پژوهشگران دفتر موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست موفق به تکثیر سوسن چلچراغ در محیط آزمایشگاهی شدند. به گزارش زیست بوم، از آنجائیکه این گل منحصر به فرد در معرض خطر انقراض قرار دارد راهکارهای حفاظت آن در دستور کار سازمان حفاظت محیط ...
زیست بوم: پژوهشگران دفتر موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست موفق به تکثیر سوسن چلچراغ در محیط آزمایشگاهی شدند.
به گزارش زیست بوم، از آنجائیکه این گل منحصر به فرد در معرض خطر انقراض قرار دارد راهکارهای حفاظت آن در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفته است. روش مطلوب حفاظت از گیاهان نگهداری آن ها در رویشگاه های طبیعی است ولی به دلیل وسعت بسیار کم زیستگاه این گل، علاوه بر حفاظت از منطقه رویشی، پژوهشگران دفتر موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست از طریق تکنیک کشت بافت (ژرم پلاست) با جداکردن قطعاتی از بافت پیاز گیاه و تکثیر آن در محیط کنترل شده موفق گردیدند طی یک پروسه طولانی به پیازچه هایی با قطر مناسب و دارای قابلیت رشد دست یابند.
بر اساس این گزارش انتقال پیازچه هایی که از این روش بدست آمده اند به محیط گلخانه نیز با موفقیت کامل صورت پذیرفته است که این مرحله آخرین مرحله پیش از انتقال گیاه تکثیر شده به رویشگاه اصلی است.
گقتنی است سوسن چلچراغ یکی از گونه های بسیار زیبا و کمیاب گیاهی کشور است که در تعدادی بسیار محدود و در رویشگاه هایی کم وسعت در ارتفاعات عمارلو استان گیلان و در مناطقی بسیار محدود در استان اردبیل می روید.