پلنگ ناآرامی که به دست محیط بانان استان تهران کشته شد، بازتاب هایی در میان مردم و کارشناسان داشت که از میان آنان می توان به انتقادات یک دامپزشک درباره نحوه زنده گیری حیوان و محافظت از او و جلوگیری از مرگ پلنگ ایرانی توسط محیط بانان محیط زیست اشاره کرد. وی صراحتا محیطبان را مقصر میداند و میگوید: “محیط بانان باید اخراج شوند نه اینکه از آنان تقدیر و تشکر به عمل آید”.
زیست بوم:
به گزارش زیست بوم به نقل از اعتماد دکتر فرزاد صادقی، با اشاره به اینکه زنده گیری پلنگ با جانوران وحشی دیگر فرق می کند، اعلام کرد: «ببر و شیر هم حتی در این زمینه با پلنگ متفاوت عمل می کنند، تا حمله یی از سوی دیگر جانوران به سمت این موجود وارد نشود حرکتی از خود نشان نمی دهد و حمله نمی کند. اما نکته غم انگیز داستان این است که تجارت این حیوان در ایران آزاد است، بابت هر پلنگ ۳۰ تا ۵۰ هزار دلار معامله می شود و آنچه به آن اهمیت داده نمی شود این است که پلنگ و یوز پلنگ ایرانی و ببر مازندران به گونه های نادر این سرزمین تبدیل شده اند. همه جای دنیا برای محافظت از این گونه های وحشی سرمایه می دهند، در کنیا که ما آن را کشوری جهان پنجمی حساب می کنیم اگر کسی مرتکب چنین اشتباهی شود و گونه های وحشی و تحت حفاظت را از بین ببرد، حسابش با کرام الکاتبین است.»
این دامپزشک که مدعی است دفاع محیط بان از خود و کشتن پلنگ بهانه یی بیش نبوده، اظهار داشت: «هیچ بهانه و توجیهی از سوی مسوولان قابل پذیرش نیست، مردم باور نمی کنند که از بین رفتن حیوانی تحت حفاظت از روی ناآگاهی محیط بان نسبت به اسلحه بیهوش کننده بوده باشد. مگر محیط بانانی که به سمت منطقه موردنظر می رفتند نمی دانستند که پلنگ ناآرام است و ممکن است حمله یی رخ دهد؟ پس با آگاهی از این مساله با خود سلاح حمل کردند و در نهایت پلنگ بود که از بین رفت. محیط بانان پول می گیرند تا از این حیوانات محافظت کنند نه اینکه با شلیک گلوله آنان را از پای درآورند. محیط بانان باید اخراج شوند نه اینکه از آنان تقدیر و تشکر به عمل آید.»
وی با اشاره به تجربیات تلخ پیشین نسبت به کشته شدن توله خرس ها به دست شکارچیان و انتشار آن در فضای مجازی گفت: «فیلم توله خرس ها را همه دنیا دیدند و به حال ما تاسف خوردند. رفتاری که با آن سه خرس بیچاره شد، در کمتر جایی از دنیا دیده شده. در همین شهر تهران سگ های ولگرد را با تفنگ های ساچمه یی می زنند، این ساچمه ها حیوان را نمی کشد، و فقط باعث ایجاد عفونت در بدنش می شود، اما گروهی در کرج با ایجاد کمپی درصدد جمع آوری سگ های ولگرد و نگهداری از آنها شده اند. شاید با این کار کمی از بار خشونت علیه حیوانات کم شود. در کشوری مثل هند که در خیابان هایش راه برای عبور نیست، سگ های ولگرد را واکسینه و عقیم و در شهر رها می کنند. این تفاوت ها درحالی است که در دین ما تاکید ویژه برای مهربانی و خوش رفتاری با حیوانات شده است و در دین آنها شاید چنین تاکیداتی وجود نداشته باشد.»