اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت (IUCN) به تازگی قراردادی را با مقامات جزایر کوک در قاره اقیانوسیه به منظور حمایت از بزرگترین منطقه حفاظت شده دریایی جهان به امضا رسانده است.
به گزارش ایسنا احداث بزرگترین منطقه حفاظت شده دریایی جهان به منظور حفظ تنوع زیستی دریایی، افزایش رشد اقتصادی بومی و نگهداری از سلامت اقیانوس به طور جهانی بوده است.
مدیر برنامه دریایی و قطبی جهانی IUCN، «کارل گوستاف لاندین» گفت: تصمیم به احداث این منطقه حفاظت شده دریایی اقدامی حائز اهمیت است و باید توسط مسئولان دیگر کشورهای جهان نیز دنبال شود.
«کارل گوستاف لاندین» گفت: تنها دو درصد از اقیانوسهای جهان تحت حفاظت قرار دارند و این اقدام گامی اساسی در جهت حفظ مناطق دریایی جهان است. همچنین میتواند در تامین اکسیژن، غذا و آب مورد نیاز بشر هم سودمند باشد.
این قرارداد به دنبال اعلام مسئولان جزایر کوک مبنی بر اقدام به ساخت این منطقه در ماه آگوست سال جاری میلادی به امضا رسید. پارک دریایی جزایر کوک منطقهای به مساحت ۱٫۰۶۵ میلیون کیلومتر مربع را در بر میگیرد. این پارک بزرگترین پارک دریایی جهان است که تاکنون توسط یک کشور برای مدیریت و حفظ اقیانوس احداث شده است. این منطقه شامل تنوع زیستی دریایی غنی از جمله پرندگان دریایی نایاب، والهای آبی و چندین گونه کوسه و گروهی از حیوانات نام برده شده در لیست قرمز IUCN میشود.
نخست وزیر جزایر کوک، «هنری پونا» گفت: ساخت این منطقه محافظت شده دریایی اصلی ترین کمک به رفاه ساکنان این منطقه است و در مجموع برای بشر نیزسودمند خواهد بود. این پارک دریایی چهارچوب لازم برای ارتقای توسعه بنیادی از طریق متعادل ساختن منافع رشد اقتصادی از قبیل صنعت گردشگری و ماهیگیری را با حفظ تنوع زیستی اقیانوس آرام جنوبی فراهم میسازد.
پارک دریایی ساخته شده در جزایر کوک نیز همچون منطقه محافظت شده جزایر فونیکس مناطق متنوعی را با سطوح متفاوت حفاظت در بر میگیرد؛ به طور مثال در محدودههایی هیچ گونه فعالیت ماهیگیری اجازه داده نمیشود.
به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اینترنتی اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت، دیگر امضا کنندگان این قرارداد از مسئولان برنامه زیست محیطی منطقه ای اقیانوس آرام و برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد بودهاند.