به گزارش باشگاه خبرنگاران، شاید بسیاری از ما با شنیدن نام “سوسک” دچار حالت بدی شویم. این حشره کوچک که هم در شهرها و جوامع انسانی و هم در طبیعت به اشکالی غیر از مدل های شهری آن یافت می شود دارای نکات جالبی در زندگی خود است. در این مطلب سعی می کنیم تا شما را با مطالبی جالب در مورد سوسک ها آشنا کنیم.
سرعت سوسکی
سوسک ها بر خلاف ظاهرا کوچک خود حشراتی فوق العاده سریع هستند. برای نمونه سوسک های آمریکایی می توانند با سرعتی در حدود ۷۵ سانتی متر در ثانیه به حرکت خود ادامه بدهند. کارشناسان معتقد هستند که علت این سرعت بالای سوسک ها، هماهنگی عالی بین چشم ها و شاخکهای سوسک با دستها و پاهای آن است.
تخم گذاری سوسکها
تصویری که در بالا مشاهده می کنید مربوط به یک سوسک نژاد آلمانی است که دارای طول عمری در حدود ۶ ماه است. نوع ماده این حشره در طول حیات خود ۶ تا ۸ کیسه در انتهای بدن خود تولید می کند که هر کدام از این کیسه ها حاوی ۳۰ تا ۴۰ تخم سوسک است. با توجه به این اعداد هر سوسک ماده می تواند در طول زندگی خود ۱۸۰ تا ۳۲۰ بچه سوسک را تولید کند.
سوسکها و تشعشعات هستهای
بر اساس یک سری تحقیقات انجام شده مشخص شده است که سوسکها تنها موجودات زنده ای هستند که می توانند در برابر تشعشعات هسته ای و یا حتی یک انفجار هسته ای زنده بمانند. بنابر تحقیقات علمی انجام شده مشخص شده است که نوع پوست سوسکها به گونه ای است که می تواند از آنها در برابر تششعات هسته ای مراقبت کند. تنها زمانی که سوسکها در برابر تشعشعات هسته ای آسیب پذیر هستند در دوره پوست اندازی آنان است که هفته ای یک بار اتفاق می افتد. یک سوسک می تواند تا ۱۰ برابر میزان کشندگی تشعشع برای انسانها مقاومت کند.
آلرژی به سوسک
آلرژی به سوسکها یکی از انواع خطرناک آلرژی است که در حدود ۵۰ سال پیش کشف شده است. این حساسیت به دلیل تجزیه بخش هایی از بدن سوسک و ورود آن به درون جریان هوا رخ می دهد. این مواد پس از ورود به بدن انسان علائمی شبیه به بیماری “برونشیت” و تنگی نفس را بروز می دهد. تحقیقات اخیر در سطح جهانی نشان می دهد که باقی ماندن کودکان در سنین پایین در منزل باعث افزایش تعداد افراد مبتلا به این حساسیت است. بنا بر تحقیقات اخیر در هر خانه شهری چیزی در حدود ۹۰۰ تا ۳۳۰ هزار حشره از انواع مختلف وجود دارد.
زندگی بدون سر
برای ما انسانها که از طریق سر خود تنفس کرده ، غذا می خوریم و مغر ما کنترل تمامی این مراحل را به عهده دارد ، زندگی بدون سر ممکن نیست. اما باید گفت که در مورد سوسکها مسئله کاملا متفاوت است. سوسکها از طریق منافذی بر روی بدن خود تنفس می کنند و همچنین به دلیل خونسرد بودن بعد از جدا شدن سر خونریزی نمی کنند. همچنین این موجود می تواند در هوای سرد با یک وعده غذایی برای مدت یک ماه زنده بماند. در تحقیقات مشخص شده است که سوسک می تواند برای مدتی بدون سر به زندگی ادامه بدهد.
سوسکها و گرم شدن زمین
شاید باور این نکته برای شما سخت باشد اما باید اعتراف کرد که سوسک یکی از عوامل موثر در افزایش گازهای گلخانه ای و در نتیجه گرم شدن زمین است. سوسکها در زمان حیات خود در هر ۱۵ دقیقه مقداری گاز متان از بدن خود خارج می کنند . نکته جالب این است که یک سوسک پس از مرگ خود نیز به مدت ۱۸ ساعت این عمل را ادامه می دهد. بر اساس این تحقیقات سوسکها مسئول تولید ۲۰ درصد از گازهای گلخانه ای در جهان هستند.
صداهای سوسکی
سوسکی که عکس آن را در بالا مشاهده می شود یک سوسک از نژاد “ماداگاسکاری” است. این حشره بر خلاف سایر حشرات دیگر که با به تکان دادن اعضای بدن خودشان صدا تولید نی کنند با استفاده از ورودی های هوا که در تا سر بدن او وجود دارد به تولید صدا می پردازد.این سوسک یا در زمان ترساندن دشمن و یا در زمان جفت گیری این صدا را از خود ساطع می کند.