محققین دانشگاه استنفورد موفق به کشف روشی شدند که از طریق آن شخص میتواند بدون اینکه متوجه شود پسوردهای بسیار پیچیده را به ذهن بسپارد!
روزگارنو: مهم نیست که تکنولوژی تا چه حد پیشرفت کند،
پسوردها همواره در برابر مسائل امنیتی ضعیف هستند. New Scientist به تازگی گزارش داده است که گروهی از محققان دانشگاه استنفورد موفق به کشف روشی شدهاند که میتواند این مشکل را حل کند. با استفاده از این روش انسانها میتوانند پسوردهای بسیار پیچیده را بدون اینکه خود متوجه شوند و توانایی به خاطر آوردن آن را داشته باشند، به ذهن بسپارند.
اما این روش چطور کار میکند؟ در واقع این روش از ایدهای به نام یادگیری ضمنی بهره میبرد. یعنی ذهن ما به صورت ناآگاهانه قادر به یادآوری الگوهایی است که نمیتوانیم آنها را به صورت آگاهانه به یاد بیاوریم.
آیا تا کنون پیش آمده است، شمارهای را که روزی صد دفعه از آن استفاده میکنید فراموش کنید؟ این اتفاق بیشتر زمانی رخ میدهد که شما تلاش میکنید (آگاهانه) آن را به یاد آورید. البته این روش خیلی پیچیدهتر از این حرفها عمل میکند.
در آزمایشگاه استنفورد گروهی از افراد باید بازی را انجام میدادند که در آن ۳۰ دنباله عددی طولانی به صورت مکرربیش از ۱۰۰ بار از جلوی چشمانشان رد میشد. با گذشت زمان بازیکنان با اینکه هیچ کدام از اعداد را به طور آگاهانه به ذهن نمیسپردند اما نسبت به آنها دقیقتر میشدند. با گذشته دو هفته از این آزمایش، بازیکنان نسبت به ابتدای آزمایش خطاهای کمتری داشتند و این بدین معنی است که ذهن آنها همچنان میتوانست اعداد را به خاطر بیاورد.
با اینکه تا اجرایی شدن چنین ایدهای هنوز خیلی فاصله داریم اما ایده اصلی این روش یعنی استفاده از پسوردهای پیچیدهای که به طور آگاهانه نتوانیم آنها را به یاد بیاوریم میتواند به افزایش امنیت بسیاری از مکانها کمک کند.
به طور کلی مشکل
پسوردها این است که میتوان آنها را با روشهای ناخوشایند گوناگونی از افراد استخراج کرد. اما اگر حتی خود فرد هم پسوردش را به یاد نیاورد چطور؟