انجمن حفاظت از درنای سیبری: آگاهسازی جامعه محلی، مهمترین اقدام برای حفاظت از «امید» است
«امید»، برای پنجمین سال متوالی در فریدونکنار فرود آمدهاست. «امید» آخرین درنای باقیمانده سیبری است. حفاظت از این پرنده یکی از نگرانیهای دوستداران حیات وحش است. گفته میشود آگاهسازی جامعه محلی در مورد درنا و سایر پرندگان از مهم ترین اقدامات برای مراقبت از این پرنده به حساب میآید.
به گزارش گروه محیط زیست خبرگزاری میراث فرهنگی در حالی که امید، تنها درنای باقیمانده از درناهای مهاجر سیبری، چند روزی است برای گذراندن زمستان به فریدونکنار بازگشته است، اقدامات حفاظتی برای مراقبت از این پرنده بیشتر شدهاست. بر همین اساس انجمن حفاظت از درنای سیبری بیش از هرچیز به آگاهسازی مردم محلی در مورد اهمیت درنای سیبری روی آورده است.
«الن ووسالو توکلی»، مدیرعامل انجمن حفاظت از درنای سیبری در گفت و گو با CHN در مورد اقدامات حفاظتی برای حفظ آخرین درنای بازمانده سیبری گفت: «دانشجویان علاقمند با مردم محلی در مورد اهمیت درنا و سایر پرندگان گفتوگو میکنند و تلاش میکنند مردم منطقه را برای حفاظت از پرندگان ترغیب کنند.»
به گفته او، محیط زیست منطقه نیز در این مورد حساس شده و این امیدها برای حفظ «امید» را بیشتر کردهاست.
او در مورد برج پرندهنگری که قرار است از کشور فنلاند به انجمن حفاظت از درنای سیبری اهدا شود، گفت: «یکی از انجمنهای محیط زیستی فنلاند قرار است یک برج تماشای پرندگان به انجمن حفاظت از درنای سیبری اهدا کند تا گردشگران برای تماشای پرندگان و نیز امید ناچار نباشند به قلمرو پرنده وارد شوند، که این برج در نهایت تا سال آینده به ایران وارد میشود.»
توکلی در مورد منطقهای که قرار است این برج نصب شود، گفت: «از آنجا که این اقدام بسیار تخصصی است، هنوز نمیتوان در مورد مکان دقیق آن اظهار نظر کرد.»
به گفته او، ایران با حدود ۷۰ میلیون نفر جمعیت هیچ برج پرنده نگری ندارد اما کشور فنلاند با جمعیت و مساحتی به مراتب کمتر دارای ۴۵۰ برج پرندهنگری است.
گردشگران برای دیدن و عکسبرداری از پرندگان بالای این برجهای پرندهنگری میروند و در نتیجه به پرندگان آسیب یا استرسی وارد نمیشود.