دیوانعالی کشور هندوستان موافقت خود را با جابجایی و رهاسازی برخی از گونههای شیرهای آسیایی در معرض خطر به یک منطقه حفاظت شده مناسبتر اعلام کرد.
به گزارش ایسنا در پی این تصمیم، برخی از گونههای در معرض خطر شیرهای آسیایی از پارک ملی جنگل «گیر» واقع در گجرات هندوستان به منطقه حفاظت شده مشهور «کونو» واقع در ایالت مادایا پرادش منتقل میشوند که این مسئله گام بلندی جهت ادامه حیات دراز مدت این گونههای در معرض خطر است.
رهاسازی شیرهای آسیایی در برخی مناطق که جزو قلمرو سابق آنها یعنی غرب آسیا و مناطق شرقی هندوستان به حساب میآید از مدتها پیش مورد بحث و بررسی کارشناسان قرار داشته است.
دکتر اسد رحمانی، مدیر انجمن میراث طبیعی بمبئی (BNHS) که در خصوص رهاسازی شیرهای آسیایی در منطقه حفاظت شده کونو صحبت میکرد گفت: این اقدام یک پیشرفت قابل توجه و گامی موثر است و ما از آن حمایت میکنیم چرا که جابجایی شیرها یک ایده بسیار خوب برای نجات این گونههای جانوری است که باید زودتر از این صورت میگرفت.
وی افزود: منطقهای که شیرها در آن رهاسازی میشوند در گذشته بخشی از قلمرو طبیعی آنها محسوب میشده است.
بنا به گزارش ایسنا، به نقل از وایلد فایر اکسترا، دکتر رحمانی همچنین تاکید کرد وجود چندین قلاده ببر در منطقه حفاظت شده کونو خللی در برنامه رهاسازی شیرها در این منطقه ایجاد نخواهد کرد.
شایان ذکر است شیرها حیواناتی سازشپذیر هستند که میتوانند در مقابل گرمای زیاد هوا در مناطق مرکزی هندوستان مقاومت کنند؛ این جانوران همچنین در اقلیم و زیستبومهای بسیار متنوع در سراسر قاره آسیا یافت میشوند.
استان گجرات هندوستان از دیرباز در حال حفاظت از شیرهای این منطقه بوده است اما با این حال جهت اطمینان خاطر و ریسک کمتر بهتر دیده است که همه این گونههای در معرض خطر را تنها در یک منطقه نگهداری نکند.
انجمن میراث طبیعی بمبئی اعلام کرد به طور کامل از طرح انتقال و رهاسازی شیرها در منطقه حفاظت شده کونو حمایت میکند.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.