهمی از مشکلات دفع زباله های شهر را بر طرف خواهد کرد.
فیاض همچنین با اشاره به فواید ورمی کمپوست برای تبدیل زباله به کودی کاملا ارگانیک و نقش طرح هدفمند سازی یارانه ها در افزایش استفاده از کمپوست به نسبت کودهای شیمیایی ، گفت : ورمی کمپوست یک نوع کرم زباله خوار است و به هیچ عنوان بار میکروبی نداشته و با خوردن زباله تر کودی کاملا ارگانیک تولید می کند.
وی با بیان اینکه طرح ورمی کمپوست نسبت به کمپوست سرعت پایین تری داشته ، اما در روندی کاملا بیولوژیک و ارگانیک زباله را به کود تبدیل می کند ، اضافه کرد: هم اکنون طرح ورمی کمپوست به دلیل محدودیتهای موجود به صورت طرحی آزمایشی انجام می شود و تاکنون صنعتی نشده است.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهر تهران تصریح کرد : اکنون به دلیل ارزان بودن کودهای شیمیایی به نسبت کود ورمی کمپوست و کودهای کمپوست ، از کود شیمیایی در کشاورزی استفاده می شود، البته در این زمینه با اجرای بحث هدفمند سازی یارانه ها می کوشیم تا تولید و فروش کود کمپوست و ورمی کمپوست افزایش یابد.
فیاض در ادامه با اشاره به اینکه هم اکنون کود شیمیایی، کیلویی 400 تومان تمام می شود و کیلویی 100 تومان به فروش می رسد، خاطرنشان کرد: هم اکنون با اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها، کود شیمیایی به قیمت واقعی خود فروخته می شود و این امید وجود دارد که به زودی کمپوست بتواند با کود شیمیایی رقابت کند.