به گزارش سبز پرس محمد علی سلطانیه که در نشست خبری معرفی همایش و نمایشگاه تخصصی مکانیسم توسعه پاک سخن می گفت، در پاسخ به سوالی پیرامون موفقیت کشورها در کاهش انتشار گاز های گلخانه ای اظهار داشت: آمار دقیق گزارش کشورهای مختلف در این زمینه در دبیرخانه کنوانسیون جهانی تغییر اقلیم که در بن آلمان مستقر است موجود است.
وی افزود: غیر از کشور امریکا، 40 کشور صنعتی متعهد به کاهش انتشار گازهای گلخانه ای هستند که از این میان تمام کشورهای متعهد که باید گزارش خود را به صورت سالانه به دبیرخانه ارسال کنند، نسبت به ارسال این گزارشات اقدام کرده اند.
سلطانیه گفت: براساس این گزارش ها آلمان موفق ترین کشور در کاهش میزان انتشار گاز های گلخانه ای بویژه کربن در سطح جهانی بوده است، کشور ژاپن هم تا حدودی موفق بوده اما کشور های اسپانیا و ایرلند توانسته اند تعهدات خود را در این زمینه انجام دهند.
مدیر طرح ملی تغییرات آب و هوا در پاسخ به سوالی درباره میزان موفقیت ایران در این رابطه گفت: ما طی سال های گذشته شاهد افزایش میزان انتشار گاز های گلخانه ای از جمله کربن بوده ایم.
وی در همین رابطه افزود: البته کشور های در حال توسعه تعهدی برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای ندارند.
سلطانیه با تاکید بر اینکه این افزایش انتشار طبیعی است، گفت: ایران کشوری در حال توسعه است و میزان مصرف انرژی و نیز حمل و نقل در حال افزایش است. چنانکه مشاهده می شود که از 8 سال پیش تا به امروز میزان مصرف انرژِی در کشور افزایش چشم گیری یافته است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا استانداردهای تولید سوخت می تواند در این رابطه موثر باشد یا خیر، خاطرنشان کرد: بحث ما مقدار کربن سوخت است و این بحث در استانداردهای چون یوروها مطرح نمی شود. بحث اصلی ما گسترش مصرف گاز طبیعی در کشور و استفاده حداقلی از سوخت های فسیلی دیگر مانند بنزین و گازوئیل است.
وی با بیان این که 75 درصد انتشار گاز های گلخانه ای در ایران از مصرف انرژی ناشی می شود، گفت: کاریش هم نمی شود کرد. چون وقتی توسعه در حال انجام است به تبع مصرف انرژی هم بالا است. البته این روزها شاهد هستیم که یکی از بحث های صنعت ما بحث بهره وری مصرف انرژی است که می تواند به کاهش انتشار گاز های گلخانه ای کمک کند.
یادآور می شود همایش و نمایشگاه تخصصی مکانیسم توسعه پاک 6 و 7 تیرماه امسال در تهران برگزار می شود. براساس مکانیسم توسعه پاک بخشی از تعهد کاهش انتشار گاز های گلخانه ای کشور های صنعتی با هزینه این کشور ها در کشور های در حال توسعه اجرا می شود. این همایش بر آن است تا راه های تسهیل دریافت این هزینه ها برای صنایع مختلف ایران را بررسی کند. //م.گ